Jump to content

Ravn83

Members
  • Posts

    34
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Ravn83

  1. hei,

     

    Jeg vurderer å prøve meg på å lade til Hagle. Har hatt mange koselige stunder på laderommet ved å lade til rifla. Savner egentlig litt det der å finne ut av det for første gang. Så tenkte at jeg kan like gjerne lade litt til hagla også. Ser den gamle årgang Lee pressa er billig. Det er jo ikke akkurat pinlig presisjon som er nødvendig så det holder vel. Dette er jo noe jeg nettop har begynt å vurdere. Men det virker jo som det er enda mindre lade komponenter til hagle en det er til rifle. Så er det jo også dette bly forbudet som henger i luften. Hvordan tilgangen på bly hagl vil være. Og ikke minst om man i det i det hele tatt for lov å bruke det noe sted i det hele tatt. Om mulig så tenker jeg at jeg sikkert hadde kost meg med å lære meg og støpe kuler selv også. Men kjedelig om det er eneste løsning. Hva tenker dere der ute??? Er det verdt investeringen.??? Blir det så alt så vanskelig så er det vel kanskje bare bortkastet. Noe som er fryktelig trist. Hvis jeg ikke har regnet feil så ser jeg at de buck shot kulene jeg har sett er jo like dyrt eller dyrere en det å kjøpe ferdig ammo. Men gleden av å finne ut av ting selv er det vanskelig å sette en pris på. God sommer 😊

  2. Ok, men da får jeg undersøke litt til. Virker ikke som det er mye å veldige i. Men den Marksmann demperen er jo uansett en snasen sak. Nesten rart at det ikke er flere som lager dempere som tåler temperaturene som oppstår dersom man vil skyte et par rakse serier. 

  3. Ser det er lenge siden det har hvert noe aktivitet på dette emnet her. Håper å få blåst liv i denne igjen. Håper noen har noen nye erfaringer som de er villige til å dele. Jeg driver og undersøker hva som ville være en bra demper på 338LM. Det er så mye hyggeligere å og bedre for nøtta å skyte med. Jeg har vurdert litt forskjellige. Som Atech-hertz Marksmann. Eller Hausken EXTREM whisperer. Er det noen som har noen anbefalinger???
    Sistnevnte er egentlig den jeg er mest usikker på. Kommer til å bruke et sphur feste med 20 eventuelt 30 MOA helning. Skinna på rifla har ytterligere 20 MOA helning. Whisperer skal ha en diameter på 70mm. Er det noen som har erfaringer med en lignende set up? Er redd at den kombinasjonen vil ødelegge noe for sikten gjennom kikkerten? 

  4. M67 skrev (På 26.7.2022 den 18.50):

    Prøv en mindre mandrel om du absolutt vil utvide, men jeg skjønner ikke hvorfor. Når man vet hva man holder på med kan man (KAN, ikke får helt sikkert) jevnere kulehold om man utvider hylsenhalsene slik. Men det betyr ingenting i praksis for en begynner. Lapuas hylser er nok lit trange i halsen ofte, men de er klare til å lades. Uten mer arbeid enn det.

     

    Start på 38-39gr, lag patroner som er 72mm lange. Vil bli veldig overrasket om det ikke blir bra

     

    K

    Da har jeg funnet ut av hva som funker i mi rifle😊
    1 gang skutt laupa hylse.

    Laupa Scenar 139grs

    42grs Norma 19

    OAL 73.65mm

    830m/s 

     

    Rifla er en Tikka Tac A1 6.5CM 

    FF399578-13EA-461C-A091-CF654DAAD7FC.jpeg

    • Like 1
  5. M67 skrev (På 26.7.2022 den 20.27):

    Ikke som jeg vet om. (og jeg vet en del ;) )

    Det er to klubber på Sørlandet. Den ene, Jæren Skytterklubb, disponerer banen på Bøstøl, ved Hauge i Dalane. såvidt jeg vet er det tillatt for medlemmer å trene hver lørdag (minst). De fleste medlemmene er ifra området Stavanger - Kvinesdal. 
    Det er jo også flere steder mellom der hvor grunneiere og relaterte har baner som de disponerer selv. 


