Jump to content

Vizla

Members
  • Posts

    428
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Vizla

  1. Long time since M67:-) Har ikke vært særlig aktiv her inne de siste åra. Hvis du husker tilbake så har vi hatt mange gode diskusjoner om bl.a ballistikk og lange hold opp gjennom årene. Bra det var en sånn kapasitet som deg som tok tia å svare meg:-) - Takker for data og refleksjoner rundt dette. Skulle gjerne hatt enda mer nøyaktige data på Colten. Om du eller andre har kunne hjelpe meg med dette, så hadde det vært helt topp. - For øvrig også ballistikk på tysk MG og mauser:-) - Glemte også et viktig forhold, nemlig høyde kulebane over siktelinje fra omlag 300 og ut til 2000m. - Vi skal nå i morgen til Gratangen å gjennomgå hendelsene i Gratangen i dagene 24. - 28. april 1940. Med andre ord hendelsen og tragedien som Trønder Bn ble utsatt for. Det skal i størst mulig grad søkes å fastslå hva som sannsynligvis hendte i de ulike fasene av striden. Der det ikke kan gjøres, skal det søkes skissert de ulike alternativer. Da kan ballistiske data være til god hjelp for å finne ut av mulig avgitt ild med virkning i mål fra tysk side. Men kanskje det viktigere blir å prøve å fastslå om Alta Bn kunne avgi ild med virkning fra sine posisjoner, da utilsiktet mot Trønder Bn (blue-on-blue).
  2. Noen her som besitter eller kan hjelpe til med ballistikk data for colt mitralijøsen? Skal benyttes til rekonstruere en historisk hendelse ved Narvik fronten. Formålet er å finne ut av og rekonstruere mulig avgitt ild mot mål under kampene i Gratangsbotn (Trønder bn og Alta Bn). Krag Jørgensen data med krigsammunisjon er også interessante.
  3. Takk for tips så langt Skal sjekke nærmere det med forkromming og brotsjing. Ringer Schau i morra.
  4. Noen som en besitter en 12/76 brotsj? Har en Lanber HA som jeg tenker å brotsje om
  5. Noen som har brotsj 12/70 - 12/76?
  6. Er det noen der ute som kan være behjelpelig med å simulere vha QuickLoad hastighetstap med kapping av 9,3x62 løp? Løpslengde i 1 cm intervall fra 48-42cm. Kan gjerne benytte Barnes TSX 250 grain og VVH 140 krutt, men ingen must.
  7. Noen som vet, har tysk tomgods fra krigen noen verdi?
  8. Har anskaffet en storm case im3300. Idden med denne var å kunne bytte skum etter hvilken våpen konfigurasjon jeg benytter. Dette var en god ide, helt til jeg så prisen på foamen. Helt vanvittige 3000,- Dette på et plastprodukt som koster nesten Da blir det naturlige spørsmålet, hvor kan en få kjøpt foam e.l. som en kan benytte?
  9. Vizla

    Truger

    MetalMorty Setter pris på en objektiv ærlig tilbakemelding
  10. Vizla

    Truger

    Synes foreløpig disse er de mest interesante til mitt bruk. Ser av tabellen til Atlas at 30" passer til 68 - 115 kg, og 35" passer til 80 - 136 kg. Jeg veier 99 kg. Vil i utgangspunktet ha trugene mest mulig kompakt, men hvilke erfaringer har du med disse med atnke på bæring ift din vekt, samt manøvrering, dvs skifte retning, traversering og oppover bakke?
  11. Vizla

    Truger

    Noen som har prøvd disse? http://www.friflyt.no/Generelt/Norsk-tr ... jonal-pris
  12. Vizla

