steinarg Posted October 16, 2013 Share Posted October 16, 2013 Heisann Har nettopp lagt to elghjerter i ca 20 prosent saltlake, hjertene er 3,5 KG tilsammen. Jeg leser så mye forskjellig om saltetid, alt fra en til seks dager, så jeg lurer på om noen av dere har erfaringer? Hjertene skal røykes og spekes. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
900SS Posted October 17, 2013 Share Posted October 17, 2013 Hvis du regner dette ut på forhånd så kan du la de ligge så lenge at du er helt sikker på at hjertene er passe salte tvers gjennom. Jeg vet ikke hvor mye hjertene letner under tørking, men om de f.eks. veier 2 kg tilsammen når de er ferdige og skal ha 6% salt så må gjenomsnittlig saltkonsentrasjon i lake og rå hjerter være litt over 3,4%. Jeg syns laken er for sterk til at det er praktisk og den burde inneholde litt sukker også. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.