Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  198
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Longshot last won the day on September 1 2019

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

101 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det skal jeg prøve. Med "helt nedi" mener du i flukt med hylsekanten, eller enda lenger ned?
 2. Fikk ikke kronografert i denne omgang dessverre så jeg har kun treffpunkt og spredning å gå ut fra.
 3. Testet nettopp Magma 105 grs SWC med 3,0 grs N320 og kula satt helt ned i hylsa, i flukt med hylsekanten. Testet i to ulike våpen, en Smith m13 med 4-toms løp, og en Taurus 85 på to tommer. I begge samlet den dårlig og gikk alt for lavt (25-30 cm i Smith, og 20-25 i Taurus.) Er det mulig å oppnå bedre fart med å sette kula enda dypere, eller må jeg øke kruttmengden? Annet krutt har jeg ikke så det er ikke et alternativ pr nå.
 4. Takker for info. Da er sluttstykket veid og målt, og det var en vanlig short action.
 5. Sikkert trådens dummeste spørsmål, men hvordan ser jeg om min Howa har mini action eller vanlig låskasse? Jeg har en Howa 1500 Lightning i .223 rem. Jeg kan ikke se merking av noe slag som indikerer hva slags låskasse det er, hva konkret består forskjellene i?
 6. Hvordan skal registrering av magasiner arte seg i praksis, må hvert enkelt magasin påføres serienummer eller holder det at våpenkontoret får beskjed om hvor mange magasiner man har til hvert enkelt våpen?
 7. "Vi er på skytebanen til Kripos hvor politiet selv har bygget om knallvåpen for å teste dem." https://www.nrk.no/norge/flere-skyteepisoder-med-ombygde-vapen-pa-apen-gate-1.14871345 Kan vi da gå ut fra at 9 millimeteren som testes i videoen er bygget av politiet selv? Den første artikkelen ga inntrykk av at dette var et våpen de hadde beslaglagt fra "ungdomsgjenger."
 8. "Lisensfelling av ulv i tråd med regelverket er utøvelse av en lovlig virksomhet. Åpenhet er et viktig ledd i å oppnå alminneliggjøring av og sikre tilliten til denne ordningen." Her er jeg faktisk helt enig med Elvestuen. Så bra at han nå ønsker å alminneliggjøre jakt på ulv, det sa han ingen ting om før han kom i regjering.
 9. Jeg har kjøpt samme type belysning som TS, og siden det ikke er aktuelt med ca 1 km skjøteledning kommer jeg til å kjøpe et fritidsbatteri på Biltema. 3W på 12V gir et strømforbruk på 0,25A ved max lys. Et batteri på 30Ah skal altså holde 120 timer, og dette er ganske overkommelig. Så er det bare å ta hjem batteriet hjem en gang hver uke og lade det, og vite at man alltid har nok lys til å jakte når det måtte passe.
 10. Det kan da umulig være noe sjakktrekk å slå til på et slikt tilbud. Hvordan skulle man forklare for politiet at et registrert våpen var blitt borte dersom man får hjemmebesøk med kontroll av oppbevaring?
 11. Det var noen hylser jeg ikke fikk hettene skikkelig inn i så de stikker litt ut. Det er helt umulig å presse dem helt inn. Tenkte jeg skulle rett og slett bruke rifla til å sette av hettene, men patronene kamrer selvsagt ikke når de er for lange. Er det trygt å bruke en decapping die for å få dem ut, eller risikerer man at det smeller? Er det andre måter å gjøre det på?
 12. Fantastisk bra respons og mange gode tips her, takker så meget. Lee chamfer tool har jeg faktisk liggende et sted, så jeg får prøve med den først.
 13. Stemmer! Det er en ring ja. Drill har jeg, men usikker på hvilken forsenker? Er ringen laget av mykere materiale enn hylsebunnen slik at man ikke risikerer å frese vekk mer enn man skal når man gjør det på frihånd?
 14. En swager? What? Det er som sagt S&B 223 rem, samt hylser fra Federal Fusion. Ingen av disse skal vel være militære patroner?
×
×
 • Create New...