Jump to content

Skitrekk og hund


sunnfjording

Recommended Posts

Har tenkt å gå ein lenger fjelltur i morgon, og for å gjere turen litt lettare har vi tenkt å ta eit skitrekk opp på fjellet. Vi skal ha med oss to hunder og lurer på om noken har eit forslag til ein god måte å få med seg bikkjene opp på? Er redd det blir for hardt å springe ved sidan av for dei. Det er snakk om ein Jamthund og ein svart elghund. Noken som har erfaringar med dette? Eller forslag til gode løysningar.

 

Vi vurderer å ta skitrekket eit stykke også hoppe av når det blir for tungt for bikkjene.

Link to comment
Share on other sites

Høres ut som risikosport, det er ikke uten grunn at det er personel som står klar for å stoppe heisen ved avstigningene dersom folk ikke kommer seg fri fra kroken

Er vel også tvilsomt om de vil tilate bikkjer uten at de er i bånd om de i det hele tatt vil godta deog hva skjer om bikkja ikke henger med å man ikke får sluppet båndet,

slipper antagelig å kjøpe mere for til den hunden etter at den har blitt slept opp halve lia etter halsbåndet

Link to comment
Share on other sites

Tok gamlejamten med opp i t-krok heis. Middels slalombakke. Ikke noe problem for frøya dette ca. 1.5km løping i bånd etter meg på kroken, arbeidet hennes begynt først når ho kom til toppen og dro en 10 åring rundt på fjellet noen timer.Problemet var heller at farten på skitrekket var litt varierende og hunden dro til ganske bra når heisen mistet fart over kneikene.

Link to comment
Share on other sites

Bruker relativt ofte å ha med jämttispa mi i skitrekket. Har bånd på henne festa i trekksele. Da kan jeg kaste båndet slik at det henger etter henne om hun ikke greier å følge med. Hun er nå 1,5 år og har ingen problemer å følge med til toppen, men dette er en liten alpinbakke. 1,1 km lang og turen opp tar ca. 7 min. Dette gir en fart på 9,5 km/t. Har sett flere som har tatt hunden i samme skitrekk uten problem. Bare pass på at hunden har løpt litt først, de har en lei tendens til at lukkemuskelen reagerer med det samme de begynner å løpe. Og når de må så stopper de om du vil eller ikke :lol:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...