Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  203
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Longshot last won the day on September 1 2019

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

106 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Den er grei, tenkte det var forsøket verdt og neppe kunne skade. I går kveld var reven i skogen rett bak åta igjen, sto og bjeffet. Den kom ikke fram og eksponerte seg så lenge jeg satt der men det er tydelig at den holder seg i området og viser stor interesse.
 2. Den har nok oppdaget åtet for lenge siden, men så lenge den har hatt lett tilgang på mus er det vel ikke verdt risikoen å gå inn i det grønne lyset for å få noen frosne kadaverrester. Jeg liker å tro at det var fuglevingen som gjorde at nysgjerrigheten overvant skepsisen denne gangen, men det kan jo være helt tilfeldig. Har forøvrig mye kråkefugler og ørn på åtet, de plukker hundepelletsen som jeg kaster ut kvelden før. Det er vel bare bra at Mikkel ser det er mye aktivitet der.
 3. Blander meg inn her med en fersk historie fra en fersk revejeger, dette skjedde i går kveld: Jeg har ikke hatt noe hell med åtejakten så langt, men i det siste har jeg hørt reveskrik i skogen rett ved åta, samt at det har vært endel spor i nærheten. Det er mye mus i år, og da er det ikke sikkert reven gidder å bruke tid på innvoller av sau og hjort som bokstavelig talt er frosset fast i bakken. Åtet ligger 100 m fra sommerfjøset der jeg har installert meg. For å få litt fortgang i sakene hengte jeg opp resten av et speket rådyrlår, samt en vinge av en orrhane, på en staur ved åta der jeg har å
 4. Problemet er at de utgir seg for å være en nøytral plattform, samtidig som de aktivt redigerer vekk innhold de ikke liker. Trump ville jo fjerne reglene som ga dem immunitet mot søksmål men de fikk dessverre fjernet ham først. Nå er det ingen utsikt til noen bedring.
 5. Fikk omsider mannet meg opp til å slette Facebook-profilen. Det er mange grunner til at man ikke bør støtte dem ved å bruke tjenesten, men det som er klart mest bekymringsverdig er trusselen mot ytringsfriheten. Vi kan forvente at de fortsetter å fjerne sider og grupper som er våpen- og jaktrelatert, i tråd med holdningene til det nye regimet der borte.
 6. Det skal jeg prøve. Med "helt nedi" mener du i flukt med hylsekanten, eller enda lenger ned?
 7. Fikk ikke kronografert i denne omgang dessverre så jeg har kun treffpunkt og spredning å gå ut fra.
 8. Testet nettopp Magma 105 grs SWC med 3,0 grs N320 og kula satt helt ned i hylsa, i flukt med hylsekanten. Testet i to ulike våpen, en Smith m13 med 4-toms løp, og en Taurus 85 på to tommer. I begge samlet den dårlig og gikk alt for lavt (25-30 cm i Smith, og 20-25 i Taurus.) Er det mulig å oppnå bedre fart med å sette kula enda dypere, eller må jeg øke kruttmengden? Annet krutt har jeg ikke så det er ikke et alternativ pr nå.
 9. Takker for info. Da er sluttstykket veid og målt, og det var en vanlig short action.
 10. Sikkert trådens dummeste spørsmål, men hvordan ser jeg om min Howa har mini action eller vanlig låskasse? Jeg har en Howa 1500 Lightning i .223 rem. Jeg kan ikke se merking av noe slag som indikerer hva slags låskasse det er, hva konkret består forskjellene i?
 11. Hvordan skal registrering av magasiner arte seg i praksis, må hvert enkelt magasin påføres serienummer eller holder det at våpenkontoret får beskjed om hvor mange magasiner man har til hvert enkelt våpen?
 12. "Vi er på skytebanen til Kripos hvor politiet selv har bygget om knallvåpen for å teste dem." https://www.nrk.no/norge/flere-skyteepisoder-med-ombygde-vapen-pa-apen-gate-1.14871345 Kan vi da gå ut fra at 9 millimeteren som testes i videoen er bygget av politiet selv? Den første artikkelen ga inntrykk av at dette var et våpen de hadde beslaglagt fra "ungdomsgjenger."
 13. "Lisensfelling av ulv i tråd med regelverket er utøvelse av en lovlig virksomhet. Åpenhet er et viktig ledd i å oppnå alminneliggjøring av og sikre tilliten til denne ordningen." Her er jeg faktisk helt enig med Elvestuen. Så bra at han nå ønsker å alminneliggjøre jakt på ulv, det sa han ingen ting om før han kom i regjering.
 14. Jeg har kjøpt samme type belysning som TS, og siden det ikke er aktuelt med ca 1 km skjøteledning kommer jeg til å kjøpe et fritidsbatteri på Biltema. 3W på 12V gir et strømforbruk på 0,25A ved max lys. Et batteri på 30Ah skal altså holde 120 timer, og dette er ganske overkommelig. Så er det bare å ta hjem batteriet hjem en gang hver uke og lade det, og vite at man alltid har nok lys til å jakte når det måtte passe.
×
×
 • Create New...