Ilatad Posted January 27, 2008 Share Posted January 27, 2008 fikk netopp denne boka, som jeg bestilte fra internett. her står det opskrifter på flere type dramer og hvilke mat som passer til dramen. nå har ikke jeg lest hele boka, men etter det jeg har lest, virker det som en fin bok for folk som vil eksprimentere litt med mat og drikke har netopp laget med dram av pors og den ble kjempe god hvis noen har en tittel på en god mat/drikke bok, eller kansje en spessiell oppskrift tar jeg gjerne imot Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted April 20, 2008 Author Share Posted April 20, 2008 var dårlig med respons her kan jo tilføye at jeg har prøv meg på en blåbærdram uten serlig suksess. den ble rett og slett pyton Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted April 20, 2008 Share Posted April 20, 2008 Sitter her med tre bøker nå. ser ut til å være en serie utgitt på Cappelen. "Likører med smak av natur", "Dram med smak av natur", og "Vin med smak av natur". Alle tre er flittig brukt her i huset. Det er liksom julas høydepunkt når dram med smak av egen hage, eller Nord-Norge kommer på bordet. Vi har prøvd mange typer, men det som er favorittene er blåbær og multer til "søte" drammer, og kvann og pors til de litt bitre. Vi har funnet ut at hvis vi ikke bruker fullt så mye sukker som det som står i resepten, så blir det bedre og friskere, men det er vår smak. Litt av hemmeligheten for er godt resultat er lagringen. Jo mindre travelt du har det med å smake, desto bedre blir den. Vi har flere årganger i skapet nå, og jeg synes de blir bedre og bedre. I en bisetning kan jeg jo nevne at jeg fikk tak i noe abroddblader i fjord som jeg heiv på ei halv 45%. Navnet er huggormbrennevin. Her i nord har vi ikke huggorm, og jeg tenkte jeg skulle prøve dette stoffet til å orme et løp til våren. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
КГБ Posted April 20, 2008 Share Posted April 20, 2008 Glemte å skrive at når bærene har gjort sin nytte og satt smak på drammen, så kan de brukes i desserter og kaker. Har faktisk sett et elgjaktlag spise litt for mye bløtkake. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted April 20, 2008 Author Share Posted April 20, 2008 Glemte å skrive at når bærene har gjort sin nytte og satt smak på drammen, så kan de brukes i desserter og kaker. Har faktisk sett et elgjaktlag spise litt for mye bløtkake. jeg og min far spiste multe grøt (multe og fløte) av multe som hadde blitt brukt til likør det var kjempe godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Emptyas Posted April 30, 2008 Share Posted April 30, 2008 Glemte å skrive at når bærene har gjort sin nytte og satt smak på drammen, så kan de brukes i desserter og kaker. Har faktisk sett et elgjaktlag spise litt for mye bløtkake. jeg og min far spiste multe grøt (multe og fløte) av multe som hadde blitt brukt til likør det var kjempe godt ååå fyyy...ble dårlig dagen derpå da? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.