Jump to content

Ristikransen

Members
 • Posts

  9
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ristikransen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

3

Reputation

 1. Jeg klaget i fjor, med forvaltningsloven som brekkjern. Fikk svar på mail at de hadde 6-9 mnd behandlingstid på klager, grunnet stor pågang. Har ikke hørt noe enda, da dette var i desember i fjor.. Anyway, til trådstarter; Jeg sendte førstegangssøknad i fjor, 29/9. Fikk våpengebyr på e-post 28/11. Thomas
 2. Da har jeg vært førsterunden på Losby. Veldig artig å teste litt forskjellige avstander på skytinga. Har meldt meg inn, så blir nok å se der fremover! Nydelig, ryddig opplegg:)
 3. Betalte våpengebyret nå, så håper jeg får noen papirer i retur snart. Jeg bor rett ved skytebanen i Rælingen, men det står det er stengt. Jeg får slenge på munnbindet og da noen av de obligatoriske skuddene på Oslo skytesenter da, og skyte opp i Losby. Er invitert til avslutningshelga på rådyr, så det er jo ikke mange mulighetene igjen:) Appen er lasta ned. Takker for tips!
 4. Noen som vet om Losby er åpent nå for tiden? Evt noen andre baner i nærheten. Fikk endelig gjennom søknaden min, og kunne tenkt meg å få ut noen skudd. Sikkert i overkant optimistisk å få gjennom storviltprøven nå på tampen, men treninga hadde vært bra.
 5. Noen som har fersk erfaring på ventetiden i øst politidistrikt nå? Ser de estimerer 10-12 uker behandlingstid, men det virker som det er en del som opplever raskere behandling enn hva som er oppgitt, hvertfall i andre distrikter. Fikk bekreftet mottatt søknad 5/10.
 6. Takk for tips! Du tenker godt - det er nettopp trappa som er bøygen, tro jeg..
 7. Takk Chiefen.v-2. Nei, er forsåvidt enig i at kvalitet ikke alltid følger pris. Men etter å ha lest 70-80 sider i "fornøyd med blaser-tråden" fikk jeg likevel en indikasjon på at det var godt nok for meg. Dro egentlig kun for å se på våpen, spørre og grave litt. Etter prat og prøving i butikk, falt valget som det gjorde. Som grønn er jeg sikkert ikke den vanskeligste kunden og snakke i riktig retning, evt feil avhenging av øyet som ser. Gruer meg allerede til å bære skap😅
 8. Haha, jeg tviler på at jeg skal ha skylda for at bil er dyrt, Wintel. Ulempen med denne bransjen er at jeg blir miljøskadet. Blir i overkant interessert i kvalitet, uansett om det er klokker, biler, lyspærer eller hva enn det skulle være. Holder til på andre siden av skogbrynet der, så ikke umulig at jeg svinger innom der etterhvert, nei:) Om ikke annet for en kikk og prat i første omgang.
 9. Hei! Jeg har lest litt rundt på forumet fra tid til annen. Utrolig mye god info som gis fra rutinerte medlemmer, selvom jeg ofte blir sittende med ordboka, da jeg er helt grønn. Litt om meg; Jeg er i midten av 30-åra. Bor forholdsvis sentralt på Østlandet sammen med samboer og vår datter på fem år. Er biloppretter, og jobber fortsatt i bilbransjen. Startet med fiske i ung alder, og både salt- og ferksvannsfiske var favorittsysselen i mange år. Bestefaren min sto vel for det meste av opplæringen her, så det var rimelig oldschool. Kanskje det nettopp var det, som har laget alle de gode minnene. Fra 15-16 års alder ble motor og damer moro. Det ble fort ti år omtrent uten fiske eller skog. Da haillet var godt nok, tok jeg opp fiskingen igjen. Jeg liker godt friluftsliv året rundt, og prøver å få med meg jentungen ut på fiske, turer og overnattinger i nærliggende områder. Har alltid vært fascinert av jakt også, men da ingen i familien har drevet med dette, har det heller aldri blitt noe av. Nå, i den premature førtiårskrisa har jeg bestemt meg på å hoppe ut i det. Førsteønsket er rådyr, men får ta det litt som det kommer. Det meste er nytt, og det er mye som skal læres. Har meldt meg på intensivkurs til jegerprøven, og bruker kveldene på smuglesing. Har handlet rifle, og gleder meg til papirmølla er i boks. Valget falt på en Blaser med Zeiss optikk. Ukas prosjekt er å finne en god plassering til våpenskap, og ikke minst finne et riktig våpenskap. Jeg leser her, og har også blitt fortalt, at det bør være stort nok til utvidelse av garderoben. Det kan jo hende det blir flere våpen med tiden. Så her er jeg. Lurker litt rundt og stiller et og annet dumt spørsmål;) Mvh Ristikransen
×
×
 • Create New...