    Truger

    Kjøpte siste nr av bladet Villmarksliv der de har testet truger. Etter å ha lest denne testen er jeg sånn-ca-like-langt. Trugene må fungere i gaupeterreng, og aller viktigste kriterie på en jakt truge at den er STILLE. De skriver at en av kriteriene som ble vurdert, var at trugene er stille. Men i omtalen på trugene nevner de ikke med et ord om de er stille eller ikke. Så hva skal en velge? I denne tråden er det en del innlegg som er bra, men også litt halleluja stemning over de en selv eier, selv om en nødvendigvis ikke har all verdens testing av andre truger på samvittigheten. Greit nok, for så vidt,men ønsker bare at noen kan fortelle meg objektivt hva som er bra. I jakt&fiske nr 12 2012 ble det testet truger der de hadde støy med i omtalen. Der var det Atlas Aspect 28 som var stillest, men 28" er for smått for meg og mine 0,1 tonn dødvekt. En får heller ikke disse trugene i større lengder. MSR kunne ut i fra testene være en god ide, men leser i begge testene at bindingene er lite torsjonstiv i hellinger. Stemmer dette? Tubbs Montainer 36, funker de i gaupelia?
  13. Har ikke ladet med Lee sine dier i 30-06 på mange år og sitter med en rekke forskjellige dier. Problemet er at jeg ikke husker hva som er hva av disse..... Det står et nummer på disse, f.eks 30/06-E7, men finner ikke ut hva den siste betegnelsen på diene betyr, f.eks E7? Kan noen hjelpe meg å finne ut av følgende dier: - LEE 30/06 - E7? Denne er en seaterdie - LEE 30/06 - B8? Også en seater die, men med annen nr.... - LEE 30/06 - K2? Også en seater die, men med annen nr.... - LEE 30/06 - C7? hylsepress die - LEE 30/06 - D8? Hylsepress die
  14. mauser 270 og SauerHansen. Justerte på dioptrien og lysprikken ble helt fin Tok for sikkerhets skyld en telefon til Zeiss, de bekreftet at kikkerten med aller største sannsynlighet var ute av fokus på dioptrien. De andre kikkertene jeg eier, har blitt skarpjustert v.h.a. skarpstilling av stolpene mot en lys flate, eks himmelen eller snøflater, dette på høy forstørring. I går kveld hadde jeg ikke den muligheten. Prøvde å skarpjustere dioptrien v.h.a stolpene og se om dette stemte overens med skarp rød-prikk, Dette sammenfalt, så da er vel alt i orden For å oppsummere. Lysprikken blir justert skarp ved hjelp av dioptrien (skarpstllingen) på kikkerten. Dette sammenfaller med skarpstilling av stolpene Takk for gode svar
  15. Prøvde å ta bilde, men klarte ikke å få fram fenomenet. Får prøve meg med en billedlig forklaring. Om en tenker seg fem-seks av stjernebildet karlsvogna plassert usymmetrisk oppå hverandre, der en ser "stjernene" som bitte små røde prikker. I midten av dette bildet er det nærmest et hulrom uten "stjerner" (synes den var god ).
  16. Akkurat montert min nye Zeiss Victory HT 3-12x56, når jeg dimmer lyset ned mot mørk bakgrunn blir lysprikken forandret til en ujevn prikk bestående av mange små prikker. Disse er i tillegg ujevn/usymetrisk i forhold til hverandre. Vi er to personer som opplever det samme, så sjansen for at det er feil på synet mitt er vel dermed litt eliminert.... Opplevde ikke det samme forrige helg på en Meopta Meostar, da var lyspriikken helt jevn. Lys-krysset på min SuB PMII oppleves også helt jevn. Noen som har opplevd dette?
  17. 770 er et lite mysterium. Remington fikk den utrolige ideen å lage en billigversjon av en billig Rem 700. Resultatet ble en rifle som de fjernet alle gode løsninger som Rem 700 hadde og erstattet disse med dårlig fungerende løsninger som de kopierte fra, nettopp dårlig fungerende rifler.
  18. Ringte i dag Sigvalsen hos http://www.jaktogfriluft.no/" target="_blank, spurte om han hadde flere SuB Zenith 2,5-10X56 FD7 med kompensator, det hadde han ikke. Tenkte litt videre og endte opp med en lyssterk ide Ringte da Rune hos http://www.vapenandresen.no/" target="_blank", endte da opp med en Zeiss Victory HT 3-12x56 med tårn (ASV), ret. 60. Om jeg kommer til å angre, ja hver gang jeg ser saldoen på sparekontoen, en god stund fremover Slipper vel forhåpentligvis nå å lure på om optikken holder mål en stund frem i tid..........
