Jump to content

Rugerdud

Members
  • Posts

    1,279
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    5

Posts posted by Rugerdud

  1. Skulle jeg hat en patron til elgjakt, og slik terreng og skuddhold osv er her på Toten ville jeg sagt den ideelle patronen er 45/70 ;) Stor tung kule i passe fart må da være perfekt til slike store dyr. (har skutt rådyr med det og det var veldig pent slakt)

  2. Jeg har i 22 år hatt rifler med løsemagasiner, hengslet magasin og fast magasin. Aldri vurdert at det ene er bedre enn det andre. Våpnene er alle blitt tømt i sikker retning og aldri avfyrt et skudd som ikke skulle blitt avfyrt under tømming. Har også hatt våpen uten magasin og det virker det også ;)

  3. 22WMR kan være litt sær på hva de liker. Noe rifler er som Bartemannen sin og skyter 0mm samlinger med alt og andre må ha en spesiell patron for å samle. Prøv litt mer, mulig din er litt sær på ammoen :) 

  4. Nå spør jeg litt dumt, men dreper ikke 57en godt nok siden du skal lage en +P utgave av den? Om hylsene er sterke nok er det nok fullt mulig, men da bør du har noe som du kan lese trykk godt nok med og ikke lese tennhetter og andre vage tegn men kjøpe riktig trykkmåle instrumenter. Kan fort gå fra trykk til TRYKK.

  5. M67 skrev (43 minutter siden):

     men S&B-kula har jeg aldri hørt annet enn klaging på., så der ville jeg ikke hatt de største forhåpningene. 

    I ditt miljø der alt over 10mm er elendig så stemmer nok dette ;) Men for den jeve jeger som syns MOA er topp så klarer nok disse kulene seg fint :D

    • Like 1
  6. Bruk de til oppskyting om du er usikker. Jeg tror ikke det har noe å si da jeg har skutt ammunisjon med bulker og merker før uten at hylsene har havarert.

  7. Jeg tror endel slike selgere i bransjen tuller litt med kundene sine. Bruker litt humor og glimt i øye (dessverre ikke alle som forstår slik og blir krenket med engang). Var innom en butikk (skal ikke nevne navn) der en selger stod å viste frem den nye Sauer 505. Var ikke måte på hvor bra saker det var. Så han slenger bort til meg (jeg hadde aldri sett fyren før) "nå kan du selge det du har og kjøpe ei skikkelig rifle". Nå stod jeg der og hadde to valg. Jeg kunne bli fornærmet, eller jeg kunne svare han. Jeg valgte å svare. Svaret var følgende "Jasså, skyter jeg så mye bedre enn 10-15mm med den der? Det gjør jeg nemlig med min Remington 700 og mellomlegget på den og Sauern så har jeg nok til fabrikkammo i 10 år". Noen andre kunder i butikken lo når de hørte svarte mitt, og selgeren ble stille ;) Kommer fortsatt til å handle i den butikken, selv om jeg fikk en slik sleivkommentar. At det stortsett er folk over 60 som bruker .30-06 er jo ikke langt unna sannheten :P Fordelen med .30-06 slik jeg ser det er du får masse gode våpen rimeligere på finn og i butikkene enn om du velger samme modeller i 308 win og 6,5x55, pluss mange av de er eid av slike 35 skudd i året skyttere og er ikke "oppbrukt" :D

     

    Ellers vil jeg si jeg handlet fra J&F Arendal her om dagen. Sendte en mail med spørsmål mandag. Fikk svar tirsdag. Svarte på den og sendte det de ønsket av dokumentasjon. Pakke ble sendt onsdag og var fremme her på torsdag. Helt perfekt i min bok 👍

  8. amatør skrev (2 minutter siden):


    Nei, om den er 22 mm og i .30 blir det ca 26 g pr cm. 
     

    .30 hullet betyr ikke mer enn én mm på diameteren. Så å gå fra 6,5 til .30 har mye mindre å si enn å gå fra 21 til 22 mm på diameteren. 

    Takker og bukker for svaret :) Da får jeg se om det blir en liten tur til børsemaker i løpet av høsten med den.

  9. Dette her blir jo helt feil. Da alle forskjellige skyteformer trener på sin måte å skyte. De har egne stillinger etter hva som er lov og utstyr tilgjengelig. Men frihånd, uten spesial klær osv så tenker jeg så på listene over jaktfelt resultater og se på "Jeger A" klassen. Der har du lang arm uten reim og drakt. Topp skyttere der fyller løypene gang på gang så da har du gode skyttere etter det du spør om ;) 

    • Thanks 1
  10. Om det er forskjellige loter er det vanlig ja. Derfor er det viktig å kjøpe mye når du har funnet en lot som rifla liker. Det er ikke sikkert den neste loten går like godt eller likt.

    • Like 1
  11. Ranger#44 skrev (45 minutter siden):

    Og jeg vet om en som tar 4.5kr per treff i skiven + medlemskap + 300 for oppskyting. 

     

    Nei, jeg går ikke der. 

    Godt en ikke må treffe skiva på pliktskuddene da 😂 Tror jeg hadde funnet en stein i kulevollen og skutt etter da 😅 Kun de 5 med "blyspiss" som må sitte i skiva heldigvis med slike priser. Skulle vært jævlig langt til neste lag om jeg hadde benyttet meg av lag med slike priser.

×
×
  • Create New...