Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  166
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Longshot last won the day on March 5 2018

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

86 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. M&R politidistrikt har begynt å sende ut varsel om våpengebyr/innvilget søknad på e-post. Behandlingstid 3-4 uker denne gangen. Ikke verst i juli/august.
 2. Bra det ikke ble brukt egne, lovlige våpen da ihvertfall. Så kan de ikke bruke denne saken som argument for å gjøre det enda vanskeligere for oss lovlydige våpeneiere. Å stjele våpen er jo allerede forbudt.
 3. "Jeg tror vi må følge opp det litt før vi kan kommentere. Vi har ikke fått helt svar på hvordan det lå an med hans våpentillatelse, svarer visepolitimester Vandvik." Mener han at de ikke har tilgang til våpenregisteret? De må da vel kunne søke opp hvilke eventuelle våpen som er registrert på mannen?
 4. Må bare poste bilde av min Target-utgave av minien, en ganske lekker sak, morsom å skyte så det er synd at den må destrueres om noen år. Det eneste negative jeg kan si om rifla er ... hold deg fast - presisjonen. Target-versjonen har jo denne harmoniske demperen foran på løpet som man skal tune til den spesifikke ladningen man skyter med, men så langt har jeg ikke lykkes med å få bedre "samlinger" enn rundt 12 cm på 130 meter. Rifla ble kjøpt med tanke på jakt, men å bruke denne mot levende vilt med en slik treffsikkerhet er vel direkte uansvarlig, det er et rent sjansespill om man ender opp med å skadeskyte. Jeg har brukt GGG billigammo 55 grs. for å "skyte inn" rifla og justert demperen fra 1/8 til 1/4 omdreining mellom hver treskuddsserie. Det er ganske interessant å se hvor mye treffpunkt og samling kan endre seg med bare en ørliten justering av vektbalansen på løpet. Legger ved noen bilder for å illustrere dette. Tilsvarende resultat gir 62 grs Fusion. Så alt i alt opplever jeg ikke at det er mye hjelp å få av den harmoniske demperen, men jeg lurer på om det fortsatt er håp for rifla. Jeg har prøvd å skyte uten demper også men da sprer den skuddene over et 30 cm område, altså enda verre enn når den sitter på. Så om noen har forslag til hvordan jeg kan gå fram for snevre inn samlingene er jeg takknemlig for alle tips. Å selge børsa er av flere grunner ikke aktuelt. Jeg planlegger å beholde og bruke den fram til det kommer brev med krav om innlevering, men fram til det skulle jeg gjerne også ha truffet det jeg sikter på. Det ville, for å si det litt flåsete, ha tilført skytingen en ny dimensjon... hehe...
 5. Tok med den mest lovende ammoen (dvs. CCI std) fra den forrige testen og prøvde den på 130 meter mot ei vanlig halvmeters pistolskive. De beste samlingene ligger rundt 7-8 cm, men det er enkelte slengere som ikke kan forklares med brukerfeil, vindkast el.l.
 6. Longshot

  Faktasjekk

  I tillegg vil jeg anta at friksjonen fra et fullt magasin som presser opp i sluttstykket er større enn når magasinet begynner å.nærme seg tomt. Den tregere boltbevegelsen vil vel kunne gjøre at det bygger seg opp høyere trykk i kammeret som dermed øker utgangshastigheten litt i forhold til et tilnærmet tomt magasin?
 7. Rifla er en Remington 597 med dette siktet: https://xxl.no/bsa-bsa-sweet-22-3-9x40sp-riflescope-1/p/1099950_1_size_4 Liggende med tofot, og bygd opp med litt støtte under kolben.
 8. Da kjørte jeg nettopp en test på 5 x 5 skudd av sju ulike typer ammo for å sammenligne presisjonen på ca. 50 meter. Som det framgår av bildene er det store forskjeller på hvor bra de samler. En uhøytidelig og sikkert ikke helt vitenskapelig test, likevel mener jeg at den gir et bra grunnlag for å vrake enkelte av ammotypene ganske umiddelbart.
 9. Hvis alle begynner ned dette vil det før eller senere bli et lovfestet krav å varsle all skyting, pga. "sedvanen" det da har blitt. Med tilhørende straffesanksjon mot de som glemmer å varsle. Er dette noe vi ønsker oss?
 10. Det skal ikke være nødvendig å varsle politiet om en lovlig aktivitet på egen eiendom så lenge man tar hensyn til naboer og sikker bakgrunn.
 11. Noen av politikerne gikk med på å "se på" om Mini 14-eierne skulle få økonomisk kompensasjon når riflene ble forbudt. Vet vi noe mer om hvordan denne saken står nå? Evt. når det blir avgjort?
 12. Med andre ord kan jeg se helt bort fra gjenværende voks i løpet? Uansett er det vel en fordel med mange serier framfor færre, for å få et større statistisk grunnlag og unngå at tilfeldige dårlige skudd teller for mye i den store sammenhengen. Men allerede etter dagens uhøytidelige test er inntrykket at Federal-ammoen er markant mer upresis enn de to andre typene. Jeg utelukker vind og egne skyteferdigheter som forklaring. En mulighet er jo at Federal-patronene varierer mer i kruttmengde og kulevekt enn andre merker? Eller kan det tenkes at rifla "liker" underlyds-ammo bedre enn høyhastighets-patronene?
 13. Hmmm... Er dette virkelig en reell problemstilling?
 14. Rifla er en Remington 597. Liggende med tofot og ei jakke under kolben som støtte. De tre seriene fulgte rett etter hverandre, det var ikke mer enn et minutt mellom serie 2 og 3. Om det hadde begynt å blåse ville jeg ha merket det. Jeg kommer tilbake med mer omfattende tester av de tre typene når jeg får tid til det. F.eks. fem serier av hver type, i stedet for bare én.
 15. Bildet viser treff av tre typer ammo jeg testet i dag. Skivene er 14x14 cm, og dette var liggende fra 50 m. Lengst til venstre er Top Shot, som rifla var skutt inn med før testen startet. Den i midten er Fiochi TT Sport (tror jeg den heter, rød og blå eske.) Lengst til venstre er det svarte fåret: Federal Champion hollow point high velocity. Merk at jeg siktet på blinken i midten av de fem, mens alle skuddene havner oppe til venstre på skiva. Det er ingen overraskelse at ammunisjon med større hastighet havner høyt når våpenet er innskutt med subsonic. Men at alle skuddene går så langt til venstre? Hva forklarer denne tendensen?
×
×
 • Create New...