Jump to content

Gåsejakt på Østlandet


fredrik

Recommended Posts

Ja... Da var gåsejakta godt i gang, og dette er vel de fleste bønder happy happy happy for, da det er mye snakk om de beiteskader grågåsa står for.

 

Det som er MERKELIG er jo at det er komplett umulig å finne steder å jakte denne godbiten her på Østlandet. Trøndelag, ingen problem. Nordland (Lofoten), ingen problem. Men Østlandet....

 

Tror ikke akkurat man får gåsejakt gjennom et jaktforum på internett, men om noen har noen tips til hvilke områder på østlandet gåsa gjør mest skade, hvor man kan spørre bønder så tar jeg imot det med takk :)

 

Har observert noe i Østfold, og noe utover Nesodden.

Link to comment
Share on other sites

Det går jo ikke an å jakte på vilt som ikke finnes. Grågåsbestanden på Østlandet er bare en brøkdel av Trøndelag/Nordland.

Her i Vestfold stopper grågåsa på vei sydover, og finnes i et lite antall i noen uker før de reiser videre. Dette antallet er ikke tilstrekkelig for å organisere skikkelige gåsejakter med bulvaner, da sannsynligheten for at det kommer flygende gjess er meget liten.

 

Grågåsa oppholder seg i sentrale områder som Kilen og Jarlsberg i Tønsberg, Koladjupet i Tjølling pluss enkelte andre. Disse områdene er fredet for jakt, og det er vel derfor gåsa er der hele tiden. På morgen/kveld leter gåsa etter egnede matområder. Et tips er å finne disse matområdene og spørre respektive grunneier om lov til å jakte. Siden gjess ofte bruker samme plasser er det en sjanse for at de kommer flere dager. Men regn ikke med at de kommer tilbake på lenge etter at du har skutt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...