    Den andre klubben er Sørlandet Skytterklubb, vi har tilgang til 2-3 "baner" og vi disponerer den ene. Men ikke fritt. Her er det naboer å ta hensyn til, og grunneier, jakt, og andre ting. Det er også flere områder i samme område som benyttes av grunneierene selv, og folk skyter i jaktterrengene sine - med grunneierens velsignelse selvsagt. Det skytes mye i "de indre bygder".
    Uansett, vi har trening minst en gang i måneden på den ene "langholdsbanen". Normalt den siste lørdagen i måneden. Om vinteren, når det ikke er jakt eller skogbrannfare, pleier vi å trene litt oftere. Spesielt skogbrannfare er et stort problem på Sørlandet om sommeren,


    Så er det flere DFS-baner der det lokale skytterlaget har "velsignet" PRS/ langhold, og der man kan skyte, som medlem, inneforstått, osv. Her der det små "PRS"-grupper som hører til det lokale skytterlaget. Skjønt små, alle jeg vet om er større enn skytterlaget de er en del av...
    Fri tilgang er nesten utenkelig, jeg ser på det som en sikker måte å få banen stengt på. 

     

    Langholdsskytterne har faktisk blitt akkurat slik som de hatet at DFS er - man må være med for å være med ;) Og så er det "quid pro quo". Jeg inviterer deg, så inviterer du meg.

     

    Jeg har aldri hørt om et slikt sted. Ikke uten å kjenne grunneier/ ansvarlig godt. Det er bare for mange idioter, og uten å kjenne folk, så vet man ikke hvem de er.

     

    Ja. Det er det. 

     

    K

    Takk 😊

  6. M67 skrev (42 minutter siden):

    Prøv en mindre mandrel om du absolutt vil utvide, men jeg skjønner ikke hvorfor. Når man vet hva man holder på med kan man (KAN, ikke får helt sikkert) jevnere kulehold om man utvider hylsenhalsene slik. Men det betyr ingenting i praksis for en begynner. Lapuas hylser er nok lit trange i halsen ofte, men de er klare til å lades. Uten mer arbeid enn det.

     

    Start på 38-39gr, lag patroner som er 72mm lange. Vil bli veldig overrasket om det ikke blir bra

     

    K

    Supert! Tusen takk 😊

  7. M67 skrev (3 timer siden):

    Det er ikke noe rart at du får rart kulehold når du utvider halsen til ca. kulediameter. Hvorfor utvider du hylsehalsen?

     

    K

    God dag 😊

    Jeg så på TV 😅 Panhandle presicion. Han ladet nye hylser det var vel og merke 260rem. 
    jeg får la være med å gjøre det da…., 


    Nå skal jeg prøve å lade om igjen disse laupa hylsene.
    I tilleg til jeg har noen hornaday og federal hylser jeg fikk med rifla jeg skal lade om. Til de mangler jeg primere for det er store rifle primere. De har det på Landro skal får bestille der. Noen tips til type store primere? 😊

     

    laupa scenar 139grain og Norma 19 tror du det blir bra? 

     

  8. smaug skrev (3 timer siden):

    Ikke heng deg opp i maks lengde osv. Kulehold er mye viktigere enn å minimere kulehopp. Jeg bruker nesten uten unntak én kaliber diameter i kulehold.

    N19 er skytterlagskrutt og følgelig finner du bare ladedata for skytterlag-ammo. Jeg hadde vel valgt "CM krutt" sånn som VV N555. Da finner du masse ladedata og trenger ikke å bruke tid på å forske unødvendig.

    289 bushing bruker å fungere fint på Lapua hylser og 6,5 kuler. Bruker det selv på både 6,5 Grendel og 6,5x55. Bruker ikke ekspander.

     

    Her er det jeg bruker å gjøre på ny ammo/børse/pipe:

    Lader en helt normal ladning etter boka, gjerne en midt på treet med en kule jeg ønsker å bruke. Skyter litt med det, måler hastigheten, ser på/måler hylser, samling osv. Er jeg fornøyd, lader jeg en hel haug og skyter videre. Bruker veldig lite tid på å finteste ladninger. Er børsa veldig kresen, er det som oftest noe feil med utstyret. Lader som oftest ikke så fryktelig sprek ladning, ofte havner jeg på 810ms +/-20ms.

     

    Nåværende ladning for grendelen er litt for sprek(870ms med 100gr ELD-M og N130), men det får gå. Utmerket presisjon.

    Hei igjen,

     

    Det høres bra ut 😊 Ja, nå har jeg begge deler så kan jeg prøve det også.

