Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  210
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Longshot last won the day on September 1 2019

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

109 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bingo. Det er investert mye prestisje i denne saken, det vil være ekstremt forsmedelig å skulle innrømme at man likevel ikke har noen saklig grunn til å forby akkurat denne modellen.
 2. Ja, sist jeg søkte (2019) kom det på mail.
 3. Min frykt er at mailadressen på skjemaet var uleselig (grunnet et mikroskopisk felt), og varsel om våpengebyr sendes vel nå på mail som standard. Så om gebyret ikke er betalt innen en måned makuleres søknadene... eller? Mulig jeg bekymrer meg unødig, men jeg innbiller meg at dette ha gått raskere før.
 4. Møre og Romsdal: snart 7 uker nå, begynner nesten å bli nervøs for at det er noe galt men vil ikke ta sjansen på å mase heller. Kan egentlig ikke forstå at de skal være overarbeidet heller for all konkurranseskyting ligger jo vent grunnet corona, og jaktsesongen er langt unna. Så hva skjer?
 5. Jeg har prøvd å grave ytrefilet av hjort, ble meget vellykket: einebær, laurbærblad, grønn pepper, kaffe, salt, sukker, akevitt og rødvin. Brukte en kaffekvern til å knuse alt det tørre, som jeg så rullet fileten i så den ble helt dekt av krydder, så helte jeg over vin og sprit. Det bør ligge i ei form som er akkurat stor nok, dekkes med gladpack, og deretter 3-5 døgn modning i kjøleskapet. Kaffe og einebær er sterke smaker, men det var en god match med hjortekjøttet.
 6. Er det noen som lokker på åtet? Hvilke "regler" er det som gjelder, og hva er det som funker?
 7. Den er grei, tenkte det var forsøket verdt og neppe kunne skade. I går kveld var reven i skogen rett bak åta igjen, sto og bjeffet. Den kom ikke fram og eksponerte seg så lenge jeg satt der men det er tydelig at den holder seg i området og viser stor interesse.
 8. Den har nok oppdaget åtet for lenge siden, men så lenge den har hatt lett tilgang på mus er det vel ikke verdt risikoen å gå inn i det grønne lyset for å få noen frosne kadaverrester. Jeg liker å tro at det var fuglevingen som gjorde at nysgjerrigheten overvant skepsisen denne gangen, men det kan jo være helt tilfeldig. Har forøvrig mye kråkefugler og ørn på åtet, de plukker hundepelletsen som jeg kaster ut kvelden før. Det er vel bare bra at Mikkel ser det er mye aktivitet der.
 9. Blander meg inn her med en fersk historie fra en fersk revejeger, dette skjedde i går kveld: Jeg har ikke hatt noe hell med åtejakten så langt, men i det siste har jeg hørt reveskrik i skogen rett ved åta, samt at det har vært endel spor i nærheten. Det er mye mus i år, og da er det ikke sikkert reven gidder å bruke tid på innvoller av sau og hjort som bokstavelig talt er frosset fast i bakken. Åtet ligger 100 m fra sommerfjøset der jeg har installert meg. For å få litt fortgang i sakene hengte jeg opp resten av et speket rådyrlår, samt en vinge av en orrhane, på en staur ved åta der jeg har å
 10. Problemet er at de utgir seg for å være en nøytral plattform, samtidig som de aktivt redigerer vekk innhold de ikke liker. Trump ville jo fjerne reglene som ga dem immunitet mot søksmål men de fikk dessverre fjernet ham først. Nå er det ingen utsikt til noen bedring.
 11. Fikk omsider mannet meg opp til å slette Facebook-profilen. Det er mange grunner til at man ikke bør støtte dem ved å bruke tjenesten, men det som er klart mest bekymringsverdig er trusselen mot ytringsfriheten. Vi kan forvente at de fortsetter å fjerne sider og grupper som er våpen- og jaktrelatert, i tråd med holdningene til det nye regimet der borte.
 12. Det skal jeg prøve. Med "helt nedi" mener du i flukt med hylsekanten, eller enda lenger ned?
 13. Fikk ikke kronografert i denne omgang dessverre så jeg har kun treffpunkt og spredning å gå ut fra.
 14. Testet nettopp Magma 105 grs SWC med 3,0 grs N320 og kula satt helt ned i hylsa, i flukt med hylsekanten. Testet i to ulike våpen, en Smith m13 med 4-toms løp, og en Taurus 85 på to tommer. I begge samlet den dårlig og gikk alt for lavt (25-30 cm i Smith, og 20-25 i Taurus.) Er det mulig å oppnå bedre fart med å sette kula enda dypere, eller må jeg øke kruttmengden? Annet krutt har jeg ikke så det er ikke et alternativ pr nå.
 15. Takker for info. Da er sluttstykket veid og målt, og det var en vanlig short action.
×
×
 • Create New...