skoging Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 eg har prøvd å lage spekepølse uten å lykkast merd det enda . lure på kva eg gjere feil : eg har brukt kunst tarm men dei krymper en del når dei henger til tørk så blir dei lause eller hull i dei , enkelte pøllser har det vore en gul farge inne , dei har gått i bosset hitil . har nokon ei oppskrift dei vil dele me meg ? blir det bedre resultat med ekte tarm enn kunst tarm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Øyvind Johansen Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 "hullete" pølser tyder på at du ikke har fått blanda saltet skikkelig inn i pølsene, eller muligens også at de er "tørka" for raskt.. Speking er en langsom prosess med bakteriekultur som speker pølsene. Skal sende deg en pm når jeg har litt bedre tid om du er interessert Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dadden Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 På biblioteket kan du låne to bøker: Helge Hagen: Røyk, tørk rak, grav. Helge Hagen: Pølser og øl. Her er masse gode tips og flere spennende oppskrifter. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sinnataggen Posted February 17, 2011 Share Posted February 17, 2011 Det er kommet et nytt opplag av Helge Hagens alt om røyk og rak tørk og grav, selges på bla. Cdon. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skattebo Posted March 15, 2011 Share Posted March 15, 2011 Når du lager spekepølser så må du ha god tid,lag gjerne pølsa i oktober slik at den den får tøke skikkelig under lave tempraturet,du må huske på at du må ha mellom 32-37 g salt pr kg kjøtt og flesk,litt avhengig av hvor du bor hen i landet,bor du i lav landet så må du øke salt memgden pga tempratur ogluft fuktighet,bor selv i valdres og bruker 32 g salt pr kg kjøt og flesk. Men det er veldig viktig at du før blanda kjøt og krydder godt og like viktig er det og holde deigen kald nokk under produksjon. Dei gamle oppskrifter seie at ei spekepølse ska fryse og tine naturlig 7 ganger iløpet av tørkeperioda før ho er ferdig. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.