Jump to content

macrorain

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by macrorain

  1. Da fikk jeg nylig godkjent min, tok ganske nøyaktig 4 måneder, distrikt Øst. .22 / .308 / Hagle, førstegangssøker.
  2. Den Caniken ser jo ut til å få god omtale, så synes ikke dette er en stor avsporing, jeg hører også gjerne tanker folk har om denne!
  3. Takk for alternative vinklinger, setter pris på råd og synspunkter fra alle sider her. Shadow / Shadow 2 har også blitt vurdert ja. Husker ikke lenger helt hvorfor jeg begynte å se på Glock 19 / CZ P10, jeg har kanskje ikke skjønt hvor mye størrelsen har å si, og disse mindre pistolene er relativt sett mye rimeligere så jeg tenkte det kunne være et fint sted å starte. Men da bør jeg kanskje strekke budsjettet litt.
  4. @Rausheim Helt sikkert gode våpen, men over 60k nypris for .22 + 9mm blir voldsomt for en som er fersk til hobbyen.
  5. Tilbake til det opprinnelige spørsmålet da i så fall, gitt at jeg kjøper en Shadow, hva er da lignende i .22 - hvis det i det hele tatt gir konseptuelt mening å kjøpe "lignende" i .22 da. Teorien min var at hvis man skulle bruke .22 primært for å få mengdetrening og spare pris på ammunisjon, burde den kanskje minne om 9mm man bruker?
  6. Planen var ikke å kjøpe de dyreste alternativene før jeg vet at jeg synes dette er moro over tid.
  7. Jeg er jo ikke nødvendigvis fremmed for å kjøpe både noe ala CZ P10 og CZ 75 / Shadow. Disse passer kanskje til to forskjellige grener? Har ikke helt oversikt over hvilke våpen som kan brukes til hva, litt å sette seg inn i for en som er helt fersk til både våpentypene og sportsgrenene.
  8. @SveinG Så da snakker vi nærmere noe ala CZ 75 da? Som slik jeg forstår det veier omtrent det dobbelte og er single action?
  9. Veldig åpen for råd, har du noen eksempler på 9mm (og evt .22) du ville anbefale meg for å treffe bedre / bli en bedre skytter fremfor de jeg har sett på? Er også nysgjerrig på hva som gjør Glock / CZ mindre egnet. På forhånd takk!
  10. Takk, ja - den har jeg tittet litt på. Heller mot CZ P10, men den er vel igjen ganske lik Glock 19, så kanskje ikke helt ulik Glock 44 den heller.
  11. Hei, er nybegynner på pistolskyting (nylig vært gjennom sikkerhetskurs og startet med trening). Målet (hvis jeg ikke ombestemmer meg da) er etterhvert å kjøpe en 9mm Glock 19 eller CZ P10 og vurderer også en .22 for å kunne få litt mer skytetrening med rimeligere ammunisjon og evt konkurrere i Fin også. Finnes det noen anbefalte .22 som minner om Glock 19 / CZ mtp avtrekk og annet slik at det også blir meningsfull trening ift å bli bedre med 9mm? På forhånd takk for tips
  12. Rettelse til meg selv, jeg så på Sør-Øst, men jeg søkte jo på Øst, der står det 15 uker (ca like lang tid som jeg har ventet). Så får se om det skjer noe snart da
  13. Ser tidene på hjemmesidene nå er detaljert for type søknad og også betraktelig redusert. Eksempel Øst: Jakt: 6 til 8 uker Konkurranse: 8 til 10 uker Øvrige søknader: 12 uker Jeg søkte for jakt for over 12 uker siden og fortsatt ikke fått svar, så det stemmer jo ikke helt da, men uansett lovende at de mener at det nå går fortere kanskje..
  14. Søkte digitalt i Øst politidistrikt 23.mars, fortsatt ikke fått svar. Førstegangssøker. Det var ingen mulighet for å sjekke status på søknaden, var det sånn?
  15. For å skremme litt så har tyvene blitt ganske avanserte. Jeg har en kompis som fikk frastjålet elsykkelen sin, og et par uker senere fant han den igjen i en finnannonse. Brukeren som hadde lagt den ut hadde vært medlem siden 2010 og hadde en rekke positive anmeldelser. Vet ikke akkurat hvordan de får det til men tipper de har en rekke forskjellige brukere, kanskje selger de legale ting i tillegg og sniker inn tyvegodset innimellom, ikke vet jeg.. Når det er sagt så er jo de fleste ærlige og redelige folk.
