Jump to content

Problemer med Hammerli Xesse standard.


TexasRanger

Recommended Posts

En kompis kjøpte en Hammerli Exesse Standard med Våpen-søilen for ca 2 år siden. Han er kjempefornøyd med den unntatt at for en liten stund siden sluttet den å låse seg opp i bakre stilling etter siste avfyrte skudd. Den er relativt lite brukt,kansje gått 500-600 skudd og har blitt pusset og stelt etter hver "lufting". Har prøvd begge magasinene,strekt å kontrollert fjører og generellt gått over våpenet nøye uten å klare å bli noe klokere... Er det noen som har opplevd det samme?

Link to comment
Share on other sites

Sørg for at våpenet er tomt/pek i sikker retning/bruk hodet. Med sleiden i fremre stilling: hvis man putter et i tomt magasin skal varsleren skyves opp (uten magasin (eller med fylt magsin) i vil varsleren ligge ned mot skjeftet). Når sleiden så dras tilbake skal varsleren smette opp i sleidens låsehakk (uten magasin (eller med fylt magsin) i vil varsleren ligge ned mot skjeftet hele tiden)

 

Hvis det ikke fungerer som beskrevet er det formodentlig samspillet mellom knotten på magasinet og varsleren som er årsaken til problemet. Hvis det fungerer som beskrevet, men ikke når man skyter tomt, vil jeg tippe på at sleiden ikke beveger seg langt nok tilbake (prøv litt friskere ammunisjon).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...