Jump to content

Lån av hund til skogsfugljakt


JegerJokke
 Share

Recommended Posts

Hei.

 

Jeg har postet dette allerede i forumet for småviltjakt, men det var ingen respons så jeg prøver igjen her.

 

Jeg har tilgang på et terreng for småviltjakt i Oslo-området, hvor jeg blant annet jakter skogsfugl. Dessverre har jeg ikke hund, så det blir en del støkking uten uttelling.

 

Spørsmålet mitt er derfor om det er vanlig å låne bort hundene sine? Og hvis så er tilfelle, om noen har en hund jeg kan låne en gang i blant? Vil tro at ikke alle har mulighet til å bruke like mye tid i skogen som bikkja ønsker seg. Både ukedager etter arbeidstid og helger er aktuelt.

 

Jeg vil selvfølgelig gjerne ta en kaffe eller tur i skogen med eier av hunden i forkant, så han/henne kan se at jeg er en skikkelig fyr.

Link to comment
Share on other sites

En grunn til at du har fått dårlig respons kan kanskje være at noen,inkludert meg selv ser på hunden sin som en en del av familien :winke1: Og familien låner man ikke bort.

 

Man legger også utallige timer i trening av hunden,så hvis noen skal ødelegge all den treningen skal det være meg og ikke noen andre 8)

 

Andre kan ha litt løsere forhold til hunden sin,og låner den gjerne bort.Jeg synes det er fint at du forespør deg,det er mange hunder der ute som ikke blir brukt,og kunne trengt å komme seg ut på jakt..

Link to comment
Share on other sites

Jeg har full forståelse for at dette er uaktuelt for mange!

 

Samtidig er håpet mitt som du sier at noen føler hunden godt kunne vært mer på jakt og fått mer stimuli i skogen. Det jo ikke alle som har like mye tid til å bruke på jakt i perioder.

 

Terrenget mitt ligger også sånn til at man kan ta både dagsturer og ettermiddagsturer med base i Oslo-området, så hunden hadde ikke trengt å være borte veldig lenge av gangen. Jeg tar gjerne med en interessert hundeeier ut for å kikke!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...