Jump to content

Red FR

Members
  • Posts

    290
  • Joined

  • Last visited

Posts posted by Red FR

  1. Den kom seg umiddelbart med skive mellom skrue og fremskjefte. Men så la jeg merke til at fremstokken allerede hadde arbeidet seg en millimeter over låskassen nederst der venstre side av den sklir langs låskassen i en < -formet lomme laget for å ta i mot fremstokken, som skaper variabel spenning i det stokken støter borti og deformeres langs den kanten på innsiden av V-formen; V-formen blir mindre nedover låskassen, før den slutter å være en lomme nederst.
    Der den V-formede lommen slutter å omslutte fremskjeftet hadde fremskjeftet en tydelig kant fra å ha vridd seg ut av bunnen av V-sporet og ut over låskassen på grunn av presset fra skruen som driver fremskjeftet bakover og inn i den lommen, før jeg la på skiven.

    Jeg slipte bort litt materiale fra fremskjeftet langs kanten der hvor den var deformert før siste test, og den fungerer nå akseptabelt.
    Skulle brukt litt tykkere skive, eller to skiver. De jeg brukte er circa .75 mm. Ville hatt 1-1.25 mm.

  2. Skaubjønn skrev (På 30.5.2024 den 13.04):

    Tips: legg inn en skive på skruen bak fortreet (forplasten… ).  Det avlaster om det blir spenninger. 

     

    Skruen min biter i ~3 mm gjenger i dybde men skal forsøke.

     

    Problemet kan ha startet da det ble rust på skruen og jeg pusset bort rusten, hvis det var 1/50 mm om å gjøre fra funksjonell til for stram.

     

    ...

     

    Men som Bartemannen over sier, men med andre og finere ord, så er jo dette noe jævlig møl.

    Hvorfor har ikke disse riflene fremskjefte festet i låskassen..?

     

    Samtidig så leser jeg at BAR 4x har pipe skrudd inn i låskassen, versus festet med to festeskruer i splittet kasse -- og at de har forbedret fremskjefte med mer kontakt med pipen mellom gasblokk og låskasse.

    De reklamerer for 1 Moa.

     

    Så.

    Vurderer å forsøke å klemme inn noe mellomlegg, som tape, mellom skjeftet og pipen der det er kontakt som et siste Hail Mary om skiver svikter på lørdag.

     

    • Like 1
  3. finno2 skrev (På 28.5.2024 den 16.10):

    Greit hvis du klarer deg rundt 3 kg


    Med briller i stedet for optikk, så er BA13 rett rundt 3 kg.

    Det samme med rødpunkt.
    Men ja.
    Det er smått utrolig at Bergara klarer å lage en kipplauf så tung, egentlig:
    De slipper bolt, og det meste av låskassen, og vektmessig så er det bare låsingen som må være omtrent like sikker som bolthodet inni pipen på en boltrifle.
    Skulle likt å vite vekten på bakstokken.

    Pipen er dog temmelig godslig også.

  4. Og da var den tredje BAR-en min offisielt syk.

    Før denne turen så har den skutt likt, så jeg tok den fra hverandre og ga den en puss, fikk gått ordentlig gjennom skruen til fremskjeftet og sørget for at den var ren, rustfri, og fri for olje.

     

    De to første BAR-ene mine har gått smertefritt, men denne tredje hadde tidlige symptomer på treffpunktforandring mellom skudd, som blir verre.

    Ingen kontakt mellom pipe og fremskjefte før gassblokken. Skruen fra forskjeftet inn i gassblokken er rengjort, oljet, tørket og strammet, lett, middels, og jeg tror den har vært strammet kraftig. Den oppleves ikke lang nok til at det går an å sette på noen skive.
     

    Åpne sikter gir samme treff som digitalt sikte.

     

    Kald pipe øverst, lunken nederst. 
     

    20240529_202621.JPG.739536dfbee9223a9531d19acbe48d7d.JPG

     

    20240529_202610.JPG.b225a5ea8abd45fd96c89060112e5bdf.JPG


    Nå driver den 6 cm nedover før den blir lunken, og veksler 6-7 cm mellom høyre og venstre når den er over 40-45 grader varm. Av og til opp eller ned, men bare ned til et visst punkt.
    Vekslingen høyre/venstre er notorisk men den kan fint finne på å sende av gårde en kule samme sted to ganger.


