Koie Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Nå har det seg slik at jeg fikk skutt canadagjess nettopp. Hvordan skal jeg gå frem for akkurat gjess? Må innvollene tas ut umiddelbart? Hvordan gjøres dette isåfall enklest mulig? Andre ting jeg må tenke på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
v-max Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 jeg lar fuglen henge max en dag på sommerstid....alt untatt fiskeender og skarv har innmaten i seg helt til jeg slakter fuglen..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Johs Posted August 11, 2008 Share Posted August 11, 2008 Jeg har gått fra å fryse fuglene hele, til å gjøre de opp etter mørning og nå endt opp med å gjøre de opp etter jakta (samme dag) også mørne kun kjøttet på kjøkkenbenken. Føler det gir mye bedre og jamnere kvalitet. Når en åpner fugl samme dag, kan en skylle vekk levret blod etter treff. Fugler som blir hengende hele og er hardt truffet begynner fort å bli dårlige, spesielt når det er varmt i været. Jeg syns også det er greit å gjøre opp fuglene så fort som mulig, så er en ferdig med den jobben. Jeg skjærer da ut bryststykkene, skjær ned mot vingen også for å få med den biten. Lårene beiner jeg ut og lager kjøttdeig av. Det er veldig mye kjøtt på lårene til en gås, men pga trevler o.l passer det best som kjøttdeig. Hadde viltgryte med kjøttdeig fra lårene på årets første gås til middag i dag Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.