Jump to content

Salong optikk


bikobiko

Recommended Posts

BSA er ikke akkurat kjent for kvalitetsoptikk, så det kommer egentlig helt ann på hva du forventer deg av kvalitet. De vil helt sikkert fungere, men jeg personlig ville ha lagt i 1 tusenlapp eller 2 til og kanksje kjøpt noe brukt isteden, men det er min personlige mening......

Link to comment
Share on other sites

Du trenger i hvert fall ikke 6-18x forstørrelse til salongrifle. Som regel skyter du på kortere avstander enn 100 meter da avstander over blir langt for kaliberet. Det er ikke akkurat flattskytende, og det er ganske så påvirkelig av vind. Hold deg heller fra 50 - 70 meter. Da er 3-9x mer passe. En trenger ikke se rypa i hvitøye for å være sikker på å treffe. På korte hold er 6x altfor stort. Tenk også på at jo større kikkertsikte, jo større vekt.

 

Sjekk Sightron hos http://www.jaktfall.no.

 

3-9x40: http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90&case=4&id=1141&idkategori=698&startrow=

 

2,5-10x44: http://www.jaktfall.no/index.php?nr=90&case=4&id=1141&idkategori=698&startrow=. Noen hundrelapper dyrere, men litt mer fleksibel.

 

Sightron har fått skryt stort sett overalt, så tror det er mye for penga. Men om du skal ha billigbillig er nok BSA bedre kjøp enn de typiske kinasiktene ala JahtiJakt, Zos, Oxo m.fl. (mange flere! Du ser det på okularet, alle er like).

Link to comment
Share on other sites

Jeg har en BSA 6-24 som har stått på salongen i 5 år nå. Optisk er den som alle andre i samme prisklasse men er veldig fornøyd med mekanikken. Har skrudd opp og ned uendelig mange ganger og kommer altid tilbake til utgangspunktet. Forstørrelse blir litt smak og behag men jeg liker mye. På en salong ville jeg hatt justeringstårn da kulebanen krever mye justering. Til plinking og litt jakt ville jeg valgt den 6-18 med tårn og sidefokus.

Link to comment
Share on other sites

Nå skal ikke jeg si at jeg selger dritt, men har ikke gode erfaringer med Zoom på BSA'n jeg kjøpte til salongen en del år tilbake, så jeg sliter med å anbefale 2-3hundre kroners optikk solgt mye dyrere.

 

Kjøpte denne til siste salong prosjekt http://www.xxl.no/jakt-vaapen/optikk/kikkertsikte/fieldmaster-3-9x40-m-np-9006127

Litt dyrere, men den holder da hva den lover, bedre å lære seg kulebanen enn å ha masse upresise justeringer.

 

Skal man ha en rimeligere kikkert sats på fast forstørrelse, mindre som kan gå galt der.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...