Jump to content

Gåsa etter skuddet


Koie

Recommended Posts

Jeg har gått fra å fryse fuglene hele, til å gjøre de opp etter mørning og nå endt opp med å gjøre de opp etter jakta (samme dag) også mørne kun kjøttet på kjøkkenbenken. Føler det gir mye bedre og jamnere kvalitet. Når en åpner fugl samme dag, kan en skylle vekk levret blod etter treff. Fugler som blir hengende hele og er hardt truffet begynner fort å bli dårlige, spesielt når det er varmt i været. Jeg syns også det er greit å gjøre opp fuglene så fort som mulig, så er en ferdig med den jobben.

Jeg skjærer da ut bryststykkene, skjær ned mot vingen også for å få med den biten. Lårene beiner jeg ut og lager kjøttdeig av. Det er veldig mye kjøtt på lårene til en gås, men pga trevler o.l passer det best som kjøttdeig. Hadde viltgryte med kjøttdeig fra lårene på årets første gås til middag i dag :-)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...