Jump to content

Nå er tørka-kjøttet snart ferdig!


biggen

Recommended Posts

har du ei oppskrift og ei lita forklaring på hvordan du gjør dette?

1 kg kjøtt (trenger ikke være viltkjøtt), skjæres i strimler ca 7mm tykke.

Lager en marinade av:

1/2 dl "børst"- akevitt er min favoritt

ca 4 dl vann-hvis man ikke vanner ut akevitten blir det fryktelig sterkt

1 1/2 ss salt

2 ts sukker

pepper etter egen smak, jeg liker det litt sterkt

Har forsøkt med forskjellige typer urter, gjerne timian, men ikke for mye. Tro det eller ei, men en god ts med Natvigs blandingskrydder gjør susen :D

 

Lar kjøttet ligge i marinaden i ca en time. Jeg bruker tørkemaskin til resten (kjøpte min på smartartikler.no -ca 600,-) Fordeler kjøttet på ristene og lar maskinen gå i 5-6 timer, avhengig av tykkelse på kjøttet, mengde osv. Dette kan også gjøres i stekeovn, på rist, 50 garder varmluft med døra på gløtt. Dette tar noe lengre tid.

 

Bare å prøve seg frem :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...