Jump to content

Omplassering av gordonsetter hann, 4 år


Henrik123

Recommended Posts

Vi må dessverre omplassere Nemo da vår sønn på 1,5 år har fått astma. Imingens Zr Nemo er en alle tiders gordonsetter hannhund. Han er rolig i hus, bur og bil. Han er aktivt trent for jakt og er en brukendes, til bra jakthund. Støkker fugl enkelte ganger. Han er kun brukt på skog, men trenet en del på lavland da han var unghund. I skog går han noe stort (opp til 200 m) så peiler er en stor fordel når man jakter med han. Nemo er meget komfortabel rundt andre hunder (begge kjønn). Har aldri hatt noe tull med dette, selv når andre hunder har provosert han. Inne er han som ett møbel. Har flere ganger fått tilbakemelding fra andre om at de ikke har sett roligere fuglehund inne. Nemo er rolig rundt barn. Det er mer så vi må passe Nemo i forhold til vår sønn enn motsatt.

 

Nemo er dra villig i sele på ski. Pulk er han ikke glad i, men har trena noe pulk i voksen alder og med litt tid vil det ikke være noe problem. Han kløver godt og går hardt på jakt. Den eneste gangen Nemo gir lyd fra seg en ett voff eller to når han skal ha mat. I hundegård gir han ikke lyd fra seg selv om det er andre hunder eller katter på utsiden av hundegården. Nemo stresser aldri. Blir dog ivrig når vi skal ut på tur eller jakt (selvfølgelig, det skulle bare mangle).

På minus siden kan han være litt voldsom når han hilser på nye folk, han har litt dårlig pels (bør fores med vom og hundemat) og han har HD c. Har ikke merket noe stivhet fra hoftene eller andre problemer rundt dette. Pga HD diagnosen skal han ikke ha noen kull etter seg.

 

Nemo ble som unghund stillt på flere utstillinger og fikk stort sett 1. pr. Startet på en jaktprøve i uk. Støkket da og dro etter... Det var også første gang på fjellet.

Han er registrert i NKK og er chippet. Han mangler siste vaksinen.

 

Nemo omplasseres til aktiv jeger som vil ha han som en del av sin familie. Han står i dag i hundegård på dagtid med en Jämthund. Har du ikke tid er dette ikke rett hund for deg. Nemo er en relativt hard hund. For rett eier er han en utrolig hund og du kan gå løs med han ved for nesten hvor som helst. For en person uten tydelig lederskap vil han ta over hele showet. Han vil da typisk dra hardt når man går tur...

 

For å unngå useriøse personer som bare vil teste ut det å ha hund gir vi han ikke bort. Det må være verdt det for deg og dermed tar vi betalt.

 

Ta kontakt på PM ved interesse.

 

xksxv9.jpg

 

30u8e4z.jpg

 

funiv.jpg

 

Bildene er fra han var unghund.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...