    N19 bestilte jeg for et par dager siden for å ha noe klart til jeg er hjemme. Fant ikke noe data sånn i farten. Men det skal jeg finne ut av.

     

    Nå som mange av hylsene er avfyrt så satser jeg på å få greit til dette med kulehold på ny lading. Kjekt og vite at du bruker samme.

     

    Høyeste hastigheten jeg har sett er 730m/s med Berger VLD 130 grain. M 42.8grain VV N555  Jeg føler meg litt frem. Greit å finne råd innpå her 😊


    🤘🏻😊
     

     

     

  9. Jeg kan jo legge til at første gangen ladet jeg faktisk patronen akkurat like lang som kjøpeammoen jeg hadde. Det var en hornaday type. Etter hvert så prøvde jeg å finne ut Max lengde på hver kule. Ved å bruke lim inni halsen på en brukt hylse sette kula med bolten. Lot den stå og tok den ut. Jeg har gjort det 2 ganger med alle kulene jeg har ladet. Det var små forskjeller, så jeg tok utgangspunkt i den korteste. Så prøvde jeg å sette kula rundt 30-40 tusen kortere en den. Men da ble neck tension utrolig ustabil. Resultatet mitt er altså best da jeg ladet den like lang som kjøpe ammo. Det har jeg forsåvidt bare prøvd med A-Max. Ladet og skutt 100 av den.

  10. smaug skrev (På 14.7.2022 den 22.46):

    Komprimert ladning gjør ikke noe. Hvilken kule bruker du? Hvilken patronlengde har du?

    24" løp er nok litt kort for de helt store hastighetene men er det så viktig da? Hvordan samlinger oppnår du?

    Hei Smaug,

     

    Takk for svar 😊 Beklager men så deg ikke før nå.

     

    Da kan jeg i hvertfall fylle noe mere i neste gang. Får kanskje litt mere kapasitet på andre lading også.
     

    Jeg har prøvd Hornaday A Max 123 grain. Prøvd noen ELX x 143 Grain. Berger VLD Target 130 grain. Fikk hornaday A Max best til med like god samling på 100m som kjøpe ammo på første forsøk. Ikke så galt på de andre heller. Jeg så lengre oppe i tråden at du skriver om sot på halsen. Så det tyder altså på litt svak ladning. Greit og vite , så det noen ganger og lurte litt på hva det kom av.
     

    Jeg har nå etter tips bestilt noe Norma 19 krutt og kjøpt Laupa scenar 139 grain. Men jeg sliter med å finne noe ladedata på N19 og 6.5 CM. Står jo ikke noe på Norma sin side.

     

    Største problemet mitt er neck tension. Jeg har kun ladet nye laupa hylser som jeg har åpnet opp med en .263 expander mandrell. Next tension blir veldig ustabil. Noen kuler sitter ikke fast engang og jeg må sette dem litt dypere. 
    Finner ikke expander mandrel som er mindre. 
     

    Har sett en del variasjon på hastigheten også med lik kruttvekt noe som jeg tror har direkte tilknytning til neck tension.
     

    Nå har jeg bestilt en Redding type S full length sizing die. Samt .290 og .289 bushinger. Var de som var tilgjengelige så jeg håper det passer. Når jeg er hjemme igjen så skal jeg prøve å lade om mine første 200 hylser. I tilleg til å lade noen nye. Men synes det var rart at det var så stor forskjell i hvor mye kulene satt fast. Skal prøve å ikke bruke expander i det hele tatt.

     

    Ting er ikke helt på plass enda når det gjelder rifla. Jeg venter blandt annet enda på Tofot så det er en hjemmelaget bag jeg skyter på foreløpig. I mellomtiden hadde jeg håpet å finne en god ladning jeg kan holde meg til sånn at jeg kan eksperimentere mindre og skyte mere. Men jeg er glad jeg valgte som jeg gjorde og må lade selv. Det er jo morro 😊

  11. Hei,

     

    Jeg har nettop tatt opp lading i 6.5 creedmore. Tikka, 24’’ løp, 1:8 twist. Kjøpte et par kilo Vithavouri N555. Får ikke helt den hastigheten jeg hadde ønsket og trodd. Fordi hylsa blir for full tror jeg. I hvertfall med litt tyngre kuler hvor de må lengre ned i hylsa. Er det farlig eller problematisk å trykke kula ned i kruttet??? Noen erfaringer her i forhold til valg av kuler ved bruk av N555??? 