  16. Og hva gjør man med dette med at man må søke på våpen ifm kjøp på finn.no? Da må man jo gjerne betale inn depositum til folk man ikke kjenner før man har fått noe som helst? Bare å stole på folk så går det stort sett bra? eller hvordan håndterer man typisk det?
  17. Takk for mange gode svar, da har jeg litt mer oversikt. Jeg skal ha både 22, 308 og en hagle, og har nå klart å gruble meg fram til hva jeg mest sannsynlig skal ha på alle tre så da får jeg følge med litt. Ser egentlig for meg å lete etter komplett våpen (dvs kikkert og demper på riflene), for å slippe å sette meg for mye inn i den delen også. Forstår det ofte sitter dårlige kikkerter på de som selges med da, men samtidig ser det ikke ut som brukt kikkert løst er så veldig billig heller.
  18. Jeg er forhåpentligvis snart klar til å kjøpe mine første rifler - og jeg leste gjennom den flotte FAQen for rifler, men et tema jeg ikke fant var hvordan bruktmarkedet for våpen egentlig fungerer mtp prising. Det er mulig jeg tidvis blir lurt av at jeg ikke forstår verdien av våpenet eller vet hvor dyrt og bra siktet er, men jeg synes noen våpen virker litt rart priset på finn.no. Så jeg lurer på: Hvordan synker typisk en rifle i verdi over tid? (1 år gammel, 5 år gammel ... 20 år gammel?) Tilsvarende for kikkertsikte? En annen ting jeg har lagt merke til er at det veldig sjelden står hvor gammelt våpenet er eller hvor mange eiere det har hatt. Er ikke dette relevant? Er det slik at de vanligvis legges ut mye høyere og det er masse prutingsmonn eller er det stort sett prisen som legges ut som gjelder? Og er det f.eks mer mulighet for pruting om man sitter med våpensøknad i hånda kontra hvis man må reservere våpenet? Andre tips rundt kjøp av brukt mottas også med takk, men det var primært dette knyttet til prising jeg var nysgjerrig på nå. Kanskje dette er en tråd som kan legges til FAQen hvis det kommer noen gode svar? På forhånd tusen takk for hjelpen!
  19. I dag har jeg vært og skutt med både hagle og rifle, og med hjelp av instruktører kommet frem til at jeg er venstrehendt men høyre er det dominante øyet, så de anbefalte i utgangspunktet å ikke kjøpe links. Jeg traff greit med rifle uten å skyte links, og traff både med vanlig og links med hagle. Så da blir det kanskje vanlig likevel da.
  20. Men jeg ser at dette er jo en ganske rimelig børse ny også, og finnes i 308. Litt off-min-egen-topic, men hvordan er dette vs en Tikka som koster det dobbelte? https://www.vapen-soilen.no/nettbutikk/rifle/remington-700-sps-synthetic-kal-308win
  21. Ja den så jo ikke så dum ut. Hadde eeeegentlig sett for meg 308, men forstår det er relativt like kalibre.
  22. Takk for mange gode svar. Høres ut som jeg bør prøve å få tak i en links rifle da.
  23. @Rugerdud Ja det er vel egentlig det jeg lurer på. Men venstre er mitt dominante øye såvidt jeg skjønner, så det er vel i teorien det jeg bør sikte med hvertfall. Men det kan jeg kanskje også gjøre uten links rifle?
  24. Sikkert nybegynnerspørsmål, men: Skal snart kjøpe min første rifle, men er venstrehendt. Det begrenser jo utvalget ekstremt, spesielt på bruktmarkedet. Så, må jeg ha en linksrifle for at det skal fungere, og / eller er det mulig å "gjøre" om en rifle til links i etterkant ved å bytte eller modifisere noe? Tips og råd mottas med takk.
  25. Jeg skal søke om både rifle til jakt og pistol i Øst i år. Det blir interessant (eventuelt veldig kjedelig veldig lenge) skjønner jeg.
×
×
  • Create New...