polmar Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Hei frøs ned en hel elgknoke av et voksent dyr i høst. Har planer om å langsteke den, noen som har tips om hvor lenge, temperatur og skal jeg ha vann i langpanna?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
35 VRM Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Den var ny! Stekt griseknoke er fornydelig, men stekt elgknoke har jeg ikke hørt om. Men får å si det slik vil jeg tippe på at du må kjøre noen timer om en skulle sammenligne med f.eks stek m/bein. Tror jeg ville ha lagt det hele i en steikepose uansett og kjørt på som en steik. 70-80 grader over natta er mitt forslag. 35 VRM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muntjac Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 Jeg lagde ozzo bucco av reinsdyrskanker her for noen uker side. Sinnsykt godt og mørt. Google Ozzo bucco, finn passende oppskrift og bruk elgknoken. Det bør bli veldig bra! Steking tipper jeg 200 grader i stekepose i 3 timer vil duge veldig bra. Her snakker vi ikke rosasteking... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krone Posted March 25, 2010 Share Posted March 25, 2010 80 grader i 12 timer! Ha vann i panna. Dette tilfører kjøttet litt fuktighet. Kan være en fordel med leirgryte eller stekepose! Når kjøttet får høyere temperatur(over 70 grader) trekker det seg sammen. Etter hvert som tiden går brytes muskelfibrene og du får et meget godt måltid. Men jeg kan også anbefale å legge knoken i en gryte og la det trekke (ikke koke) i 4-5 timer. Da får knoken samme konsistens som en griseknoke og dette er noe av det beste på hele elgen. Bruk det krydderet du ønsker. Kan kanskje avslutte med litt tid i stekovnen på 200 grader. Kun kort tid! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
polmar Posted March 26, 2010 Author Share Posted March 26, 2010 Hei, takker for raske svar. Da skal jeg prøve på 80 grader i 12 timer så får vi se hva det blir til. Skal prøve å få tak i en litt stor stekepose. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.