  12. M67 skrev (7 minutter siden):

    Det enkleste for en nybegynner er å kjøpe et vanlig 2-die sett med helpressedie og kuleisetterdie. Så kan du kjøpe deg ei halspressedie når du eventuelt vil ha det. Man kan fint halspresse med ei helpressedie, men det er litt mer jobb, da hylsene må smøres.

    Om du med hvilke dier mener hvilket merke, så er vel alle nesten like bra, det er ikke diene som gir og tar presisjon, det er mer hva du gjør med dem. Forskjellen er stort sett i hvor "fjonge" de er. Jeg drar opp noen diehard sparegriser nå, men hopp f.eks. over Lee... Redding, Hornady, Forster, RCBS er de første jeg kommer på når jeg skal ha dier.
    Dier er noe man har til man dør ca, så jeg mener at man kan styre unna både de billigste og de nest billigste. Kjøp noe som er bra. 

     

     

    K

    Jeg det er det som er planen. Har bestilt mec marksmann på Brownells. Grunnen er ut i fra mye jeg har sett av evaluering så skal den være bra på presisjon. I tilleg så får man et stativ til den som jeg kan montere på benken. Den måtte jeg kjøpe på Amazon.

    tenkte på redding Competition. Det er det 3stk diet.

    Jeg kommer not til å holde meg til det kaliberet en god stund. Koster en god del å komme i gang. Blir Tikka Tac A1 hvis tilbudet blir godtatt 😊

  13. M67 skrev (Akkurat nå):

    Onsdag, ca etter lunsj ser det ut til at det kan bli noe. Ca Evje. Kan sende deg koordinater om du er interessert.

    Det gjelder i grunnen alle som er interessert.

     

    K

    Ja, skal prøve å se om jeg får tid til det også. Skal en tur til Kvinesdal på torsdag å se litt 😊

    • Like 1
  14. M67 skrev (2 timer siden):

    Jeg glemte deg helt bort, beklager det. De to forrige ukene forsvant i ting som MÅTTE gjøres, og skyting ble etter ad Hoc metoden. Mulig det blir noe skyting man, tir, ons nå i påskeuka.


    Jeg tror den beste måten å kjøpe en PRS - 200STR på er hos Skytterlinken. 

    De er like, men Sauer har begynt å slurve med justering av avtrekkene, så noen går rundt og tror at de ikke er. En kompetent person bruker 15min på å få de svært bra. Jeg bruker 45... Det handler om å skru på noen skruer mens man prøver seg fram.

    Men alle 200STR er "like" innenfor maskineringstoleranser, og alle deler er utbyttbare om hverandre, fra 1990 til idag - det samme gjelder SSG3000

     

    200STR,
    74cm pipe gjenget 18x1, en demper av stål (brems er en liten fordel skytemessig når du får farta opp i PRS, men bråker bare for mye etter min mening, du bør uansett ha en demper siden du ikke får skyte overalt med brems, og det er sykt behagelig å skyte med demper) 

    Vision chassi

    Comp. forend

    4-6 vekter

    Vision picatinnyskinne


     

    K

    Takk, det skal jeg notere meg. Jeg kommer gjerne å ser på en dag i påska jeg, det kribler etter dette her😊 Trenger bare å vite hvor og når. 

  15. M67 skrev (På 27.3.2022 den 21.11):

    Nå bor trådstarter midt mellom meg og @elgjaeger. Og midt mellom banen hans og de 3-4 langholdsbanene som PRS-gjengene Agder bruker.
    Mitt forslag er å dra på skyting, dra på banen, se på rifler, spørre om å få se i kikkerter, prøve rifler, osv. Spørre DE SOM FAKTISK SKYTER LANGHOLD, på langholdsbanen. Der får du ikke masse ulne spekuleringssvar, eller skråsikre svar fra folk som knapt har slutt langhold, osv...
    Jeg tror du fort kan bli fornøyd med den Tikkaen, men at du like fort vil bytte ut Zeissen. Bli med meg på banen, så skal jeg sørge for at du skjønner hvorfor i løpet av 15 minutter... Det samme gjelder nok på Bøstøl også. Trolig vil du fort nok bytte ut stokken på Tikkaen nokså fort om du blir hekta også. Ikke kjøp for mye, eller noe... uten å ha vært på banen en gang eller to.

