Jump to content

Kikkertkjøp


Doten

Recommended Posts

Skal kjøpe nytt sikte men vet ikke hva for et. Ønsker noen anbefalinger fra dere. Skal helst ikke koste så veldig mye , rundt 5-6000 kr.Skal brukes til variert jakt ifra reinsjakt ,toppjakt og gluggjakt på rev ! Bør da fungere i litt dårlig lys .Et brukt sikte er også en mulighet. Er det noen som har noen tips,da jeg ikke har så mye erfaring med forskjellige sikter .

Link to comment
Share on other sites

Guest loudenboomer

Et sikte med 50 mm eller 42mm lysåpning av tysk eller østerriksk opprinnelse vil gjøre jobben. J&f har solgt noen brukte s&b 1,5-6*42 sikter i den prisklassen du nevner. Ser det ligger en s&b zenit på finn også - dette er et bra sikte. På toppjakt kan det være greit med noe mer forstørrelse en 6 - men siden du nevner reinsjakt også bør ikke lys åpningen ideelt sett ligge på mer en 42, grunnet at siktet ofte blir stort og "bulky" , men ikke det det finnes sikkert mange reinsjegere med 56 sikter også. Retikkel bør være tysk nr4 eller nr1. Nr1 er av en eller annen grunn lite utbredt

 

Conquest og Meopta siktet nevnes omtrent alltid der det spørres om sikte. Og en 3-9*40(50) conquest er et bra valg det også da helst med tysk nr4 retikkel. Eventuellt en Meopta 3-12*50 Meostar.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...