Jump to content

HeavyDude

Members
 • Content Count

  31
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har lengden av kapping noe å si for presisjon ?
 2. Jeg bruker foreløpig mest fabrikklada ammo. Jeg kan kanskje gå ned til 50 cm da ?
 3. Skal ha på demper, tenker enten Svemko 1.0 eller Hausken 184. Og jeg vil ikke miste for mye hastighet og anslagsenergi med tanke på reinsdyr på .. 150 meter f.eks.
 4. Jeg vurderer å kjøpe en Sauer 404, .308. Og skal kappe løpet, men hvor mye ? Er til 53 cm optimalt i dette kaliberet ?
 5. Jeg vurderer Svemko Hunter 1.0 mot Hausken 224, evt A-Tec H2. Skal primært brukes på jakt, med en Sauer 101 eller 404, i 30.06. Er det noen som har erfaring med flere av disse som har innspill og synspunkter ?
 6. Er det noe større prisforskjell på pipene til Sauer og Blaser ? jeg vurderer å kjøpe en Sauer 404 eller en R8 Prof, i 30.06, og evt 243 og 22 piper .
 7. Hvor viktig er det med justerbar kolbekam ? Kjekt å ha, eller viktigere enn det ?
 8. Mens jeg venter i det uendelige på svaret på våpensøknaden min, funderer jeg på hvilket våpen som skal erstatte eller supplere min Tikka M690 (30.06). Valget mitt står (foreløpig ) mellom Sauer 101 XT og Sako 85 SS ( evt Finnlight I). Sauer’n finnes også i en variant med justerbar kolbekam. Så jeg funderer på om det er noe å legge vekt på, eller, om jeg får behov for kolbeforhøyer at det er like greit å kjøpe en som ettermonteres ? Skal ha en Zeiss HT 2.5-10*50 på.
 9. @M67 Hva mente du med : «Det er en ting jeg savner med Finnlighten, sammenlignet med de tyngre riflene jeg jakter med. Det er å se kula treffe, og så dyret dette.»
 10. @jmosbakk Jeg har jaktet elg (+ diverse ) i ca 25 år, og ikke hatt problemer hverken med gode samlinger på skytebanen eller ett-skuddstreffer på jakt med min gamle og tunge Tikka. Jeg ser ikke etter en superlett rifle , men en som er vesentlig lettere ( ikke minst å skyte stående med) enn Tikkaen, som altså veier 4.0 kg naken, ca 5.0 kg ferdig rigget på post. Ca 3.0 kg er helt ok . Og jeg må innrømme at jeg liker å skyte pene samlinger, så jeg vil ha en rifle som kan tåle treningsskyting med bra samlinger. Og : 5-skudds magasin er must. Kanskje oppspenner er et pluss ?
 11. Ja, Lilleulv, det er slik jeg funderer også ang vekta. Finnlighten ligger på 2.6 kg (308), og Sauer 101 f.eks, på 3.0/3.1 . 3 kg er 1 kg lettere enn min gamle Tikka, og altså en vesentlig lettere. Hvilken av de to som er best mht presisjon er kanskje vanskelig å si ? Pipene virker ganske annerledes , Finnlighten er fluta, mens på Sauer 101 virker godset grovere.
 12. Ikke mange som heier på Sauer 101 her ? spørsmål jeg lurer på er : - når vekta kryper godt under 3.0 kg, går det ut over presisjonen ? - er kolbeforhøyer noe poeng ( sparer evt vekt) ?
 13. Sako carbonlught kan være interessant, men etter å ha fulgt med på Finn.no ser jeg at den nok ligger langt over mitt budsjett.
 14. Ja, har vurdert Browning X-bolt. Men 4-skudds magasin pluss tregt sluttstykke på den jeg prøvde gjorde at jeg slo den fra meg. Og den ga litt billigfølelse også.
 15. Nope, 6.5 har jeg ikke på ønskelista.
×
×
 • Create New...