Jump to content

Oppsett Diopter på DFS Sauer STR


Cesandberg

Recommended Posts

Heisann

 

Har en kompis som har en Sauer STR som han har tenkt å bruke til DFS skyting med diopter, men han føler at diopterplassering og valg av utstyr ikke passer ham helt. Han skyter helt greit med børsa med kikkert, men diopter får han ikke til å funke.

 

Er det noen som kunne skrive noen ord om øyeavstand, hvilket utstyr etc, eller henvise til websider der dette er forklart for tungnemme mannfolk i satt alder?

Link to comment
Share on other sites

Augeavstanden er ikkje direkte kritisk. Det er vanleg å plassere diopteret relativt nær auget, men med såpass avstand at ein unngår å stange i diopteret med panna/brilla i rekylen. Det er lett å endre augeavstanden med skinna på 200STR - prøv deg gjerne fram med plasseringa for å sjå om det kan hjelpe.

 

Still diopterholet ned til det minste holet du ser klart med, enten du brukar holskive (seks faste hol) eller irisblendar (trinnlaus regulering på dioterholet). Unntak frå den regelen i dårleg lys eller motsol. Det kan vera litt å hente på å bruke irisblendar med fargefilter, særleg på kvite skiver i direkte sollys.

 

Utprøving av storleik på holkornet er ofte eit litt forsømt område. Ikkje ver redd for å gå opp på holkornet, gjerne opp i 4,0 - 4,4 mm på vanleg DFS-skive. Det ser kanskje betre ut med mindre hol, men erfaringar tilseier at dei aller fleste er best tent med relativt stort hol.

 

Når kameraten din skyt godt med kikkert og dårleg med diopter kan ein mistenke at det er på sin plass med ein tur til optiker. På dine kantar har de topp kompetanse hjå optiker Jan Brekke på Brillehjørnet. Han er truleg den i Norge med lengst erfaring med skytebriller. Lykke til!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...