Jump to content

Elg jakta 2009 slutt alt!


jbmauseren

Recommended Posts

Jammen var det slutt igjen her, Etter 2 dager var igjennom meste delen av terenget da hadde vi sett 2 kuer og en kalv så da ble det stopp i år au med null elg skutt, så til 2010 som er siste året av en 3årsperiode har vi fremdeles 16 dyr igjen. Hmm er meget skremmende hvor dårlig dette er ,og allikevel mener fylke det er for mye elg i vestagder, hilsen en fra et lag i austre del av lindesnes komune. så nå får vi prøve etter hjorten , .

Link to comment
Share on other sites

Etter noen år med stor tetthet av elg i sonen vår(tre vald) i Nordland, var det nesten som at elgen bare forsvant for 10-12 år siden. Blandt annet ble det observert 13 elg på rekke på tur over et skar. I snøen var de lett å se. Det var noen vanskelige år med jakt etter det, men det har rettet seg nå. De siste årene har det igjen vært bra med elg, og kvotene er det ingen problem med. Unntatt i år da. Det ene valdet var sein med jakta, så nå kaver de rundt i en halvmeter snø.

Elgen kommer nok tilbake til dere også skal du se :)

Link to comment
Share on other sites

Hvor i Lindesnes jakter du?

Tror det er store lokale variasjoner her. Vi så ikke så mye vi heller, men en 14-tagger livet jo opp litt i jaget. Den fikk gå siden vi ikke har okse på kvoten. Har siden i sommer sett flere store okser og godt med kalv.

 

Selv om det også er hjort her...

 

Ja får bare håpe , men hjorten er på fremgang så veit ikke om den overtar tereng , mange meininger om det også.Men jøss her var varvannvittig me elg på 80 og 90 tallet, skutt fine 20 taggere her og største okse skutt her veide 375kg slaktet .
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...