Jump to content

"Produksjon" av fenalår


OptiBond FL

Recommended Posts

Har tørrsaltet et lammelår (med ganske mye fett på) i dag, og skal gjøre det samme med noe innkommende villsau i morgen. Leste et sted på en matside på nettet at en kunne ta bort en del fett på lammelåret før en la dette til salting. Gjorde for så vidt det selv i dag.

 

Spørsmål: Fjerne fett fra lammelåret før salting,- eller blir kvaliteten da dårligere (eller bedre)? Eventuelt hvor mye skal fjernes,- helt inn til selve biffene??

Link to comment
Share on other sites

Ikke puss vekk alt. Men å fjerne det grøvste er en god ide. Salt trenger dårlig gjennom fett og særlig fårefett. Dessuten er saltetid på lammelår veldig avhengig av størrelse. Et lite magert lår fra villsau trenger bare knapt to dager, mens et lår på 4-5 kilo med en del fett på trenger kanskje fire-fem dager i salt. Etter utmålt tid banker du av saltet og lar låret ligge til saltutjevning/modning i ei uke, før du skyller av restsalt og henger til tørk på en tørr, kjølig (10-12 grader) og luftig plass til det er tørt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...