Jump to content

Gåsebryst middag


revehunter

Recommended Posts

Jeg serverer gåsebryst litt som om det skulle være en stor biff.

Modner den i ca 40 døgngrader. Tar den ut av kjøleskapet i god tid, lar den stå i romtemperatur.

Gnir den inn med litt salt og cajunkrydder.

Setter stekeovnen på ca 180 grader.

 

Jeg bruner brystet raskt på stekepannen med mye skikkelig smør og høy varme, passer på å få litt farge hele veien rundt. Øser smøret over brystet.

Lar det hvile litt i pannen før jeg tømmer smør og bryst i en liten langpanne med hevet rist. Om det er lite smør igjen har jeg i en skvett vann i langpanna.

Så dekker jeg det hele godt med alufolie og setter det i ovnen.

 

Om det er store bryststykker setter jeg i et steketermometer og lar det stå til det er ca. 63 grader i midten av brystet.

Tar det ut, tar av folie, og lar det hvile en stund på benken mens jeg lager en god saus av væsken i panna og litt fløte.

Skiver så brystene opp i passelig tykke "medaljonger".

 

Serveres med fløtegratinerte eller hasselback poteter og brokkoli.

Tyttebærsylte hører også til. ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...