Jump to content

speking av fugl+tilsetningsstoffer


skurtfaen

Recommended Posts

Noen som bruker noe tilsettningsstoffer når de speker fugler? da tenker jeg urter o.l

 

Jeg har kun brukt salt, pepper og sukker i min speking, men tenkte det hadde vært artig å fått tilsatt litt mer smak på kjøttet. Noen som har erfaring med tilsetting av feks einebær eller lignende "smaks tilsetninger" for å få en mer spennende smak?

 

Tips om hvilke tilsettinger og framgangmåte mottas med takk:)

Edited by Guest
Link to comment
Share on other sites

Har nettopp lagt ned 2 stk elghjerter oppskrifta jeg bruker er som følger: tørrsalter med en blanding på 2 deler salt og en del sukker deretter en liten neve fersk timian og 2-3 ss med Dalmore 15 år singelmalt. 2-3 døgn i salt så 4 timer i kaldrøykovnen. Så henger de tørt og kjølig til de er ferdige. Nytes selvfølgelig best med Aass bayer :D

Link to comment
Share on other sites

Bare husk og vær forsiktig med mengden når du tilsetter div urter eller annet spesielt brennevin er ikke mye som skal til. I fjor var jeg litt for raus med akevitten på et rådyrhjerte brukte en hald dl og det blei for mye.

Bedre og begrense seg litt i saltblandingen og heller ta et ekstra glass selv :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...