Jump to content

Hvordan tilberede/speke elg/hjorte hjerte


202 outback

Recommended Posts

Slik speker eg hjortehjerter: Hjertekammera vert spretta opp og vaska reine for blod. Spekket/ feittet som er utanpå hjartet vert fjerna. Og hjertet reinskåre for blodårer. Gnir hjartet inn med finsalt, legger det i grovsalt som dekker rundt heile hjartet. Ligg i saltet ca.12t. Vert børsta reint for salt og hengt på ein luftig og tørr plass i ca. ei veke. Du kjenner om det er speke eller rått framleis.

 

Nytes sammen med øl eller ein god dram :D

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...