    Tips? Ny i 2023, produsert 2023.

    Det eneste jeg ikke har forsøkt er å stramme skruen så hardt at plasten blør, men jeg lurer på om driften nedover skyldes spenning laget av fremskjeftet som lar pipen peke nedover litt etter litt etter hvert som den blir varm.
    Men det forklarer ikke høyre-venstre vekslingen.

  5. Men seriøst.
    Når ble informasjonen om importtilatelse sist oppdatert hos politiet?
    Den ser ut til å være skrevet før telefonen ble oppfunnet, all den tid det fremstår utenkelig for dem som skrev den at man kan importere et våpen med post, uten å ha besøkt selger i person.

    Det står også at man skal fylle ut to eksemplarer av et søknadskjema jeg umulig kan forstå kan være noe annet enn et papirskjema.
    Men det står at man må fylle ut to eksemplarer, fordi tollen skal sende ett eksemplar til politiet, og ett til kjøper.
    Men det er jo vitterlig 4 ark i papirsøknaden -- så må man fylle ut 2 papirskjema eller holder det med ett? Det er jo nok skjema til at selger kan få ett, kjøper ett, tollen kan spise ett, og ett igjen til politiet.

    Eller kan jeg søke digitalt og bare sende en mail? Det er papir som er resultatet uansett -- og informasjon om våpenet må tollen fylle ut uansett.
    Tror jeg har et møllspist søknadskjema i undertøyskuffen.

  6. BearBeer skrev (17 timer siden):

    Hvis det er troll i skogen så er det best å ta med bakskjeftet eller pipa. Disse riflene virker nemlig uten forskjefte. 
     


    Jaja. Søren da.
    Men kolben eller pipen er uansett lett innerst ved ryggen.


    Budsjett skulle ikke være en betydelig faktor, i en diskusjon om BA13 -- men siden sist så har samboeren min erklært at hun sliter med 20 000 i restskatt.

    Kaliber er dog en faktor; Jeg har .223, 308 og 30-06 som dekker alt av jakt i rett linje. Jeg har til nå brukt .22 lr til å ta ender og duer nær jaktterrenget hvor hjorten tråkker, uten å lage for mye oppstyr som man vil gjøre ved å fyre av .308 i hjorteterreng med flere jegere.

    Forelsket meg umiddelbart i ideen om en BA13 eller kipp i .357 da jeg ble oppmerksomme på at de faktisk er blitt serieprodusert i stort nok opplag til å selges over hele kontinentet Australia og New Zealand i rustfritt:
     



    .300 blackout er et alternativ, men da blir trening betydelig dyrere med omtrent 5-gangen før jeg får begynt å lade selv, og fravær av ekspansjon
    Men det blir dog et spark i baken til å få seg utstyr.

  7. Det som er vakkert med BA13 er at den er takedown.

     

    Henry og Marlin ville vært alternativer om de kunne deles, da den skal brukes til opportunistisk jakt på småvilt nær hjortepostene -- og på gås, due og rev på gården når det ikke passer med 223.

     

    Det er slit å frakte en ekstra rifle til og fra post, versus en flatpakket helt inntil ryggen oppi sekken.

    Og siden det er takedown kan jeg legge igjen riflen, godt tildekket, hvis det er troll på forumet, og ta med forskjeftet.

     

    Prisen spiller liten rolle.

    Såvidt jeg har forstått så går det an å endre kaliber fra 300 blackout til .357, teoretisk. Hva vil en børsemaker da ta for å slik jobb?

  8. Men snakker om å ville ha.

    I søken etter en rifle i kaliber tillatt på rev og hare i underlydshastighet, lovlig på rådyr i overlydshastighet -- og som en del av en liten våpengarderobe som ikke koster skjorte å bruke, ser jeg på .357 magnum på grunn av de relativt syke prisene på .300 blackout.

    Australia og New Zealand har BA13 i .357 magnum / .38 special til helt normale utsalgspriser.
    Det er altså ikke spesialproduksjoner, som noen som finnes i USA.

    Jeg forstår ikke hvorfor rifler som produseres i Europa ikke selges i Europa, men uansett -- da starter prosessen med å skaffe seg 1.

