Jump to content

Hvilken låskasse til 338 RUM?


Lars_o

Recommended Posts

Har litt planer for å anskaffe en 338 RUM til langhold og jaktbruk, men er litt usikker på hvilken kasse som kan brukes. Har noen hylser på vei i kaliberet, så da får det også følges opp med en rifle:)

 

Remington har jo levert denne i 700, men ser ut som det er slutt på det, så da blir det å bygge om en eksisterende rifle med nytt løp. Har søkt litt info om Remington M700, men finner ikke noe spesifikasjoner på den. Regner med det er forskjellige lengder på disse?

 

RUM er jo en rimelig lang hylse, så da må jeg ha en magnumkasse. Var en snartur innom Jaktdepotet i dag, og de har en Howa i 338 win mag, er denne mulig å brotsje opp til RUM, eller blir den for kort? Noen som har erfaring med Howa? Synes de ser greie ut til prisen, så hvis det går å få tak i en magnumkasse som kan bygges om, er det ikke umulig det blir en sånn.

 

Råd og tips til hvilken kasse tas i mot med takk.

Link to comment
Share on other sites

De fleste kasser til 338 winmag blir nok for korte. Du må nok ha en lang magnumkasse. Denne patronen er like lang som eks 375 H&H. Det er mange som produserer slike. En av de mest brukte er vel cz/brno kasser. Kan vel også nevne Sako, Ruger, Winchester, Remington, Browning, Weatherby m.fl.

Link to comment
Share on other sites

Jaja, da ble plutselig spørsmålet om låskasse irrelevant. Ringte Jakt & Friluft for å høre litt ang. låskasser, og da hadde de en stk 338 RUM på lager. Prismessig ble det også billigere å kjøpe ny enn å bytte løp i en eksisterende kasse.

 

Stålvilje til å motstå fristelser, ja.... :oops:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...