Jump to content

Kraftkok


HB

Recommended Posts

Etter å ha flytt rundt på dessa jævla kraftbeina i frysen,så fekk eg eit innfall at nå måtte eg koke kraft elles blei det sikkert ingen ting i år heller!!!!! :forvirra::oops::roll:

 

Så til alle jegrar som har tenkt at "dessa beina er for jævlig å kaste ,så dessa kokar ,me kraft på seinare i vinter"!!!! 8)8) her kjem ei oppskrift!!! :shock::?

Fyst ca 3 kg med kraftbein som ein skal brune i steikeovn.

kraft_01.jpg

 

i ovn på 250 grader i ca 30 min (det luktar ikkje godt så det er ein fordel og vera aleine heime!!!! :oops::oops: )

kraft_02.jpg

 

Me har ein gamal Ulabrand på kjøkkenet så den passar utmerket å koke kraft på !! :D Fyst så tar ein alle beina som ein har svidd på 250 grader ut av steikeovn og har i ein stor kjele med ca 3 liter vatn ,sammen med 3 fedd kvitlauk 3 stk gullrot, 1/2 1stk purre og 2 stk lauk 1/2 selerirot 1/2 persillerot og 2 ss salt

detta må koke/puttre i ca 5-6 timar

kraft_03.jpg

 

Etter koking så rask nedkjøling , ta av fettet som er på toppen av krafta!!

kraft_04.jpg

Under fettlokket er dei gyldne dropane med kraft ! :D:D:D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...