Muntjac Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Noen som har tro på at skavr stekt i andefett, a la andeconfit er godt? Noen som har prøvd? Tips? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted November 13, 2012 Share Posted November 13, 2012 Har aldri prøvd skarv, men alt blir godt når det stekes i andefett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted December 21, 2012 Author Share Posted December 21, 2012 Lagde andeconfit av stokkandlår i dag som et eksperiment. 3 timer, 90-100 grader i en blanding av olivenolje og smør. Himmelsk! Gleder meg til å prøve med skarv i andefett... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonbjornsen Posted December 21, 2012 Share Posted December 21, 2012 Hei, min erfaring med skarv er at det er for LANG steketid som gir transmak. Har tro på skarv i andefett - så lenge steketiden ikke blir for lang. Mvh Jon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted December 30, 2012 Author Share Posted December 30, 2012 Da har jeg prøvd. 3 t, ca 95 grader i andefett. Skarvebryst av ungfugl. Smakte som kokt, tørt, mørt kjøtt. Omtrent uten smak, men med en anelse sjøsmak. Ikke så veldig godt, i motsetning til stokkandlårene jeg prøvde for litt siden. Disse ble nydelige. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonbjornsen Posted December 30, 2012 Share Posted December 30, 2012 Ville prøvd kortere tid, med lavere varme. Har laget andebryst, kamskjell, breiflabb og hjort i julen + rotgrønnsaker. Alt stekt på svak varme, maks 60 grader på kjøtt/fisk + 150 grader på grønnsaker. Fungerte utmerket med gode sauser laget ved siden av. Kommer til å kjøpe sous vide maskin for bedre temperaturkontroll/beholde smak. Mvh Jon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.