Jump to content

SIG-SAUER SHR 970 RIFLE?


Vizla

Recommended Posts

Produseres vel også idag? Ingen fellestrekk med Sauer såvidt meg bekjent.. Ingen løpsbytteløsning iallfall.

 

Rifla har faktisk løpsbyttesytem som ligner veldig på Sauer, men vet ikke om disse passer overens, eller lar seg tilpasse fra Sauer?

 

Tror rifla er bra, men er usikker på bl.a. reservedel tilgang.

 

Her ligger brukermanual til denne:

http://www.sigsauer.com/upFiles/CmsCont ... R970OM.pdf

 

 

Fra et amerikansk forum:

http://forums.gunboards.com/showthread. ... wners-here

 

The production history of the SIG 970 was a bit bumpy. SIG developed the rifle and started production in 1997-98 and then in 2000 sold its firearms division to the German brothers who called their company SAN Swiss Arms. It is unclear how much production actually took place under the SAN Swiss Arms ownership. But, probably by 2002-2003 SAN Swiss Arms had stopped production. It was also about 2003 that SIGArms USA dropped support of the rifle and liquidated most of its stock to various outfits in the USA. CDNN was one of the big buyers of the remaining rifles and parts. The SHR 970 is a true Swiss SIG design and manufacture and has little relationship to the SIGARMS USA SIG-Sauer rifles, other than marketing.

 

SAN Swiss Arms has been sold to another Swiss company and who knows, perhaps they will re-start production. The new company is supposed to start marketing the SIG 210 pistol in February 2009.

Link to comment
Share on other sites

Løpsbyttesystemet ligner mistenkelig på Sauer 202 sin løsning ja, men jeg tviler sterkt på at løpene går om hverandre. Om ikke annet så er sluttstykkene ulike, og siden sluttstykket på begge mekanismene låser rett i pipa, vil vel ikke det fungere.

 

Du som eier den som ligger på finn nå kan vel komme med mer informerte vurderinger?

Link to comment
Share on other sites

har ei slik selv, den har løpsbytte sitter 2 skruer som klemmer fast pipa. bolten har 3 låseklakker og 60 grader . ei veldig lett rifle som er gustig som hundefører og lange jakturer. er usikker på hvordan det er og få tak i deler til disse.

stokken er veldig kort i utgangspunkte og med 9.3 og lett børse så sier den fra. har gjenga løpet og satt på hausken mini og da er den som en slem 3006.

Link to comment
Share on other sites

Snakket med Landrø. De har solgt den for en noen år siden. Landrø husket ikke pris på disse, men de lå i lav-mellom segmentet. Siden den ikke produseres mere og i tillegg ikke har et service apparat med dertil usikkerhet med deler, opptrer rifla for meg som en noe usikker anskaffelse. Har sett på rifla på finn.no, den er årsaken til at jeg startet denne tråden. Synes personlig at prisleiet er noe høyt. Hva mener dere om dette?

 

Kunne vært interessant å vist mål og utforming på løpsinnfestingen med tanke på om det lar seg gjøre å dreie om et 200 STR løp til denne?

 

skru-det-ihjel, Hvilken inntrykk har du av våpenet, OBJEKTIVT sett?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...