    Skal du først bruke så mye penger som det høres ut, så vil mitt råd være en 200STR, En Mcmillan stokk, eller Vision chassi, og for å pine ned prisen litt igjen, en brukt SuB, Kahles eller noe sånt, i 20k-klassen. I en Spuhrmontasje. Sørg uansett for at kikkerten har FFP retikkel, moderne mil-hash retikkel (trådkors med streker på tvers for å markere antall mrad fra midten) mil-klikk, CCW (medurs justering) , og 100 klikk per runde. Søk gjerne opp tråder her inne der det spørres etter langholdskikkert, så slipper vi å gjenta oss selv så innihelvete mange ganger ;)
    Men kikkertsikter og rifler er så mye smak og følelser, at man bare må finne det selv. Rådene kan bare være veiledende, og peke på egenskaper som er en fordel å ha. Men kombinasjonen jeg lister opp fungerer, og det er litt megetsigende at bildene under et tatt med over ti års mellomrom. Rifla er den samme (det er ti år siden, så det er nok nesten ti piper også, og kikkerten er ikke like, men de har de egenskapene jeg listet opp. 

     

    IMG_6405.jpg.d24ce7924d406f87bd3d9e191924e2fa.jpg

     

    IMG_4326.jpeg.58cece5894f2a81e033e4fed5131b3a7.jpeg

     

    K

    Hei igjen 

     

    @M67 Har jo ikke gjort annet en å bli helt gira på dette. PRS ser jo ut som den kuleste sporten noen sinne. Var ikke klar over at det eksisterte engang. Har satt meg litt inn iberegnende. Har blitt med i gruppa på Facebook og jeg skal komme på arrangementer. Så håper jeg å se å lære masse å forhåpentligvis stifte bekjentskap med andre som har interessen.
     

    Så jeg tenker at hvis jeg skal først bruke så mye penger så kan jeg jo kjøpe den lureste rifla med en gang. 
    Sett litt på Ulfhednar videoer, tips og diverse andre ting på nettet.

     

    Så som du nevner så tror jeg at det lureste er å kjøpe Sauer 200STR med visjon stock. Er alle disse Sauer 200STR like i utgangspunktet? Avtrekk for eksempel? 


    Hadde satt blitt glad hvis du kan sette meg i kontakt med noen som kan sette sammen et komplett kompromissløst skytesystem med alt jeg trenger???? 

    200str, visjon eller mcmillan stock. sling, puter og bagger. Bubble level, sphur kikkertmontering, Alt jeg trenger. 

     

    Når det gjelder kikkert så blir jobbet dyrt som faen uansett men som du skriver over så har jeg noen alternativ jeg kan ha. Har best forståelse for MSR 2 retikkelet. Liker det så går for det.

    S&B 3-27x56 virker for meg som det jeg helst vil ha.

    ellers så blir det Steiner eller Khales.


    søknaden ligger inne på en tikka T3x. Men snakka med en kamerat og han sa at bare man får det rifla invilget så er det ikke så vanskelig å bytte rifle. Det er jo samme kaliber, å med 2 mnd behandlingstid så har det skjedd mye med mitt mål med handelen.

     

    Det har blitt dyrere men det skal jeg ta meg råd til. Så vil jeg lade selv også. Ser morro ut det også 😊
     

     

  16. M67 skrev (6 timer siden):

    Jeg var spotter på et PRS-stevne, og Kurt Bekkevold var dum nok til å sett rifla si rett ved. Jeg gikk over til å spotte med High Masteren hans, og han måtte vel nesten bruke makt for å få rifla tilbake da han skulle skyte.
    Husk to ting @Bly Det er aldri reell dybde i en monokulær kikkert, og at denne uskarpheten i kantene som noen nevner, begynner langt utenfor det som er kanten i andre sikter. Der Marchen begynner å bli uskarp i forhold til senter, der er iallefall min Schmidt und Bender svart...

     

    K

     

  17. Sunnmøring skrev (5 minutter siden):


    Tror du? Hva som blir brukt på toppen i stevner over dammen har veldig lite med hva som er best optisk.. men hvem som betaler best for at de skal bruke optikken.. hvert fall på den øverste delen av listen.. 

     

    En oversikt fra 2018..F72289EB-8E52-4518-BAC9-21D63E13B93F.png.c391d8f0de0f0160a138b09dec2ea476.png

    og en oversikt fra 2021

    0F1CB753-407C-43CF-B546-39FE5092465A.png.46a9438f893d6a1efea786c9ee53a56c.png

     

    Hverken Vortex eller Nightforce er i nærheten av den optiske eliten..(selv om de her har mange brukere..

