Jump to content

rognebærgele og syltet gresskar


Trondheim

Recommended Posts

Rognebærgele

For at geleen skal bli stiv, må det være riktig forhold mellom sukker, syre og pektin. Pektin- og syreinnholdet kan variere. Generelt er det mer pektin i lite modne bær, mens svært modne bær har mindre pektin. Det er derfor lurt å plukke bærene før de har modnet for mye. Rognebær blir søtere når de har frosset. Man kan gjerne plukke bærene etter en frostnatt, eller legge dem i fryseren et par dager før geleen skal lages. I denne oppskriften er det epler. Syrlige epler har mye pektin og gir søt og god smak.

 

1 kg rognebær

eller 750 g rognebær og 250 g epler

3-4 dl vann

Sukker

1 Rens og skyll bærene, og la dem renne av seg. Epleskallet bør være med fordi det inneholder mye pektin.

2. Ha vann og bær i en kjele. Kok langsomt opp og la det koke til bærene faller sammen og safter seg.

3. Sil bærmassen gjennom et klede og la saften renne av seg selv. Dette gir en klar saft.

4. Mål opp saften i en kjele. Kok opp og rør inn sukkeret. Til 1 l. avsilt saft beregnes 750 g.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...