Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Longshot last won the day on September 1 2019

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

100 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. "Lisensfelling av ulv i tråd med regelverket er utøvelse av en lovlig virksomhet. Åpenhet er et viktig ledd i å oppnå alminneliggjøring av og sikre tilliten til denne ordningen." Her er jeg faktisk helt enig med Elvestuen. Så bra at han nå ønsker å alminneliggjøre jakt på ulv, det sa han ingen ting om før han kom i regjering.
 2. Jeg har kjøpt samme type belysning som TS, og siden det ikke er aktuelt med ca 1 km skjøteledning kommer jeg til å kjøpe et fritidsbatteri på Biltema. 3W på 12V gir et strømforbruk på 0,25A ved max lys. Et batteri på 30Ah skal altså holde 120 timer, og dette er ganske overkommelig. Så er det bare å ta hjem batteriet hjem en gang hver uke og lade det, og vite at man alltid har nok lys til å jakte når det måtte passe.
 3. Det kan da umulig være noe sjakktrekk å slå til på et slikt tilbud. Hvordan skulle man forklare for politiet at et registrert våpen var blitt borte dersom man får hjemmebesøk med kontroll av oppbevaring?
 4. Det var noen hylser jeg ikke fikk hettene skikkelig inn i så de stikker litt ut. Det er helt umulig å presse dem helt inn. Tenkte jeg skulle rett og slett bruke rifla til å sette av hettene, men patronene kamrer selvsagt ikke når de er for lange. Er det trygt å bruke en decapping die for å få dem ut, eller risikerer man at det smeller? Er det andre måter å gjøre det på?
 5. Fantastisk bra respons og mange gode tips her, takker så meget. Lee chamfer tool har jeg faktisk liggende et sted, så jeg får prøve med den først.
 6. Stemmer! Det er en ring ja. Drill har jeg, men usikker på hvilken forsenker? Er ringen laget av mykere materiale enn hylsebunnen slik at man ikke risikerer å frese vekk mer enn man skal når man gjør det på frihånd?
 7. En swager? What? Det er som sagt S&B 223 rem, samt hylser fra Federal Fusion. Ingen av disse skal vel være militære patroner?
 8. Skulle endelig begynne å lade 223 selv og hadde endel hylser som jeg gjorde klar. Problemet er at tennhettene passer ikke i lommene! Ett parti, med S&B-hylser der fikk jeg med litt motstand presset inn hettene. Men et annet parti hylser fra samme produsent, samt en god del Federal-hylser av ulike batcher er blegg umulig å få inn hettene på. Dette er RWS-hetter, smal rifle 4,45 mm. Er disse større enn andre tennhetter, eller gjør jeg noe helt idiotisk feil her? Det er utelukket å bruke mer kraft enn jeg allerede har gjort; enkelte av hettene ble sittende halvveis fast i lomma slik at jeg måtte ta av hele hylseholderen og bruke et skrujern for å jekke løs tennhetta som ikke rikket seg hverken inn eller ut. Noen av hettene ble bulket/ødelagt i forsøket på å tvinge dem inn så det er vel bare flaks at de ikke gikk av mens jeg holdt på. Noen som har vært borti tilsvarende?
 9. Vil dere si at det er et must med rødpunkt på åtejakt om natta, eller kan man klare seg med et vanlig 50 mm kikkertsikte? Er litt usikker på om jeg skal investere i nytt sikte når jeg allerede har et.
 10. Takk for info, da vet jeg at det er mulig. Jeg er muligens mer tungnem enn andre av brukerne her inne, jeg syns at søkefunksjonen er vanskelig å bruke og greier ikke å finne den aktuelle tråden. Det er sikkert et eller annet triks med søkingen jeg ikke har lært meg ennå.
 11. Jeg har ikke peiling, men innebærer dette at man stanser ut kobber fra plater før man fyller dem med bly? Veldig interessert i alt man kan gjøre selv fra bunnen av, og har spekulert på om dette er mulig.
 12. VGs kampanje er vel et forsøk på å påvirke arbeidet med forskriften.
 13. Det var basert på noe jegeren selv hadde uttalt i et av de første intervjuene. De anmelder rutinemessig alt de leser om av jakt i mediene, som en måte å trakassere jegerstanden. Strategien går ut på å gjøre det mest mulig ubehagelig å stå frem offentlig med at man jakter, for å hindre rekruttering og gjøre jakt til noe marginalt og unormalt. Til dette har de en skokk med ansatte, deriblant jurister som finleser forskriftene på leting etter formaliafeil de kan anmelde folk for. Hadde vi hatt skikkelige gravejournalister her i landet så ville noen gått NOAH nærmere etter i sømmene, særlig det som går på finansiering av virksomheten. Det er åpenbart at medlemskontigenten fra noen forskrudde tenåringsjenter ikke er nok til å lønne et stort antall ansatte. Her er det mektige støttespillere med tvilsomme motiver som står bak og betaler.
 14. NOAH har anmeldt han som skjøt rekordgrevlingen på 19 kg for å ha skutt den på opplyst åte.
×
×
 • Create New...