HB Posted January 30, 2015 Share Posted January 30, 2015 Etter å ha flytt rundt på dessa jævla kraftbeina i frysen,så fekk eg eit innfall at nå måtte eg koke kraft elles blei det sikkert ingen ting i år heller!!!!! Så til alle jegrar som har tenkt at "dessa beina er for jævlig å kaste ,så dessa kokar ,me kraft på seinare i vinter"!!!! her kjem ei oppskrift!!! Fyst ca 3 kg med kraftbein som ein skal brune i steikeovn. i ovn på 250 grader i ca 30 min (det luktar ikkje godt så det er ein fordel og vera aleine heime!!!! ) Me har ein gamal Ulabrand på kjøkkenet så den passar utmerket å koke kraft på !! Fyst så tar ein alle beina som ein har svidd på 250 grader ut av steikeovn og har i ein stor kjele med ca 3 liter vatn ,sammen med 3 fedd kvitlauk 3 stk gullrot, 1/2 1stk purre og 2 stk lauk 1/2 selerirot 1/2 persillerot og 2 ss salt detta må koke/puttre i ca 5-6 timar Etter koking så rask nedkjøling , ta av fettet som er på toppen av krafta!! Under fettlokket er dei gyldne dropane med kraft ! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.