Jump to content

Kapping av pipe på halvauto jaktrifle


338Lap

Recommended Posts

Er dette lov ? Gitt at pipen er over 40cm og riflen over 84 cm. Fant dette i siste rundskriv og dette ser jo ok ut.

 

3.6.7 Vesentlig endring av et våpens karakter. Geværer med sammenfellbart/innfellbart/avtagbart skulderskjefte

Etter våpenloven § 8 tredje ledd, må den som vil foreta en vesentlig endring av et våpens karakter eller eier et våpen som er vesentlig endret, ha politimesterens tillatelse. Dette gjelder også registreringsfrie våpen.

Avkortning av kolbe slik at våpenets totallengde blir kortere enn minste tillatte lengde, jf. våpenforskriften § 2 første ledd, jf. § 4 første ledd, regnes som vesentlig endring. Det samme gjelder en endring av fast kolbe til innfellbar kolbe. Videre vil omgjøring av våpen til å ha helautomatisk funksjon regnes som en vesentlig endring av våpen. Tillatelse til vesentlig endring skal kun gis hvor det foreligger et begrunnet behov.

Direktoratet antar videre at denne bestemmelsen også omfatter nedkorting av geværpipe slik at pipen blir kortere enn lovlig lengde. Dette gjelder uavhengig av våpenets lovlige tottallengde. Pipelengden måles i henhold til bestemmelsene fastsatt i våpenforskriften § 4.

 

 

Et annet sted står det dette som skulle bety at det ikke er lov:

 

Våpenet skal ved fabrikk være bygget til bare å kunne skyte halvautomatisk ild. Dersom person som har tillatelse til å eie et slikt våpen bytter til kort pipe eventuelt kapper pipen og/eller setter på innfellbar kolbe vil det bli å betrakte som vesentlig endring av våpenets karakter eller beskaffenhet, jf. våpenlovens § 8 tredje ledd.

Link to comment
Share on other sites

[...]omfatter nedkorting av geværpipe slik at pipen blir kortere enn lovlig lengde. Dette gjelder uavhengig av våpenets lovlige tottallengde. Pipelengden måles i henhold til bestemmelsene fastsatt i våpenforskriften § 4.[...]

 

[...]Våpenet skal ved fabrikk være bygget til bare å kunne skyte halvautomatisk ild. Dersom person som har tillatelse til å eie et slikt våpen bytter til kort pipe eventuelt kapper pipen og/eller setter på innfellbar kolbe vil det bli å betrakte som vesentlig endring av våpenets karakter eller beskaffenhet, jf. våpenlovens § 8 tredje ledd.[...]

 

Men gud hva flott at det som staten pumper ut skal være så lite forståelig som mulig.

 

Om jeg har forstått det rett så er det ulovlig å få f.eks en 10/22 kappet tre centimeter ved gjenging for demper uten å ha søkt om dette?

 

Jaja, det er jo direkte farlig..

Link to comment
Share on other sites

Når du leser jus, så må du lese hva som menes, ikke alltid hva som står. Hva som menes er noen ganger justert i forskrift, eller bestemt i tidlgere saker. (presedens/prejudikat)

Forsøk på å omgå lovens hensikt, mens man teknisk sett holder seg innenfor, blir sjeldent godt motatt. (jmf piratebay, hvor de teknisk sett ikke brøt en eneste lov.)

 

Du kan kappe, så lenge pipen er over 40 cm (om du har planer om å jakte i utlandet bør du sjekke lokale regler før du går så langt ned som 40), og så lenge totallengden er innenfor 84cm.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...