    ---

    Men.
    Kjøpe 300 blackout, og så endre kaliber på pipen til .357 hos børsemaker, eller kjøpe fra Australia..?
    Såvidt jeg har fått med meg så sliter noen børsemakere å endre kaliber på BA13-piper fordi de ikke er runde?

  9. Sliter med en 30-06 laser patron, i en BRX1 og BAR3.

     

    Skiven registrerer bare 1 av 3 skudd fra begge våpen, og registrerer helt feil treffpunkt. Jeg byttet batteri før testen under. Fremdeles registers bare 1 av 3. Laseren treffer rundt stedet treff 1 / 10 / 4 står og er nullstilt riktig, og treffer samme sted hver gang.

     

    Belysning i rommet er ett LED, uten kilde til naturlig lys.

     

    Resultat fra liggende skyting med bag under riflen;

     

    Screenshot_20240510-234125.png.54c9a152cef69cfac9ce6404a51f9aab.png

     

     

    Til sammenligning, resultat fra .308 laserpatron i en Ruger American, liggende uten støtte, på samme sted med samme gode lysforhold, kun LED-lys:

     

    Screenshot_20240510-234142.png.55e39633b60b7f505442b3b7c6b7786a.png

     

    ...

     

    Jeg er usikker på om laserpatronen kan regnes som defekt og må erstattes av en ny, eller om det er normalt at halvauto / hammer ikke fungerer med laserpatronene og man må ha akustisk.

     

  10. Stihl Crazy skrev (På 29.4.2024 den 19.20):

    Gått meg hus forbi men dei har fått jaktdepotet proshop, bra utvalg men litt lang ventetid på varer.


    Det ser ut som om det er et europeisk eller amerikansk lager, gitt leveringstidene -- men de har da altså ekstreme mengder amerikanske våpen og ammunisjon tilgjengelig i sære kaliber.

  11. Finito skrev (2 timer siden):

    Var nok litt nøktern når jeg hev in søknader. En rifle og en hagle. 
    sender inn på tre fire rifler til. Har kompiser som kan tilberede gås. Har tenkt på en 223 eller 22/250 noen år men siden jeg solgte skapet har det vært litt uggent. Men forstår jo nå at det kan være litt lurt med ett større skap enn jeg hadde sett for meg. Så man lærer jo i denne prosessen. 


    Det er dog bare krav til at vital del skal oppbevares i skapet, som på en boltrifle kan være bolten.

    • Like 1
  12. Ooof. Noen sikret seg akkurat en Sauer 404 i karbonstokk fra XXL i helgen til 25 000 uten conv kit.

    Jeg hadde den i handlekorgen på nett på torsdag, men fant ut at jeg ikke kunne forsvare å låne sparepenger fra barna for å kjøpe den, og fulgte med helt til den ble solgt.
    Det var sikkert den siste av sitt slag i XXL-kjeden, men søren da, for et tyveri av en pris.

  13. DSC_0280.JPG.4ba4fbbdc30c24d2057091e2a444b7a2.JPG

     

    Fikk delene.

     

    DSC_0281.JPG.baeaaa22ee4770489b2414dfeacb47fb.JPG

     

    Delene oppleves solide og har grei finish.

    Adapteren kan brukes med AR-buffertube og billige AR-stokker, i stedet for de forholdsvis dyre justerbare PRS-stil kolbene, men jeg kjørte på med Akila sin kolbe.

     

    DSC_0282.JPG.4bd000a9ecffc6df297deecf3ecd67de.JPG

     

    Å montere med verktøyet som fulgte med var dog vanskelig.

     

    Skruen til å feste adapteren til låskassen hadde feil skive på skruen, skiven var for bred, så jeg måtte ta en mindre skive fra pistolgrepet. Adapteren var vanskelig og kronglete å montere, på grensen til uakseptabelt -- men eventuelle merker fra monteringen kommer på innsiden av adapteren og er ikke synlig, samtidig som at det gikk an å montere den uten alvorlige problemer, med annet verktøy enn det som fulgte med. Det var for lite plass til sekskantnøkkelen, så den kilte seg fast mellom skrue og adapter, men det gikk å stramme til med en sekskantnøkkel med rundt hode.

