Jump to content

6,5 gram Ballistic Tip i 6,5 milllimeter


Linduvarri

Recommended Posts

Hei, er det nokon som har brukt denne kula på rådyr og rev i 6,5 mm?

 

Har så vidt nytta kula i .260 på rådyr og bever, med godt resultat. V0 kring 900 m/sek og gild presisjon som med alle Nosler kuler.

 

Vurderer å lada opp til vinterens revejakt med denne og, då kan eg bruka same kule til jakfelt og all småviltjakt opp til og med rådyr.

 

mvh Lindu

Link to comment
Share on other sites

Har brukt kuola på hind og kalvejakt på hjort i Skottland. Legger dyret flatt på stedet, men med litt ekstra søl om du har gjennomskting på bogene, særlig den "bakerste". Riktig nok ikke helt samme diameter - en med 243 (90 grs) og tre med 25-06 (120 grs). Så også flere skutt med samme kule, men ukjent vekt med 270 win. Samme regla der. Nå var det ikke hjort du spurte om, men hjorten der er nærmere et norsk rådyr på størrelse enn hjorten her ;-)

Link to comment
Share on other sites

Her har vi skyti en del rådyr og rev med 6,5 gramm v max...

 

Det blir litt varierende resultat på rev, noen blir veldig "pene" etter skuddet, andre har vi bare måttet hive... Men om hovedpoenget er å skyte reven, så fungerer de glimrende!

 

Når det gjelder rådyr er det definitivt et triks å holde seg bak bogbladene, ellers blir det ekstremt mye søl... Har flere ganger opplevd at kula splintrer, eller at bogbladene nærmest sprenges og dyra kan bli nokså grisete med vom. På to rådyr geiter skyti i bogen løsna alle ribbeina fra ryggraden. Vi fant vom bak indrefileten... Ergo - hold deg bak bogen så går det nok bra... utgangshullet blir ikke så ille som en skulle tru, med en vanvittig effekt...

Link to comment
Share on other sites

Har brukt den 120-varianten endel, presis og veldig effektiv. Men også den kan fragmentere ganske heftig og fremkalle store doser bannskap i slaktebua.

Ei 9grams fra Sierra eller Hornady kanskje et "safere" valg i så måte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...