EarthBridge Posted October 19, 2014 Share Posted October 19, 2014 Er det noen som har gode forslag på en marinade til elgsteik? Skal servere 7 kilo elgsteik om noen helger, og tenkte å marinere kjøttet først! Jeg aner ikke hvor på elgen kjøttet kommer fra, men vet at det fra ett ungdyr! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygaard Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Har hatt stor suksess med olivenolje, tomatpuré, hvitløk, finhakket sjalottløk, chili, timian, basilikum, salt/pepper. Deretter rullet inn i bacon, brunet i panna for å gi baconet tiltalende stekegrad. 7-8ish timer i ovnen på 65-70 grader til kjernetemp på 62. Noe utradisjonelt, men aldeles nydelig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
frontier Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Spør du ein kokk inngåande nok, så vil du kanskje få han eller ho til å innrømme følgjande: Ein marinade, uavhengig om han er vin- eller oljebasert, vil ikkje trenge inn kjøttet og gjere særleg mykje frå eller til. I så fall må den vere plumbo-basert, og det er neppe tilrådeleg. I beste fall får du ein liten smakforsterking i den aller ytterste steikeskorpa. Einaste marinering av rødt kjøt eg meiner å ha merka særleg forskjell på smak, mørheit og struktur, er om du langtidsmarinerer i yoghurt/surmelk, gjerne fem-seks dagar i plast i kjøleskapet. I dei aller fleste tilfella får du samme effekt av marinering om du smører steika godt inn med olje, krydder og anna lurium og smaksforsterkingar like før bruning/steiking. Og det er sikkert mange svært usamde i. Men opptil fleire oppegåande kokkar er kjelde til denne uhyrlege påstanden Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tika Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Litt mer populærvitenskap om marinering: http://www.dagbladet.no/magasinet/2005/06/18/435043.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
grautskallen Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Er kokk og kan bekrefte at en marinade trenger en del tid på store steiker . Noe jeg har gjort mange ganger er å marinere i vakumpose i kjøleskapet , gjerne en uke eller lengre Husk å vaske fingre og utstyr godt så det ikke kommer med noen bakterier i marinaden som ikke skal være der . Surmelk fungerer kansje litt bedre på vilt en vin/olje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
spets Posted October 20, 2014 Share Posted October 20, 2014 Jeg har begynt å lage tjælknøl (burde ha vært stavet på svensk, men jeg vettafanken hvor de bokstavene er på telefontastaturet) og der "marinerer" man etter at steika er ferdig. Bruker relativt heftig saltlake med pepper, einebær og hva man nå måtte ønske. Steika serveres kald, men med varmt tilbehør. Google vil gi deg masse oppskrifter. Sjøl har jeg nesten sluttet med tradisjonell viltsteik. Kokken kan kanskje bekrefte/avkrefte, men på meg hvirker det som om smaken av krydderene trenger bedre inn etter at kjøttet er stekt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.