Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  122
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Longshot last won the day on March 5 2018

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

77 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Longshot

  Gammel ammunisjon - Irr på patroner

  Skjøt noen skudd med revolveren i går. Ammunisjon som fulgte med da jeg kjøpte våpenet, og jeg antar det er fabrikkammo. Hylsene ser gamle ut, ikke direkte irr men dere vet hvordan gammel messing ser ut. Kulene hadde liksom et hvitt belegg. Selve skytingen medførte enormt mye sot, og når jeg skulle skyve ut hylsene av tønna etter den andre runden satt de bom fast. Jeg fikk presset dem ut etterhvert, men årsaken til at de ville ut kan ses lengst til høyre på bildet: en av hylsene hadde rett og slett revnet på langs slik at den ble sittende fast inni kammeret. Slikt skaper bekymring! Jeg avsluttet skytingen med det samme, men lurer jo på hvor skadelig det er for våpenet å bruke slik ammo? Det er snakk om American Eagle 44. mag. og jeg finner ikke noe prod.år på pakken.
 2. Longshot

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Takk for alle tilbakemeldingene. Jeg fikk omsider løsna det i går og installerte Timney-avtrekket, men det var mye treverk som måtte fjernes fra stokken for at det skulle gå nedi.
 3. Longshot

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Så regelen om forhåndsvarsling av hjemmebesøk gjelder fremdeles? Og når loven trer i kraft får man enda tre år ekstra på seg til å kvitte seg med halvautoen?
 4. Longshot

  Regjeringen vil forby to-hånds automatvåpen

  Har den nye loven trådt i kraft? Eller er den bare vedtatt?
 5. Longshot

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Det er ingen låseskrue. Jeg prøver på nytt i morgen etter å ha plukket av siktet. Om jeg ikke klarer det sjøl tar jeg den til børsemakeren. Dette har som sagt neppe vært demontert på snart åtti år...
 6. Longshot

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Skal bruke rifla på jakt om et par dager og vet ikke om jeg rekker å skyte den inn på nytt. Hadde håpet å løse dette på en enkel måte, at det var et eller annet "triks" man kunne bruke... Spiller det noen rolle hvilken side man banker på? Er den lik på begge sider?
 7. Longshot

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Har kjøpt Timney Sportsman trigger til Mauseren. Men: problemet oppstår når det originale avtrekket skal fjernes... ifølge bruksanvisningen fra Timney står det bare "remove stock trigger by tapping out the pin at (6)" Enklere sagt enn gjort, låsepinnen sitter som om den er sveiset fast. Den har selvsagt sittet der siden børsa ble laget for åtti år siden. Jeg har prøvd å banke fra begge sider men er skeptisk til å bruke for mye kraft siden kikkerten fortsatt sitter på. Er dette en kjent problemstilling? Noen som har vært ute for det samme og funnet en løsning? Takknemlig for alle gode tips her.
 8. Longshot

  Ulovlig våpensamling

  Da har dommen falt: https://www.nrk.no/mr/stort-vapenbeslag-pa-sunnmore-1.13772610
 9. Longshot

  Billig utstyr på netthandel?

  Hva tror dere om disse ringene jeg nettopp bestilte på ebay da, bare skit? https://www.ebay.com/itm/30mm-Scope-Ring-High-Profile-Mount-20mm-Rail-1-Insertion-Heavy-Duty-For-Rifle/401341419630?ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT&_trksid=p2057872.m2749.l2649
 10. Longshot

  Hvordan demontere lyddemper

  Da har jeg blåst igjennom demperen med trykkluft, men det er lett å se at det fortsatt er kruttrester igjen der inne. Men dere mener at det ikke har noen betydning for effekten?
 11. Longshot

  Børsemaker Møre & Romsdal

  Sønnen skal drive ut måneden. Nedlegges snart. Dessverre.
 12. Longshot

  Hvordan demontere lyddemper

  308 win Og for ordens skyld: jeg skrur alltid demperen av rifla etter bruk, og pusser rifla. Det er vedlikeholdet av selve demperen som skaper hodebry. Det er jo lett å se at den er full av dritt etter noen hundre skudd.
 13. Longshot

  Hvordan demontere lyddemper

  Men det er vel grenser for hvor mange skudd demperen tåler hvis den aldri skal rengjøres? Det bygger seg jo opp med dritt i demperen etter noen hundre skudd...
 14. Longshot

  Hvordan demontere lyddemper

  Sikker på det? Den blir jo full av grums når man skyter.
 15. Longshot

  Hvordan demontere lyddemper

  Gjelder A-tec Forest: noen som kan forklare meg hvordan få den fra hverandre? Finner ikke noe på produsentens hjemmeside.
×