Jump to content

Gammel\ny pistolskytter


Richard666

Recommended Posts

Hei

Har en arbeidskollega som ønsker å begynne med pistolskyting igjen. han var medlem i pistolklubben her og hadde eget våpen, Men pga kjerring og små barn fikk han ikke tid til denne hobbyen. Den siste giroen fra klubben ble ikke betalt(3-4år siden) og fikk derfor skriv fra onkel politi om og enten å bli medlem av en pistolklubb eller å selge våpnet noe han så seg nødt til på daværende tidspunkt.

 

saken er at han nå ønsker å begynne igjen og han lurer på om han må ta hele leksa med 50 timers aktivitet(klubbens krav) og 6 måneders medlemskap for å handle nytt håndvåpen. Igår meldte han seg inn i både pistolklubben og praktiskgruppa da det er praktisk skyting han vil drive med. Har snakket med klubbleder og han var usikker og kunne ikke gi noe godt svar på dette.

Praktiskgruppa har planer om kurs i praktisk i mai måned eko tid som han har tenkt og hive seg på.

 

Så det store spørsmålet er! Må han vente i 6 måneder med å kjøpe eller kan han handle før den tid.

(har prøvd og lese litt i lover og regler, men når jeg leser slikt blir jeg helt tåkeblind.:)

Link to comment
Share on other sites

Det er politiet som avgjør om han får våpen. Han må etter våpenloven dokumentere opplæring og ha vært aktiv i minst 6 mnd. Har han ikke beviset for opplæring må han nødvendigvis ta nytt sikkerhetskurs for å få et nytt bevis, eventuelet kan kanskje klubbens leder gå god for han og skrive et skriv hvor han dokumenter et tidligere kurs. Siden han ikke har vært aktiv i 6 mnd, må han nok være aktiv igjen før han får kjøpt eget våpen. Det er i loven ikke gitt noen unntak fra det.

 

Det er klubben som avgjør om han må ta nytt sikkerhetskurs. Siden han har meldt seg opp i praktisk gruppa, så antar jeg at han må ta et sikkerhetskurs der (med mindre han har det fra før). Da vil jo kursbevis fra det være dokumentasjon på opplæring etter loven.

Link to comment
Share on other sites

§ 13. Erverv av våpen til øvelses- og konkurranseskyting

 

Tillatelse til å erverve og inneha rifle, hagle, pistol eller revolver til øvelses- og konkurranseskyting kan gis til søker som kan dokumentere medlemskap og aktivitet i forening tilsluttet godkjent skytterorganisasjon. For å få tillatelse til å erverve og inneha pistol eller revolver skal søker dokumentere seks måneders aktivt medlemskap i slik forening.

Skytterorganisasjonen skal være godkjent i samsvar med § 24. I tillegg skal den, i henhold til lovlig program utarbeidet av skytterorganisasjonen, arrangere årlige, terminfestede og organiserte skytinger med den våpentype som det søkes tillatelse for.

 

Tillatelse etter første ledd gis kun til slik våpentype som lovlig kan brukes innenfor de lovlige skyteprogrammer som vedkommende skytterorganisasjon administrerer. Det er kun tillatt å erverve og inneha ett våpen per program. Hvor skytterorganisasjonens krav til spesifikasjoner på våpen til øvelses- og konkurranseskyting er identiske for flere programmer i samme eller andre godkjente skytterorganisasjoner, tillates det kun å erverve og inneha ett våpen til bruk i disse programmene.

 

Politidirektoratet kan gi nærmere retningslinjer om kravet til aktivitet for å erverve og inneha flere våpen av samme type.

 

Politimesteren kan dispensere fra første ledd, annet ledd og tredje ledd første punktum dersom særlig grunner foreligger. Politimesteren kan også dispensere fra tredje ledd annet og tredje punktum dersom søkers aktivitet tilsier det.

Som man ser der jeg har understreket i foreskriften, kreves det at man kan dokumentere 6 måneders aktivt medlemskap i en pistol klubb.

 

Det står ingenting om at man må ha avtjent disse 6 månedene rett før en søker.

I de tilfeller en har hatt eget håndvåpen og har vært medlem i en pistol klubb, trenger en å kunne dokumentere at en har vært medlem i en pistol klubb i minst 6 måneder en eller annen gang i livet. Samme leia er det med sikkerhets kurs innenfor NSF (om det var/er en nsf klubb han var medlem i). Der er kravet at man har sikkerhetskurs eller fra tidligere har den nødvendige erfaring. Alle som skøyt aktivt før i tiden er godkjente for NSF skyting, uten nybegynner/sikkerhets kurs. Praktisk har for øvrig egne regler.

 

Det han trenger er dokumentasjon på medlemskap i pistol klubb, samt at han har vært medlem i over 6 måneder (en eller annen gang). For har man hatt egne våpen, kommer ikke 6 måneders regelen i spill mer. Og så må han påføre eventuell våpensøknad, sitt tidligere våpenkort nummer eventuelt nåværende om han har langvåpen).

Ellers er en henvisning til våpenkort nummer for håndvåpen fra tidligere aktivitet, nok til å kunne bekrefte tidligere aktivitet og 6 måneders medlemskap. :wink:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...