jenskals Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Eg har skutt ein reg og tenkte eg skulle ta vare på skinnet, men er litt usikker på korleis eg skal behandle halen? har lest litt om at eg skal snitte opp halen før eg salter den, men då tenker eg at den blir ødelagt. Skinnet ligger no til salting, men klarer saltet å trekke inn i halespissen?? kom gjerne med erfaringer og tips Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jibrag Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Skinnet ligger no til salting, men klarer saltet å trekke inn i halespissen?? Har du bare kappet av halen, eller har du trekt halebeinet ut av skinnet? Hvis du skal berge skinnet over tid må du nok belage deg på å sende inn skinnet og få det beredt. Og også da bør du nok flå ut (splitte) halen og få bort det grøvste av fett, det sitter som regel en del fett spesielt de første ticentimetrene fra halerota og utover. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tyren64 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 ¨Nå tar jeg aldrig vare på hele skinnet, men halene tar jeg. Snitter bare rundt helt inne ved halerota, å så drar jeg til beinet slipper å kommer helt ut. Dersom du gjør dette mens reven enda er varm, er det enkelt å få det til. Når jeg kommer hjem, setter jeg bare en liten trakt i hullet bakerst i halen å fyller på med vanlig finsalt....... Så henger jeg bare halen opp. Saltet forsvinner nesten helt etter en stund. Eneste negative ved dette er at halen blir ganske stiv når den tørker, men holder seg i mange år. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenskals Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Eg har trekt ut halebeinet, så skinn og hale er i ett. blir vel til at eg må splitte halen no då, men blir det veldig synlig etter det er ferdig salta og beredt? eller blir halen sjåande ut som den ikkje hadde vert splitta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
santo 1 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Du trenger ikke splitte halen. før et tynt rør helt inn tilbunn av halen, å hell fin salt nedi røret å trekk røret forsiktig ut å du fyller hele halen med salt. Heng den til tørk på et sted som er tørt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenskals Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Ja det var ein god ide, då var det bare å finne eit tynt nok rør Takk for svar alle sammen Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolverine67 Posted March 30, 2013 Share Posted March 30, 2013 Hvis skinnet skal beredes må du snitte opp! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jenskals Posted March 30, 2013 Author Share Posted March 30, 2013 Ja, då var jo valget enkel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.