     

    De som ikke blir sponset kjøper nok optikk etter "lommeboken" og håper på at en gang skal få resultater eller plass på et fabrikk team..

     

     

    Jeg sitter igjen med et inntrykk av at Khales er en av de beste produsentene i hvertfall. Jeg stoler relativt mye på dere fordi dere er så lidenskapelig opptatt av det dere driver med. Det synes jeg er veldig positivt.

     

    Jeg har tatt imot tilbudet om å møte opp på banen med @M67 Det blir morro 😊

     

    Jeg har er helt grønn når det gjelder langholdskyting. Men det er noe av gutten i meg som forteller meg at akkurat denne sporten skal jeg begynne med. 

     

    Noen som har erfaring med Khales 525i og 525i DLR??? Hva er forskjellen. Dynamisk long range. Men hva er den egentlige forskjellen? 

     

  18. M67 skrev (6 minutter siden):

    Jeg skal etter planen hjem på fredag... Akkurat nå ser jeg de melder skogbrannfare, så jeg må komme meg hjem før jeg kan si noe konkret. Skal på feltstevne på lørdag,  søndagen er semi ledig - likevel tror jeg egentlig det drøyer til neste helg eller iallefall ut i uka før det blir noe langholdsskyting på meg.
    Om ei samling på 300m holder kan du sikkert få sett litt rifler og kikkerter ila. neste uke.

     

     

    K
     

    Det høres bra ut 😊 Fint om du sender neg en melding på tlf når du kommer hjem. Så kan du jo bare gi meg en pling når det passer. Så hadde jeg satt stor pris på det 😊 

  19. M67 skrev (På 27.3.2022 den 21.11):

    Nå bor trådstarter midt mellom meg og @elgjaeger. Og midt mellom banen hans og de 3-4 langholdsbanene som PRS-gjengene Agder bruker.
    Mitt forslag er å dra på skyting, dra på banen, se på rifler, spørre om å få se i kikkerter, prøve rifler, osv. Spørre DE SOM FAKTISK SKYTER LANGHOLD, på langholdsbanen. Der får du ikke masse ulne spekuleringssvar, eller skråsikre svar fra folk som knapt har slutt langhold, osv...
    Jeg tror du fort kan bli fornøyd med den Tikkaen, men at du like fort vil bytte ut Zeissen. Bli med meg på banen, så skal jeg sørge for at du skjønner hvorfor i løpet av 15 minutter... Det samme gjelder nok på Bøstøl også. Trolig vil du fort nok bytte ut stokken på Tikkaen nokså fort om du blir hekta også. Ikke kjøp for mye, eller noe... uten å ha vært på banen en gang eller to.

    Skal du først bruke så mye penger som det høres ut, så vil mitt råd være en 200STR, En Mcmillan stokk, eller Vision chassi, og for å pine ned prisen litt igjen, en brukt SuB, Kahles eller noe sånt, i 20k-klassen. I en Spuhrmontasje. Sørg uansett for at kikkerten har FFP retikkel, moderne mil-hash retikkel (trådkors med streker på tvers for å markere antall mrad fra midten) mil-klikk, CCW (medurs justering) , og 100 klikk per runde. Søk gjerne opp tråder her inne der det spørres etter langholdskikkert, så slipper vi å gjenta oss selv så innihelvete mange ganger ;)
    Men kikkertsikter og rifler er så mye smak og følelser, at man bare må finne det selv. Rådene kan bare være veiledende, og peke på egenskaper som er en fordel å ha. Men kombinasjonen jeg lister opp fungerer, og det er litt megetsigende at bildene under et tatt med over ti års mellomrom. Rifla er den samme (det er ti år siden, så det er nok nesten ti piper også, og kikkerten er ikke like, men de har de egenskapene jeg listet opp. 

     

    IMG_6405.jpg.d24ce7924d406f87bd3d9e191924e2fa.jpg

     

    IMG_4326.jpeg.58cece5894f2a81e033e4fed5131b3a7.jpeg

     

    K

    Jeg skal etter planen hjem i morra. Skal du på banen en dag i løpet av kommende uke eller noe sånn å har lyst på selskap så stiller jeg gjerne 😊 Jeg er tilgjengelig på 45510645. 

×
×
  • Create New...