skurtfaen Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 (edited) Noen som bruker noe tilsettningsstoffer når de speker fugler? da tenker jeg urter o.l Jeg har kun brukt salt, pepper og sukker i min speking, men tenkte det hadde vært artig å fått tilsatt litt mer smak på kjøttet. Noen som har erfaring med tilsetting av feks einebær eller lignende "smaks tilsetninger" for å få en mer spennende smak? Tips om hvilke tilsettinger og framgangmåte mottas med takk:) Edited October 6, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiur666 Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Har nettopp lagt ned 2 stk elghjerter oppskrifta jeg bruker er som følger: tørrsalter med en blanding på 2 deler salt og en del sukker deretter en liten neve fersk timian og 2-3 ss med Dalmore 15 år singelmalt. 2-3 døgn i salt så 4 timer i kaldrøykovnen. Så henger de tørt og kjølig til de er ferdige. Nytes selvfølgelig best med Aass bayer Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skurtfaen Posted October 7, 2012 Author Share Posted October 7, 2012 hørtes bra ut;) Leste også om å gni kjøttet inn etter saltingen for så å tørke, skal testes og rapporteres:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiur666 Posted October 7, 2012 Share Posted October 7, 2012 Bare husk og vær forsiktig med mengden når du tilsetter div urter eller annet spesielt brennevin er ikke mye som skal til. I fjor var jeg litt for raus med akevitten på et rådyrhjerte brukte en hald dl og det blei for mye. Bedre og begrense seg litt i saltblandingen og heller ta et ekstra glass selv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.