Jump to content

Brotsje om fra .222 til .223 i kombi?


ko-stens

Recommended Posts

Har en annen tråd om mulig hakk i kammeret på en kombi, som gjør at det blir bulk/sprekk nederst på hylsehalsen. Dette er en gammel Tikka i .222. Lurer i så fall på hva en kan gjøre om det er det som "spiser" hylsene.

 

En teori er om den kan brotsjes om til .223. I og med at hylsa er lengre og halsen kortere, vil jo dette mulige hakket bli borte. Samtidig er det jo litt forskjell på hylsekroppen. .222 er litt tykkere mot halsen, mens .223 er litt slankere "der oppe".

 

Noen som har fått gjort en slik jobb og har erfaringer med det, eller er det mer eller mindre dødfødt?

 

Tenkte evt det kunne gått an å få pusset vekk hakket på et eller annet vis, men da kan vel fort bli en "myk" bulk der i stedet. Man sliper jo i så fall bort litt at kammerveggen.

Link to comment
Share on other sites

1. problem er som du sier at dimensjonene ikke matcher helt. I teorien skal det kun være en liten hundredel forskjell frem til midt på kroppen, men jeg ville helst gjort noen kontrollmål før jeg gikk den veien. Om hakket ikke er stort kan det hende at det holder å fjerne det som ligger i pluss, feks med en brotsj. Med mindre hakket ligger helt opp mot skulderen vil du neppe kunne fjerne det med en 223-brotsj.

 

Et annet problem er at egnet fabrikkammo tilpasset 1:14-stigning kanskje ikke er like lett å oppdrive. 5,6x50R er kanskje verdt å vurdere.

Link to comment
Share on other sites

Ja, en får se hva som blir resultatet. Skal i hvert fall lade opp noen skudd med helt nye hylser. Så får han sjekke om det er hakk på halsen. Da vet en i hvert fall at det er noe med kammeret. Da kan han også merke av utenfor kammeret sånn ca hvor hakket/bulken kommer.

 

Har ellers pusset med kammerbørste og brukt mantelfjerner, olje og diverse remedier og fått det noenlunde rent både i og innenfor kammeret. Burde i hvert fall utelukke skitt!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...