hjortejeger Posted December 19, 2007 Share Posted December 19, 2007 Her er ein alternativ bruk av ein hjortesadel, eller anna vilt for den saks skuld HJORTESADEL (6 pers) Hjortesadel på ca. 3 kg Salt Pepper 5 dl. Seterrømme Saus: 3 ss smør 4 ss mjøl 6 dl. melk 3 dl. fløte 4-5 skiver geitost salt og pepper sky frå steikinga Tilbehør: 500 g. selskapsgulrøtter 2 pk. dypfryste erter 1 glas sølvløk 1 boks heile asparges 500 g fersk champgnion 1 boks hermetiske pærer 1 glas rognebær- eller ripsgele Salt og pepper gnis godt inn langs begge sider av sadelen. Smør seterrømmen på begge sider av midtbeinet i ca. 1 cm tykkelse . Ta eit stykke alu.folie – så stort at heile sadelen kan pakkast inn, og pakk folien godt saman så ingenting renn ut under steikinga. Forvarm ovnen til 200` C, set inn kjøtet, og la det stå i ovnen i 1-1,5 time. (Kjøtet vert då rosa ved beinet) Smelt smøret i ein kjele ved middels varme, ha i mjøl og spe med melk. La det koke i 5 min. Tilset fløte, geitost og steikesky og rør rundt. Smak til med salt og pepper. La kjøtet kvile 15 min. før du skjer filetane laus frå beinet. Legg kjøtet tilbake på beinet, og pynt serveringsfatet med gulrøtter og pærer. Serverast med nypoteter og resten av tilbehøret. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.