     

    Jeg monterte først kolben uten en 'spacer'. 

    Uten en spaceren skrudd inn før kolben gikk bolten inn i kinnstøtten ved ladegrep. Spaceren er nødvendig for å kunne ta ladegrep på BRX1, med Akila-stokken.

     

    Spaceren må skrus inn i adapteren, etter at adapteren er skrudd fast i låskassen, med 2 cm plass sekskantnøkkelen, som er lengre enn 2 cm på korteste side. Det runde hodet på nøkkelen gikk ikke betydelig bedre, så jeg måtte bruke en kortere nøkkel enn den som fulgte med. Som ville vært frustrerende om jeg ikke hadde en sag og fil til å lage en passende sekskantnøkkel.

     

    To av to sekskantnøkler som fulgte med var ubrukelige, men med godt verktøy så gikk monteringen greit likevel.

     

     

    DSC_0288.JPG.f199c3350bb83f3cc3ef40901252fe99.JPG

     

    Ingen tegn til vingling eller løse deler, og ikke tegn på dårlig passform. Men vi får se etter noen uker med banebruk om noe blir løst, og hvor god finishen på skruene er med tanke på eventuell rust.

     

    Estetisk fin for oss som liker tacticool.

    God ergonomi på stokk og pistolgrep, ergogrip, med en liten hylle til tommel.

    kinnstøtten er litt kort for siktet mitt, slik det gjerne blir med BRX1 sin lange boltgang.

     

    DSC_0285.JPG.854917e654a431719a5844500d29171a.JPG

     

     

    Balansen blir bedre, med mer vekt bak. Men riflen blir betydelig tyngre.

     

    Kinnstøtten og kolbekammen er justerbare, og løsnes med hver sine spaker.

    Kolbekammen kan justeres opp / ned i tillegg til frem / bak.

     

    Jeg har bestilt en del for justering av posisjonen på kinnstøtten frem-bak som kanskje gjør spaceren overflødig, men om det går an å bruke delen for å droppe spaceren, så må kinnstøtten tas av for å få ut bolten.

     

    Jeg trenger uansett delen for å få 6cm øyeavstand til digitalt sikte, nå ligger jeg på ~8cm.

    • Like 2
  14. Jeg er dog ekstremt skeptisk til .357 på grunn av alle testene jeg har sett, hvor de færreste engang viser hvordan de treffer men snakker om presisjonen uten å vise resultater -- og de eneste som tør vise bilder av resultatet skuffer:

    Dette er en Ruger 77/357: 3 tommer på 50 yards:
    Screenshot2024-03-10112023.png.1155d03fa81b2a0bd1dfe7ae2838b01d.png

     

    https://www.youtube.com/watch?v=_EysUF7mg9Q


     

    Henry Big Boy i .357 på 50 yards:

    image.png.b50a1f006176318bd19ff2941441e458.png

     

    https://youtu.be/3wICusOlqrw?t=890


    ...

    Og så har vi håndladet ammunisjon i Marlin 1894 på 50 yards:
    image.png.887d9ae67c488f45309618f538f2fa0d.png

     

    https://www.youtube.com/watch?v=2a58-VH-nzQ

    Alle tre gir ~3 tommer på 50 meter -- som altså blir minst 15 cm spredning på 100 meter.

    Men ingen av dem har frittflytende løp.

    Fra lignende anlegg la min Ruger American i 300 blackout kuler i ett hull på 50 meter med sub-ammunisjon.

  15. Man trenger ikke kvittering, i og med at man umulig kunne ane hvilke tilfeldige forestillinger folk skulle gjøre seg, så er det urimelig å kreve.

     

    Man behøver heller ikke å ha eid våpenet, det holder å ha visst at det gikk ut av produksjon og ha ønsket seg det.

     

    Med de unevnte logiske følgene det har.

  16. Billig å lade hjemme, i alle fall.

    Jeg vil ha færrest mulig rifler, men vil ha en i 300 blackout, i fravær av alternativer.

