Jump to content

bruk av hubro på kråkejakt


eriksruden

Recommended Posts

Bulvanjakt lykkes best tidlig om morgenen og timene før det mørkner. De beste tidspunktene på året er når kråkene flokker seg om høsten, fra september-oktober - og under vårtrekket i mars-april. Under høsttrekket flyr flokkene ofte lavt. I kollektiv opphisselse over å oppdage en arvefiende som hubroen, kan fuglene miste alle begreper om å opptre forsiktig. En etter en stuper kråkene mot bulvanen, som gjør at godt kamuflerte hagleskyttere kan få stor uttelling.

 

Skytestedet gjøres i stand i god tid før jakten, men husk å innhente grunneierens tillatelse først! Velg et sted du vet kråkene ofte trekker forbi. Bulvanen plasseres innenfor haglehold slik at den er godt synlig fra luften. Den kan stå på en lang stang ute på et åpent felt, eller kanskje best ? øverst i en trekrone. Er treet vanskelig å klatre i, sparer du mye tid ved å feste en heisekrok i toppen, slik at du ved hjelp av ei line kan heise stangen bulvanen er festet til, opp fra bakken. Full effekt med innlokkingen får du ved å benytte båndopptaker og avspille hissige kråkeskrik over en høyttaler.

 

For å gi godt utsyn og uhindret skytestilling, bør bua være så romslig at jegeren kan stå oppreist og ha skikkelig armrom. Bygg bua solid, slik at den kan brukes år etter år.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...