Jump to content

Valgets kval: CZ 455 el 527 el Browning T-bolt sporter ?


HeavyDude

Recommended Posts

Her kan du lese om .22 Hornet: http://en.wikipedia.org/wiki/.22_Hornet

 

Kjekt lite kaliber, og noe annet enn de vanlige salongriflekalibrene. Denne er fin på matvilt og brukes flittig på toppjakt i Sverige, blant annet. Fin også til skadevilt som rev og kråke, men ikke lov på bever. Den har med andre ord ikke stort større bruksområde enn .22 Wmr. I tillegg er nok ikke .22 Hornet noe alle forhandlere har, selv om det nok ikke er så sjeldent (ser at J&F har på nettsidene etter kjapt søk). Dessuten er det nokså mye dyrere å skyte med denne sammenlignet med de mindre.

 

Ville nok sett på en CZ455 og valgt med .22 lr for mengdeskyting og .17 Hmr eller .22 Wmr for rev og kråke. Man MÅ selvsagt ikke ha flere løp, men det er jo kjekt å ha. Ikke minst er det lettere å selge ei rifle senere, om man har mulighet for løpsskifte.

 

T-bolt har jeg ikke kjennskap til, men den ser jo veldig flott ut i det minste. Men den har vel ikke løpsskiftemulighet?

 

Om det å ha mulighet til å skifte løp er aktuelt, er det vel i hovedsak CZ455 og Sako Quad som er de mest populære med tanke på salongriflekalibere (finnes det flere?). Sakoen er dobbelt så dyr...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...