Mikkel Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 Fikk min første steinbit her om dagen. Tok den ved agnfiske fra båt med en halv strandkrabbe som agn. Hadde selvfølgelig ikke med meg vekt, men målte fisken til akkurat 80cm. Fiskefileter med skinn ble seinere veid til 2,1 kg. Noen forslag til hva fisken veide? Forøvrig en utrolig artig fisk og få på lett utstyr. Ikke så artig å få opp i båten der jeg satt i badebukse og sandaler . Fisken smakte veldig bra surra i rømme sammen med løk og krydder. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Freeride Posted July 20, 2009 Share Posted July 20, 2009 http://www.fiskeridir.no/fiskeridir/content/download/9823/82556/version/1/file/norske_omregningsfaktorer.pdf Filet med/uten skinn uten tykkfiskbein uten buklapp.Består av ryggmuskelen og sidemuskelen fra bukhola og bakover, uten noe av bukkjøttet. Den er helt beinfri. Det er etablert artsspesifikke omregningsfaktorer for filet av torsk, hyse, mora og sei. For torsk, hyse og mora er det 4 filettyper og for sei er det 6 filettyper. Det er etablert én faktor uansett filettype for følgende arter: Brosme 2,55 (Faktoren tar utgangspunkt i filet uten skinn uten bein.) Uer 4,77 (Faktoren tar utgangspunkt i filet uten skinn uten bein.) Steinbit 4,08 (Faktoren tar utgangspunkt i filet uten skinn uten bein.) Blåkveite 1,97 (Faktoren tar utgangspunkt i filet med skinn med bein.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.