Jump to content

Synth eller trestokk?


fredd

Recommended Posts

"syntetisk" kan være så mangt. Fra skikkelig stabile og sterke glassfiber/kevlar ol. til elendige myke plastikkskjefter. Treskjefter varierer også, fra ulike typer tresorter til laminat.

 

docter nevner Blaser R93s syntetskjefte. Den har integrert aluminium-beddeblokk og er laget av bedre polymer enn de billigste skjeftene som tilbys av lavprisprodusentene.

 

Min oppfatning, og bittre erfaring, er at billige synt-skjefter er søppel og du gjør et bedre kjøp ved å velge treskjefte og bedde det. Dersom du kjøper gode synt-skjefter er de bra valg som er upåvirkelige av vann og trenger mindre vedlikehold.

 

Laminatskjefter er dønn stabile og gir høy presisjon, men er tunge. Synt-skjefter er like tunge som treskjefter, med visse unntak som McMillans grafittskjefter eller Highteck, men disse er dyrere.

 

Tre leder ikke kulde/varme i særlig grad og vil oppleves varmere enn plastikk og glassfiber.

 

Hva du skal bruke rifla til er viktig for valg av skjefte. Feks: postering på elg - laminatskjefte som tåler å bli dratt ut og inn av varm koie uten å slå seg. Vekten bidrar bare til å gjøre det tyngre kaliberet mindre følbart samtidig som du kan sitte med rifla i hendene uten å fryse dem av deg.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...