Trond C Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Jeg har svange og ribbeskinn fra hjort, som jeg tenkte å lage rull av, nå til jul. Vil vel lage den som jeg lager fårerull, krydre inni, sy sammen, la ligge i lake en stund, trekke/koke og la ligge litt i press før den er klar. I mangel av annet blir det samme type krydder som i fårerullen, nellik og allehånde og sånt det smaker jul av. Om dette blir rett rullet i hjort vet jeg ikke, er det noen som har forsøkt seg på hjorterull med noe særlig krydder, hva da i så fall? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rolf Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Jeg har laget hjorterull mange ganger. Har prøvd med litt forskjellig krydder, og med saltlake. Beste resultatet ble med litt salt, og grovkvernet pepper. Ingen lake, bare koking i reint vann. Det smaker hjort og litt pepper, nytes som pålegg, helst sammen med litt syrlige norske epler (aroma). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted November 28, 2014 Share Posted November 28, 2014 Du kan med fordel rulle inn litt baconskiver. Det set fin smak, og i tillegg tilfører det litt sårt tiltrengt feitt. Har ein tendens til å bli litt tørt og kompakt elles. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trond C Posted November 29, 2014 Author Share Posted November 29, 2014 Takk for svar! Tror jeg lager en rull ala fårerull, med julekrydder, og en uten. Tenkte også jeg burde legge inn noe ekstra fett, har gjerne brukt litt svinespekk i rull, men skal prøve forslaget med bacon. Har nettop røykt ferdig en porsjon bacon til jul - fjorårets svineribbe fra frysen, tørrsalting med en blanding fra engelsk nettbutikk; "Supracure" - er vel salt og nitritvariant, og sukker. Det pleier å bli nydelig, så litt av det får prøve seg i hjorterullen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trond C Posted December 21, 2014 Author Share Posted December 21, 2014 Da ble det omsider hjorterull! Jeg la i noen strimler bacon, noen med grisespekk, og krydret med salt/pepper og nellik, allehånde, ingefær i en og en uten julekrydder, men med hvitløk. Begge ble gode Og en ribberull for å holde fettinntaket oppe gjennom vinteren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.