Trondheim Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Noen som har oppskrift/fremgangsmåte på dette? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
30Ihmsa Posted August 25, 2013 Share Posted August 25, 2013 Rognebærgele For at geleen skal bli stiv, må det være riktig forhold mellom sukker, syre og pektin. Pektin- og syreinnholdet kan variere. Generelt er det mer pektin i lite modne bær, mens svært modne bær har mindre pektin. Det er derfor lurt å plukke bærene før de har modnet for mye. Rognebær blir søtere når de har frosset. Man kan gjerne plukke bærene etter en frostnatt, eller legge dem i fryseren et par dager før geleen skal lages. I denne oppskriften er det epler. Syrlige epler har mye pektin og gir søt og god smak. 1 kg rognebær eller 750 g rognebær og 250 g epler 3-4 dl vann Sukker 1 Rens og skyll bærene, og la dem renne av seg. Epleskallet bør være med fordi det inneholder mye pektin. 2. Ha vann og bær i en kjele. Kok langsomt opp og la det koke til bærene faller sammen og safter seg. 3. Sil bærmassen gjennom et klede og la saften renne av seg selv. Dette gir en klar saft. 4. Mål opp saften i en kjele. Kok opp og rør inn sukkeret. Til 1 l. avsilt saft beregnes 750 g. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trondheim Posted August 25, 2013 Author Share Posted August 25, 2013 Takk, må prøves. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.