oddvar Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Hei, Tenkte å lage meg en flåkrakk for Bever i løpet av vinteren. Er det noen som har tegninger eller bilder av hvordan en slik bør se ut? mvh Oddvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddvar Posted January 10, 2011 Author Share Posted January 10, 2011 Se der ja! Er dette en type du har prøvd selv? mvh Oddvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 http://www.mamut.net/styrkar/subdet56.htm Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Se der ja!Er dette en type du har prøvd selv? mvh Oddvar Har dessverre ikke brukt denne modellen selv, men den ser praktisk ut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Trapper! Skal jeg være helt ærlig ser den for spinkel ut, men skrur en på noen skråband på beina blir den ok. Men til bever ser vinkelen litt kvass ut. (knivholderne er i vegen også mener jeg.) Har et par slaktebuker jeg bruker som er heimelaga, en for rådyr, sau og rein, den er ikke helt ulik bildet ditt, bare slakkere vinkel i krybba. Har en lav og kraftig en til elg og storfe også, men den blir veldig uegnet for bever. Kan prøve å få lagt inn bilde av "bukken min" etter hvert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
flanged Posted January 10, 2011 Share Posted January 10, 2011 Kanskje den er bedre egnet til ekorn ? Så bare at en fellefanger i Drammen selger den Egil. Har som sagt aldri prøvd den selv, men "figuren" i Drammen har visst flådd tusenvis av bevere i den benken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Ja jeg skal være enig i at den kan holde til bever, for der brukes jo stort sett bare kniv. Tror ikke jeg skulle tatt på meg tannejobb på bever nei... Har bare slakta bever en gang å den satt jaggu godt i skinnet. (hadde vert fryst først) Men uansett kan det jo være greit å forsterke den litt, sånn at den holder til det meste av det en skal flå, opp til eks elgkalver. Til sau, rådyr, rein etc. ville jeg ha skåret bort de skarpe hjørnene da disse ser nokså ubekvemme ut til dette. Men se her hva jeg fant med ett lite søk! http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=35&t=696&hilit=slaktebenk Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaffa Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 tusenvis av bevere i den benken Blir alltid skeptisk når det snakkes om tusenvis av noe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laikajeger Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Har en kamerat som lagde en med litt slakere vinkel men resten omtrent likt den på øverste bilde men det fungerer ikke så bra syntes jeg. Vi fant ut at et vanelig bord og legge den på ryggen på borde og sprette opp den på langs og løsne litt på skinne på ene siden og rundt beverjellen og så ha en bjelke med 4 snorer med klyper eller lingnende til å feste i skinnet som er løsnet i.Da mmå beveren henge i lufla kun i snorene. Da bir skinne strekt av vekta ta dyret og skinnet er lett å flå av. Er viktig at den henger i arbeidshøyde og med bordet under så kjøtte ikke detter på bakken/gulvet. Har aldri tat tida på hvor lang tid det tar men er mye mindre håntering en med en flåbenk fant vi ut. Antar en voksen bever tar CA 15min fra start til en er ferdig slik.Må gjøre det noen ganger før en får fart på sakene men da går det fort Og et tips til: flå beveren med en gang for blir den kald eller fryst sitter det enda værre og skinne sitter godt i utgangspunkte så en god skarp kniv er et must . Men dette er slik jeg liker å gjøre det men er kansje flere forslag som ratt er enda bedre? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
oddvar Posted January 11, 2011 Author Share Posted January 11, 2011 Takk for svar. Jeg er i utgangspunket ikke så begeistret for kombikrakker, eller krakker for større dyr, brukt til bever. Arbeidsstillingen blir helt feil, og man blir ødelagt i ryggen av å stå slik lenge. Nå har jeg riktignok bare prøvd en gang i flåkrakk overhodet, men den var helt klart ikke laget for bever. Om du Laikajeger kunne postet et bilde av opplegget ditt hadde det vært helt supert, jeg ser ikke helt for meg hvordan det ser ut i praksis. mvh Oddvar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laikajeger Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Har sett gjennom bildene mine men har ingen av opphenge desverre. Hovedsaken er å ha en vannrett bjelke som du kan henge beveren i skinne så den henger med hode og hale vannrett, altså på siden hvis du skjønner, for da du flår så stramer vekten av dyret skinnet selv. Jeg har "slåer" til å stenge portene i garasjen innvendig som jeg henger opp beveren i og et gamelt kjøkkenbord som jeg bruker under. "Slåen" henger i hode høyde å da kan en stå vanlig oppreist og jobbe. Skal høre om det er noen som har bilde fra vi flåde sist for da var det 3stk til her. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.475 A&M Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Jeg har flådd litt av beveren på den ene siden slik at beinene er ute. Så har jeg hengt beveren opp på en palle som står opp etter veggen og en spiker i hvert hull etter beinene og da velter den nedover av sin egen vekt etterhvert som jeg flår videre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shooter 2 Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Jeg gjør det ganske likt deg '.475 A&M' ! Jeg flår av bakbeina ,spikrer dem i buveggen ,bruker litt kniven men drar av skinnet ganske lett hvis den er fersk . Får da skikkelig tak for og dra skinnet av . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Laikajeger Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 Beveren blir flåd på samme måte som shooter 2 og .475 A&M beskriver men da festet i hulle etter et fram bein og et bakbein. Halen og hode som tar litt tid. skal se om jeg finner igjen utstyrer å et skinn så skal jeg ta et bilde så ser du det bedre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Simplex Posted January 17, 2011 Share Posted January 17, 2011 Flår på samme måte som 475 A&M, men trer en stokk gjennom forben og bakben som jeg deretter spikrer på garasjeveggen. Beveren blir hengende vannrett med stramt skinn og ruller ned etterhvert som du snitter med kniven. Å dra av skinnet har iallefall ikke jeg klart å få til uten at det henger et tynt kjøttlag på. Bruker fort borti tre kvarter på å flå en bever hvis jeg skal unngå å sitte igjen med noe kjøtt på skinnet. Jeg skjerper kniven mange ganger under flåingen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.