Jump to content

Oppegård Skytterlag - Norway Open NM PPC, 23. – 25. august


ojoh

Recommended Posts

Det første offisielle NM i PPC (Precision Pistol Competition) er avholdt på Oppegård Skytterlags bane på Kurud i tidsperioden 23 -25 august med totalt 47 skyttere som gjennomførte til sammen 175 starter. Den største deltagelsen var helt klart i revolver og pistol 1500 matchene med 37 starter i hver av grenene.

 

Banen på Kurud er bygget ut for 16 standplasser og har relativt stor kapasitet i nordisk målestokk, og våre tilreisende svenske skyttere var ganske imponert over anlegget vårt. Når vi så i tillegg har værgudene så til de grader på vår side må det bli suksess. Vi hadde satt av 3 dager til skyting og mange brukte anledningen til å skyte på fredag, men hovedinnrykket var på lørdag og søndag var vi ferdig med skytingen rundt kl 13. Det at skytingen ble spredt over flere dager ga skytterne ro til å spise og forberede seg mellom skytingen og vi hadde satt av hele 25 meterbanen til mat og hvilesone.

 

PPC banen har 16 standplasser og det er opparbeidet to skivevoller på henholdsvis 25 yard og 50 yard. For skyting på 25 og 50 yard ble skivene ble flyttet mellom skivevollene, men for kortholdene 3, 7 og 15 yard flyttet skytterne seg ut på banen til riktig avstand.

1500 matchen består av 6 delmatcher som skal scores individuelt. Skivene var festet til bakplatene med dokumentlemmer og ble brakt til et eget nummerert bord i et scoringstelt bak standplass. Etter matchen gikk alle skytterne til scoringsteltet og scoret sidemannens skivesett. Her var det dommer til stede som avgjorde eventuelle tvil om treff.

 

Etter matchene gikk de fleste skytterne til hvileområde hvor det ble servert drikke, karbonader og pølser. Mange av våre nye PPC skyttere hadde nok stort utbytte av å kunne utveksle erfaring med de tilreisende svenske PPC skytterne som i de fleste tilfeller har lang fartstid og hvor flere er helt i verdensklasse.

 

Tilbakemeldingene fra de norske og svenske skytterne var at dette vare et meget bra gjennomført stevne og at det var en meget god og hyggelig atmosfære på standplass. Flere bemerket at de synes stevne arrangement var rolig og helt uten stress og at forholdene for skytteren var meget bra. Det var relativt varmt i solen utenfor standplass, og lyset ga nok noen utfordringer for skytterne i løpet av dagen etter som solen flyttet seg. Men vi kan vel ikke klage på været når det var som det var og så lenge det var svalt under taket på standplassen.

På søndag var det premieutdeling og loddtrekning på startnummer fra et stort premiebord, hvor hovedpremien var en Hornady Lock and Load presse gitt av Holstad våpen pluss diverse andre nyttige ting. Norway Open hadde sin egen premieutdeling i forhold til klasse og divisjon, mens NM stilte alle norske skyttere likt og Hegstad brødrene herjet som forventet på toppen av pallen. Komplett resultatliste foreligger på www.oppegaardsl.no under folderen «Resultater».

 

Oppegård SL er forespurt av WA 1500 om vi er villige til å ta på oss å arrangere Europamesterskapet i PPC for 2014 og våre tilreisende svenske skyttere mente helt klart etter helgens stevne at det er vi i stand til. OSL vil gi et svar til WA i løpet av september 2013. Så da håper vi at vi vil se enda flere norske PPC skyttere på resultatlistene, og det skal ikke stå på oss for at flere skal kunne bli godkente PPC skyttere.

 

Øivind

OSL

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...