  19. Siden man ikke finner noen skikkelige gode tester, har jeg nå hatt en Meopta meostar R1r 3-12x56 på prøve i helga. Dette er min test gjort med mitt syn, så andre kan kanskje oppleve dette annerledes. Meoptaen ble testet i mot mim SuB PMII 5-25x56. R1r har ikke medforstørrende retikkel. Har tidligere eid en slik kikkert med medfortørrende retikkel, på den ble det etter min smak Dot-en for stor ved høy forstørring. Dette fungerte utmerket i denne kikkerten. Kikkerten ble lånt av http://www.vapenandresen.no/" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank. Topp service som vanlig Først ble kikkertene nøye skarpstilt før testen. Pga min alder som er 44 år, ble begge kikkertene stilt inn på 8 ggr forstørrelse, dvs 7mm linseåpning (56/8=7mm øye åpning. Kikkertene hadde rene linser. Paralax på SuB-en ble skarpjustert i dagslys på forhånd. I tillegg hadde jeg min Nikon Monarch 8x40 håndkikkert med i testen. Kontrast/skarphet testet i fullt dagslys med sol. Rettet kikkertene mot snøflater, skog og berg på forskjellige avstander. Meoptaen opplevdes merkbart dårligere i kontrast og skarphet. Meoptaen oppleves å ha et lite blåskjær i linsene, mens SuB-en er helt nøytral i farge. I SuB-en kunne en f.eks skjelne kvister på trær lengre unna enn i Meoptaen. Men når det er sagt, har jeg sett i adskillig dårligere optikk enn det Meoptaen presterte. Eksempelvis var den en god del den bedre enn Nikonen. To forskjellige testmål på ca 100 m avstand ble tatt ut på forhånd i dagslys. Et av målene besto av 4 kvister på 2-3 cm ved siden av hverandre. Her testet jeg ved å se hvor lenge jeg klarte å skille disse fra hverandre og til slutt om jeg klarte å se noen i det hele tatt etter hvert som det ble mørkere. Testmål 1. 4 kvister på 2-3 cm tykkelse med ca 7-10cm avstand. Her klarte SuB-en å gi et bilde av målet 10 min lengre enn Meoptaen. Testmål 2. 2 busker med stammer på 5-6 cm og en del greiner på mellom 0,5-1 cm. 30 cm fra hverandre. Her holdt faktisk Meoptaen følge med SuB-en hele veien, men opplevdes litt dårligere i kontrasten. Testmål 3. "Scanning" av terrenget etter mål i forskjellige størrelser og kontarst som steiner, kratt, busker o.l. Her opplevdes også SuB-en som merkbart bedre med sin gode kontrast. I praksis vil dette si at en raskere vil oppdage og identfisere målene med SuB-en enn med Meoptaen. Meoptaen som er testet er ikke så god som Schmidt & Bender som den ble testet mot. SuB-en er merkbart skarpere i kontraster, og dette gjorde seg gjeldene også i skumringstesten. Særlig var dette tydelig i "scanne-testen". Meopta oppleves ikke som dårlig optisk sett, men skillet til SuB viser at denne har bedre kvalitet på linser. I tillegg har SuB-en 5x25 og Meoptaen 3-12 forstørring. Dette skal normalt også gi bedre odds til Meoptaen, med tanke på linseoppbygging. Tross dette handikappet, er SuB-en bedre. Det som overrasket meg, er at Meoptaen klarte å holde testmål 2 like lenge som SuB-en. Dette tolker jeg som at kikkerten yter bra, så lenge målene ikke er så små at det kreves høy kontrast for å se disse. I.f.t. pris er nok Meopta et meget godt kjøp, men når det gjelder optisk kvalitet, er det vel ikke noe som slår de tyske. Så, til slutt, man får vel stort sett det man betaler for. Men Meoptaen er en fullt brukbar skumringskikkert som sikkert dekker behovet til mange av oss, og kanskje mitt også. Tykkelsen på pengboka får vel avgjøre hva en velger.
  20. Siden man ikke finner noen skikkelige gode tester, har jeg nå hatt en Meopta meostar R1r 3-12x56 på prøve i helga. Dette er min test gjort med mitt syn, så andre kan kanskje oppleve dette annerledes. Meoptaen ble testet i mot mim SuB PMII 5-25x56. R1r har ikke medforstørrende retikkel. Har tidligere eid en slik kikkert med medfortørrende retikkel, på den ble det etter min smak Dot-en for stor ved høy forstørring. Dette fungerte utmerket i denne kikkerten. Kikkerten ble lånt av http://www.vapenandresen.no/" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank" target="_blank. Topp service som vanlig Først ble kikkertene nøye skarpstilt før testen. Pga min alder som er 44 år, ble begge kikkertene stilt inn på 8 ggr forstørrelse, dvs 7mm linseåpning (56/8=7mm øye åpning. Kikkertene hadde rene linser. Paralax på SuB-en ble skarpjustert i dagslys på forhånd. I tillegg hadde jeg min Nikon Monarch 8x40 håndkikkert med i testen. Kontrast/skarphet testet i fullt dagslys med sol. Rettet kikkertene mot snøflater, skog og berg på forskjellige