Jump to content

Tysker 11 mnd - Første reelle ettersøket


jjrckd

Recommended Posts

Ble oppringt av viltnemnda i dag. En bil hadde vært borti et rådyr uten at føreren kunne se antydning til skade på dyret. Møtte karen fra viltnemnda og kjørte i samlet tropp til skadestedet, bilfører hadde forlatt plassen. Dette er en liten øy som i hovedsak består av jorder, beiteområder, krattskog og bebyggelse og rådyrene er relativt tamme.

 

Etter et kort søk var vi på sporet. Fulgte dette langsmed et gjerde til vi kom til et tettsnar hvor dyret hadde stoppet opp. Etter å ha tenkt seg om i 1/2 sekund slo tyskeren over i lett los, sporet gikk deretter over gjerdet og videre igjennom lett skog, over dyrket mark og beiteområder. Krysset både piggtrådgjerder og steingarder uten at dette virket som noen hindring. Etter ca en halv times tid observerte skytteren (viltnemd) dyret som ikke bar preg av å være skadet. Fortsatte på sporet tilbake til omtrent der hvor dyret ble påkjørt. Her svingte sporet i samme retning som ved første runden men ca 50m til siden. Etter å ha fulgt sporet ytterligere 100 - 150m krysset det veien. Vi hadde da fulgt dyret i litt over 1 time uten å se tegn til skade så vi ga oss der.

 

Godt fornøyd med jobben bikkja gjorde til tross for bjeffinga. Håper at dette vil gi seg når hun blir litt eldre og får litt mer erfaring men er samtidig redd for at dette vil vedvare da jeg jo kommer til å bruke henne som løshund på både rådyr og hjort. Får bare krysse fingrene og håpe på det beste..

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...