202 outback Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Jeg må innrømme at vi ikke har vært flink å nytte hjerter/tunger lever av hjort/rein og elg vi har skutt. Dette skal vi gjøre noe med har vi bestemt, og jeg spør kammerfolket hvordan de utfører videreforedlingen av disse organene. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hoxy Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Denne boka er flittig brukt hjemme hos oss under jakta ihvertfall. Røyk og rak, tørk og grav http://www.bokklubben.no/SamboWeb/produ ... Id=5346745 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
beagle Posted September 21, 2010 Share Posted September 21, 2010 Slik speker eg hjortehjerter: Hjertekammera vert spretta opp og vaska reine for blod. Spekket/ feittet som er utanpå hjartet vert fjerna. Og hjertet reinskåre for blodårer. Gnir hjartet inn med finsalt, legger det i grovsalt som dekker rundt heile hjartet. Ligg i saltet ca.12t. Vert børsta reint for salt og hengt på ein luftig og tørr plass i ca. ei veke. Du kjenner om det er speke eller rått framleis. Nytes sammen med øl eller ein god dram Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
202 outback Posted September 21, 2010 Author Share Posted September 21, 2010 Takker for tips. dette må jo være snaks å ha med i sekken på fjellet etter rypa også Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.