avstander. Meoptaen opplevdes merkbart dårligere i kontrast og skarphet. Meoptaen oppleves å ha et lite blåskjær i linsene, mens SuB-en er helt nøytral i farge. I SuB-en kunne en f.eks skjelne kvister på trær lengre unna enn i Meoptaen. Men når det er sagt, har jeg sett i adskillig dårligere optikk enn det Meoptaen presterte. Eksempelvis var den en god del den bedre enn Nikonen. To forskjellige testmål på ca 100 m avstand ble tatt ut på forhånd i dagslys. Et av målene besto av 4 kvister på 2-3 cm ved siden av hverandre. Her testet jeg ved å se hvor lenge jeg klarte å skille disse fra hverandre og til slutt om jeg klarte å se noen i det hele tatt etter hvert som det ble mørkere. Testmål 1. 4 kvister på 2-3 cm tykkelse med ca 7-10cm avstand. Her klarte SuB-en å gi et bilde av målet 10 min lengre enn Meoptaen. Testmål 2. 2 busker med stammer på 5-6 cm og en del greiner på mellom 0,5-1 cm. 30 cm fra hverandre. Her holdt faktisk Meoptaen følge med SuB-en hele veien, men opplevdes litt dårligere i kontrasten. Testmål 3. "Scanning" av terrenget etter mål i forskjellige størrelser og kontarst som steiner, kratt, busker o.l. Her opplevdes også SuB-en som merkbart bedre med sin gode kontrast. I praksis vil dette si at en raskere vil oppdage og identfisere målene med SuB-en enn med Meoptaen. Meoptaen som er testet er ikke så god som Schmidt & Bender som den ble testet mot. SuB-en er merkbart skarpere i kontraster, og dette gjorde seg gjeldene også i skumringstesten. Særlig var dette tydelig i "scanne-testen". Meopta oppleves ikke som dårlig optisk sett, men skillet til SuB viser at denne har bedre kvalitet på linser. I tillegg har SuB-en 5x25 og Meoptaen 3-12 forstørring. Dette skal normalt også gi bedre odds til Meoptaen, med tanke på linseoppbygging. Tross dette handikappet, er SuB-en bedre. Det som overrasket meg, er at Meoptaen klarte å holde testmål 2 like lenge som SuB-en. Dette tolker jeg som at kikkerten yter bra, så lenge målene ikke er så små at det kreves høy kontrast for å se disse. I.f.t. pris er nok Meopta et meget godt kjøp, men når det gjelder optisk kvalitet, er det vel ikke noe som slår de tyske. Så, til slutt, man får vel stort sett det man betaler for. Men Meoptaen er en fullt brukbar skumringskikkert som sikkert dekker behovet til mange av oss, og kanskje mitt også. Tykkelsen på pengboka får vel avgjøre hva en velger. Siden denne testen kan ha interesse som går utenfor tittelen på denne tråden, lagde jeg en egen tråd til dette innlegget: viewtopic.php?f=24&t=95333&start=0
  21. Har prøvd å google ordene square supressor og silencer, boxed-shape, osv, ingen treff. Om du kommer på mer om våpenet du har sett, ville det vært til stor hjelp
  22. Interresant, Hvor kan jeg finne info om denne demperen? Fantes denne Berettaen i 9mm? Hvilke nasjoner/avdelinger benyttet Berettaen? MEN, pistolen med demper jeg etterspør er med 90% sikkerhet en Walther. Uansett, Berettaen er interessant
  23. Enig med deg, Er ikke sikker på om det i det hele tatt er blitt bedre. Har f.eks sett gjennom en zeiss håndkikkert fra 70-tallet, og den var alt annet enn dårlig. Kjenner til testen du linker til. Etterå ha "støvsugd" nettet er vel den det beste som er gjort så langt. Men når det gjelder Meopta så ble ikke Meostar testet, kun Artemis som ikke innehar de beste linsene fra Meopta. Blir vel som om Zeiss Conquest skulle vært testet istedenfor Victory........ Har lest en del på nettet om tester gjort på spotterskop. Her kommer Meopta Meostar mange ganger like godt ut som zeiss og Swarovski på nettopp skumringsegenskaper. Tester/bruker erfaringer av Meopta jeg har kommet over, viser at på fast forstørrelse (7x56), vises det like bra og så-nært-som egenskaper som nettopp Zeiss og Swaro. Test av kikkerter på fast forstørrelse tror jeg også viser et mere ærlig resultat enn variabel forstørrelse?
  24. Jeg har for noen år siden sett en firkantet lyddemper til Walther P38, eller PPK. Pistolen den har vært på stammet fra sent 50-60-tallet. Kan muligens være litt eldre. Pistolen ble sannsynligvis benyttet i forsvaret eller "i nær tilknytning" til forsvaret, men var neppe hyllevare. Noen som vet noe om en slik demper? Vil tro at en slik design er designet for å kunne benytte orginale sikter på våpenet?
×
×
  • Create New...