Jump to content

Spisestedsguiden


Mullins

Recommended Posts

Da mat og selskapelighet er en del som bringer folk fra mange samfunnslag sammen ,og at folk på Kammeret er veldig gode matkjennere og vet hva som fungerer og passer så kom jeg på at det mangla en guide her som kunne benyttes av folk på reiser og ferier i forskjellige steder her. Kort sagt en liten liste over steder som har god mat og pris som gjør at folk kan få en god opplevelse og ikke en dårlig opplevelse.

 

Ettersom jeg holder til her nede i Kristiansand så har jeg begynt å legge merke til steder som utmerker seg og vil nevne de her .

 

Restaurant Vera i Øvre Markens, god pizza og en utrolig entrcotè biff, biffen var på ca 300 gram og servert med duchessepoteter 8 potetmos gratinert i ovn ) og grønnsaker , og saus, pris ca 249 kr ! stor posjon og i gode mengder og bra mørna biff.

 

Inntrykk av stedet, Vera`s er en familedrevet restaurant som er bra interiør, lyst og trivelig og god service.

 

Herlig land , på Markens, eneste mat testa der , er Carpaccio,en rå drøm, tynne gode okse filet skiver, med pesto, pinjekjener, parmesan, ruccola og god olivenolje, brød og smø, 98 kr ,

 

inntrykk: Herlig land er et sted som ofte har live jazz musikk og tiltrekker seg ofte intellektuelle og kunstenere i helgene, itillegg til mange andre folk. Et av de eldste byggene i byen og bra inntryk kav stedet generelt og bra service, bra meny og endel spesialiteter .

 

 

Patrikcs, nedre Markens, Irks pub med matservering, byens beste Pommetes Frites, og alt lages fra bunnen, med forskjellige burgere, sandwicher, fish& chips, entrecotè og mere, mange slags øl spesialiteter og whiskeys etc. Nøgne Øø øl, belgisk øl, andre irske øltyper og mye slags forskjellige spritsorter. Livemusikk iblant med irsk band gjør at den keltiske krigeren vekkes i en hver og en som er der da .

 

Chipsen og sandwihene er bra, og store posjoner, chipsen er sprø og ikek fettete og myk , men slik britene syns den bør være. Bearnasien er utrolig god, tykk, kremete og smaksrik .

 

Biffen var god , men litt liter stekt enda jeg sa medium så var den mer lik rare, men grillet mat gir den en piff som passer flere dager .

 

Inntrykk, en koselig pub med hjemmestemning, og god mat, har du lyst på mat slik den skal være lagd, prøv Patricks.

 

 

PiederRo ved Fiskebrygga , fint sted, i seilskute og skips fart stil, fin uteplass med bra sitteplasser og god service. maten som var testa var "Moules Marinere" dampa blåskjell i hvivin persille, hvitløk og mere til.

 

Knallbra blåskjell og mye saus og brød til å ta det opp med, bra størrelse på porsjonen, og for 164 kr er det mye for pengene.

 

Desserten som ble testa var sorbet plate, 3 kuler sorbet sitron, bringebær og fersken med et glass Satuerne i skålen og og frukt , en av de beste søte dessertvinene pasa den bra, men desserten ble litt for søt, tips kunne vært å hatt med en nøytral kjeks som kunne vært fint som det siste.

 

Inntrykk fin plass bra priser og artige navn på rettene , som foreks " Kruddkjerringå" biffkjøtt med mye krydder til .

Link to comment
Share on other sites

"Trekroneren" i Kong Oscars gate i Bergen.

 

Landets aller beste pølsebod.

 

500g Vossakorv i grovt brød med sterk sennep. + alt annet du måtte ønske deg av pølser og tilbehør.

 

 

 

Ligger forøvrig like innefor McDonalds i Bryggesporen ved Fisketorget.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...