     

    Såvidt jeg har forstått er 300 blackout første patron over 22 lr, utrolig nok, som kvalifiserer til kriteriene:

     

    -Sentertenning og fungerer i rifler

    -Ferdig ammunisjon i salg i både sub og super til overkommelig pris

    -Presisjon på 100 meter til å treffe småvilt

    -Presisjon på 50 meter i subsonisk

    -Ikke er 7.62x39 (russisk opprinnelse) eller 5.7x28 (ulovlig)

    -Hørselstrygg i subsonisk med demper (relativt)

     

     

    ...der eneste problemet er at den er så unødvendig langt over .22 lr i energi, og at kjøttprisen blir svært høy med ferdig ammunisjon.

     

    Prisene gjør det også kjedelig å kjøpe rifle, med mindre man lader selv og kommer billigere ut enn for .308 med 223-hylser som utgangspunkt.

     

    ...

     

    Men da kan man bare lade 223 i sub med 70-grain kuler. Likevel, muligheten til å kjøpe ferdig ammunisjon er jo et pluss, for oss som virkelig må tenke på å ikke ødelegge hørselen.

  17. fredriko skrev (På 27.2.2024 den 15.00):

     

    Hvor enkelt var det å bestille dette hos Akila? 

    var det bare å sende en mail til de eller handlet du i nettbuikken? :)


    ...

    Det er nå halvannen uke siden, og ikke noen oppdatering fra Akila, ut over ordrebekreftelsen.
    Jeg antar at den er på vei -- men kan ikke se noen melding om sporing eller pakke enda.

    Det kan også hende at det tar litt lengre tid fordi jeg bestiller av bedriften direkte, og ikke bestiller via grossist, som uansett ikke finnes i Norge for Akila.
    Regner med at det kan ta uker, men begynner å bli smått bekymret, dog ikke nok til å purre på mail enda, i og med at de ikke er en vanlig butikk.

  18. Ole.G skrev (10 timer siden):

    Fikk du testet? Hadde selv en BRX jeg brukte under jakta i år, forsåvidt ei god rifle, lett, og fin og skyte med. Jeg bytte til KKC Duo på den, ble en helt annen rifle da.

     

    Jeg gikk testet den, og sammenlignet direkte med BAR3, og etter det, med haneriflen / enkeltskudd Bergara BA13.

    Nærmere BAR3 enn BA13.

     

    Mer som en Ruger American uten oppgradert avtrekk, dog lettere og mer glidende/polert kryp uten hakking.

     

    Ole.G skrev (10 timer siden):

    Har 404 i skapet, den blir stående som hundefører rifle, kappet løpet på 42cm så denne er veldig kort og lett.

     

    Eneste problemet mitt med Sauer 404 var at jeg ikke fikk treningsammo til å fungere i 223-pipen, og at det var umulig å ha termisk sikte på den OG bruke det på andre rifler, uten 5.5 cm høyde på kinnstøtte.

     

    Det ser ut til å bli 4.5 cm høyde på kinnstøtte på Sauer 505 med både en Talion og en Digex C50 versus ~2.5 cm kinnstøtte på de øvrige riflene mine, og ~3 cm på BRX1.

     

    Som gjør at kinnstøtten fremdeles er for lav på 404/505 XTA-stokken.

  19. fredriko skrev (1 time siden):

     

    Hvor enkelt var det å bestille dette hos Akila? 

    var det bare å sende en mail til de eller handlet du i nettbuikken? :)

     

    Sendte mail, fikk beskjed om å bestille adapter/bakstokk til Blaser R8 og kommentere at det var til BRX1 i kommentarfeltet på ordren.

     

    Sendte også en ny mail og påpekte det var til BRX1 for ordrenummer, rett etter bestilling.

  20. Og så var Akila chassis bestilt.

    ACSBRX1-PL.BL_.S.FX_-1024x542.png.f924f6c1f44670a96d8e0164ab038bd4.png

    Det gikk an å bestille bare bakstokken, med ekstra steg og mailer til folka i Akila, og jeg ser ikke behovet for chassis på forskjeftet:

     

    Tyngre og innfellbar kolbe, som 'låser fast'/inneslutter bolthodet, med justerbar kinnstøtte, bør bedre presisjon for skyting stående uten støtte. Koster det samme som KKC, og er eneste alternativ akkurat nå i dødt materiale for bakstokk.

     

    Det er kanskje leppestift, lakk og lær på grisen, men jeg er bilfri nettopp for å bruke penger på dette i stedet.

     

    • Like 2
×
×
  • Create New...