Jump to content

villsvinjakt i sverige


spildes

Recommended Posts

Hei.

 

Skal en tur til sverige å jakte villsvin innen kort tid..

Vet det er ett emne som er tatt mye opp, men trenger noen svar her og håper noen kan hjelpe :-)

 

prøver å søke om skjutvapendeklarasjon via en link jeg fant her på kammeret,

her er det ett felt som heter Europeiskt skjutvapenpass nr ??

 

https://tid.tullverket.se/svd/SVD_Start ... x?ALT=Info" target="_blank

 

vill det si att jeg trenger ett våpenpass?

finner ikke noe konkret om dette i andre tråder eller noen plass.. heeeelp!!!

 

Kommer sikkert på flere spørsmål etterhvert men ellers hva jeg trenger å vite mottas med takk, :-)

Link to comment
Share on other sites

Hei

 

Det er ikke nødvendig å kjøre innom tollen på vei inn og ut fra Sverige.På våpendeklarationen står det at man skal avregistrere senest 10 dager etter utreise fra Sverige.Jeg bor i Halden og har terreng i Skee og reiser derfor stadig frem og tilbake med våpen.Jeg har blitt stoppet flere ganger i kontroll på vei inn i Norge og det eneste de norske tollerne er interessert i er våpenkortet til det medbrakte våpenet.Deklarationen må fremvises hvis du blir stoppet i Sverige.Det er faktisk nok å oppgi Deklarationsid som står på arket men det sparer litt tid hvis du kan fremvise arket.Mange av de norske tollerne vet faktisk ikke at svenskene har et slikt registreringssystem.

Den eneste grunn til å avlegge de norske tollerne et besøk er hvis du glemmer å avregistrere våpenet etter endt jakt.Du vil da få en mail fra svenske tollmyndigheter om at våpenet ikke er tilbakeført til Norge.Da er du nødt til å fremvise våpenet for den norske tollen slik at de kan bekrefte at våpenet er tilbakeført til Norge.Jeg har selv måttet gjøre dette.

 

 

Mvh

Jan Olav

Link to comment
Share on other sites

Med våpenpass så holder det med den svenske deklarasjonen, uten våpenpass skal du kjøre gjennom betjent norsk tollstasjon og deklarere våpen ut av Norge, samme inn igjen også (i tillegg til den svenske deklarasjonen på nett).

https://tid.tullverket.se/svds/

Du deklarer våpenet ut igjen av Sverige via samme side, dette gjør du etter hjemkomst, bare husk å sett tidsrommet litt generøst :)

 

Hva det står på den svenske deklarasjonen angående stopp i toll er uvesentlig da dette er norske krav, ikke svenske. Mange fusker riktignok med dette og det medfører neppe konsekvenser så lenge du kan vise våpenkort osv men treffer du rette paragrafrytteren er det ikke godt å si.

 

https://www.politi.no/tjenester/vapen/innforsel_og_utforsel/

Skjema for utførsel.

https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_375.pdf

 

Derimot er våpenpass kurant og gratis å skaffe, søknadsskjema finnes på nett og fylles ut for hvert våpen du vil ha i passet, da slipper du å stoppe i toll.

https://www.politi.no/vedlegg/lokale_vedlegg/politidirektoratet/Vedlegg_328.pdf

 

Du kan også betale svensk jegeravgift over nett.

https://ripan.naturvardsverket.se/ripanweb/

Link to comment
Share on other sites

Tja, da kunne ikke personen sin etats regler.

 

"Våpenpass

Ved midlertidig innførsel og utførsel av jakt- og konkurransevåpen fra Norge kan du benytte et europeisk våpenpass. Dette utstedes av politiet der du bor, og kan brukes innen EØS-området. Vær oppmerksom på at det er ulike rutiner for bruk av våpenpasset innenfor EØS.

 

Alternativt kan du benytte skjemaene GP 6144 (innførsel) eller GP 6143 (utførsel). Skjemaene får du ved henvendelse til Tollvesenet, eller du finner de på www.politi.no

 

Skjemaene blir ekspedert av Tollvesenet ved grensepassering. Du må derfor alltid benytte betjent grenseovergang når du har med deg våpen. Har du europeisk våpenpass, kan du passere ubetjent grenseovergang i forbindelse med midlertidig innførsel og utførsel av jakt- eller konkurransevåpen."

 

Kilde: http://www.toll.no/templates_TAD/Article.aspx?id=131790&epslanguage=no

Link to comment
Share on other sites

Og fra Lovdata:

"§ 70. Midlertidig utførsel foretatt av norsk borger og EØS-borger lovlig bosatt i riket (våpenloven § 25 bokstav a)

 

Norsk borger og EØS-borger lovlig bosatt i riket, som skal være borte fra riket i et tidsrom av inntil ett år, kan ved utreisen medbringe til personlig bruk våpen med tilhørende deler og et rimelig kvantum ammunisjon til disse våpen, mot å vise Tollvesenet gyldig våpenkort.

 

Vedkommende skal ved utreisen avgi en skriftlig erklæring til Tollvesenet på fastsatt skjema i to eksemplarer. Erklæringen attesteres av Tollvesenet som skal beholde det ene eksemplaret og levere det andre tilbake til utstederen.

 

Skjer gjeninnførselen ved samme tollsted som utførselen, sammenholder dette de to eksemplarer av erklæringen og tilintetgjør disse hvis de fortsatt er likelydende.

 

Skjer gjeninnførselen ved annet tollsted, sendes den mottatte erklæring til det tollsted hvor utførselen fant sted, for kontroll. Dette tilintetgjør erklæringene hvis disse fortsatt er likelydende. Tollvesenet skal omgående sende de erklæringer som ikke er likelydende, til politimesteren i det distrikt hvor vedkommende er bosatt eller oppholdt seg før utreisen. Videre sender Tollvesenet ved utløpet av hvert kalenderår alle umakulerte erklæringer som er eldre enn ett år til politimesteren i distrikt som nevnt. "

 

Kilde: http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?doc=/sf/sf/sf-20090625-0904.html#map019

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...