Jump to content

Longshot

Members
 • Content Count

  158
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Longshot last won the day on March 5 2018

Longshot had the most liked content!

Community Reputation

84 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvis alle begynner ned dette vil det før eller senere bli et lovfestet krav å varsle all skyting, pga. "sedvanen" det da har blitt. Med tilhørende straffesanksjon mot de som glemmer å varsle. Er dette noe vi ønsker oss?
 2. Det skal ikke være nødvendig å varsle politiet om en lovlig aktivitet på egen eiendom så lenge man tar hensyn til naboer og sikker bakgrunn.
 3. Noen av politikerne gikk med på å "se på" om Mini 14-eierne skulle få økonomisk kompensasjon når riflene ble forbudt. Vet vi noe mer om hvordan denne saken står nå? Evt. når det blir avgjort?
 4. Med andre ord kan jeg se helt bort fra gjenværende voks i løpet? Uansett er det vel en fordel med mange serier framfor færre, for å få et større statistisk grunnlag og unngå at tilfeldige dårlige skudd teller for mye i den store sammenhengen. Men allerede etter dagens uhøytidelige test er inntrykket at Federal-ammoen er markant mer upresis enn de to andre typene. Jeg utelukker vind og egne skyteferdigheter som forklaring. En mulighet er jo at Federal-patronene varierer mer i kruttmengde og kulevekt enn andre merker? Eller kan det tenkes at rifla "liker" underlyds-ammo bedre enn høyhastighets-patronene?
 5. Hmmm... Er dette virkelig en reell problemstilling?
 6. Rifla er en Remington 597. Liggende med tofot og ei jakke under kolben som støtte. De tre seriene fulgte rett etter hverandre, det var ikke mer enn et minutt mellom serie 2 og 3. Om det hadde begynt å blåse ville jeg ha merket det. Jeg kommer tilbake med mer omfattende tester av de tre typene når jeg får tid til det. F.eks. fem serier av hver type, i stedet for bare én.
 7. Bildet viser treff av tre typer ammo jeg testet i dag. Skivene er 14x14 cm, og dette var liggende fra 50 m. Lengst til venstre er Top Shot, som rifla var skutt inn med før testen startet. Den i midten er Fiochi TT Sport (tror jeg den heter, rød og blå eske.) Lengst til venstre er det svarte fåret: Federal Champion hollow point high velocity. Merk at jeg siktet på blinken i midten av de fem, mens alle skuddene havner oppe til venstre på skiva. Det er ingen overraskelse at ammunisjon med større hastighet havner høyt når våpenet er innskutt med subsonic. Men at alle skuddene går så langt til venstre? Hva forklarer denne tendensen?
 8. "Han sa han løp fra politiet fordi han trodde de ville pågripe ham for tyvjakt. I etterforskningsloggen står det at når politiet spurte mannen om han vet hvorfor han sitter i en politibil, svarte mannen at politiet må tro det var han «som skjøt mannen tidligere». Politiet hadde da ikke fortalt at noen mann var skutt." Helt utrolig. Og når man legger til bildene fra minnekortet som viser at han tidligere har siktet på hodet til folk.... Men det er vel ingen automatikk i at saken får konsekvenser for mannens rett til å jakte i Norge selv om han dømmes i Sverige? Kan norsk politi f.eks. inndra våpenkortet basert på det som har kommet fram i media?
 9. Kan saken oppsummeres med at purken hadde svin på skogen?
 10. Hvem er norsk importør av Taurus?
 11. Noen anelse om hvor den selges? Finner den ikke hos Brownells...
 12. Jeg har kjøpt en Taurus 85 s og testet den idag for første gang. Det var dessverre mye klikk, særlig med Fiocci var det rundt ett av to skudd som ikke gikk av. De samme skuddene smalt når jeg prøvde dem i Smith'n etterpå, så jeg regner med det er snakk om et svakt anslag. Revolveren er ikke mye brukt så tennstiften er neppe problemet, heller en slapp hammer spring. Er det mulig å stramme denne som på S&W, eller må den byttes?
 13. Da løste dette seg heldigvis. Pistolen er returnert til selgeren, som i sin tur tilbakebetalte pengene. Jeg tapte noen hundrelapper på frakten begge veier men jeg gidder ikke lage noe mer styr om det. Får ta det som en lærepenge. Nå blir det å spare penger til man har råd til å kjøpe en helt ny pistol, og da fra en godkjent forhandler, ikke en privatperson... Takker for alle gode tilbakemeldinger i tråden. Håper ingen andre havner i samme uheldige situasjon.
 14. Nå har jeg ringt og snakka med våpenkontoret og forklart dem situasjonen. Mandag sendes pistolen i retur og jeg forventer å få igjen pengene samme dag som den mottas. Jeg kommer tilbake med en oppdatering på utviklingen. Vedkommende har to andre våpen til salgs også. Lurer på hvordan de er?
 15. Kan jeg regne med at våpenkontoret vil gi meg en ny tillatelse uten mer om og men, eller må det søkes og betales på vanlig måte?
×
×
 • Create New...